Pridavne budiky
Moderátor: Acon
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Pridavne budiky
mam drobny dotazek. chci si namontovat pridavne budiky na palubku, otazka je, kde je koupit. primarne by mne zajimalo sledovat nabijeni, tedy voltmetr ampermetr, sekundarne by se mozna sikla info o tlaku turba, otackomer, ale mozna dulezitejsi by bylo sledovat teplotu kdesi na motoru (v pripade napr, ze praskne hadice a vytece voda abych to nezadrel) napada vas jeste neco co by mohlo byt dulezite??? ale hlavne kde ty budiky sehnat??? nasel jsem je jedine u scorpionu a tam nemaji cenofky ani specifikace.
Re: Pridavne budiky
... tak tam asi treba dat dotaz na ceny
... skus ex-tec.de tak najdes vsetky co si vymenoval aj s cidlami a pripravkami k montazi
... skus ex-tec.de tak najdes vsetky co si vymenoval aj s cidlami a pripravkami k montazi
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Nejsem sice příznivec tuningu, ale jejich shopy, tyhle všechny věci vedou.Co jsem tak koukal dá se sehnat za různé peníze a pochopitelně různá kvalita.Osobně už jsem něco podobné navrhoval v tomto vlákně
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... c&start=20
Ty budíky a kryt jsou od fy.Conrad
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... c&start=20
Ty budíky a kryt jsou od fy.Conrad
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!
Hoši já tady taky nebudu věčně, abych všechno hledal za VásDusan píše:A nejakej odkaz, kde to koupit? by nebyl?

http://autotechnika.e-conrad.cz/autopristroje+c2029/
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
low píše:tak uz vime kde a ted jeste co si myslite, ze by bylo vhodne hlidat za hodnoty????
...esli to jede hodnoty

Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec ne je to někdy opravdu důležité - takový tachometr... Jen sehnat někoho, kdo to bude hlásitDanoDEF píše:... k odputaniu pozornosti pocas jazdy.zdenek666 píše:Ono, vypadá to pěkně, ale je to prakticky na něco?

DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já myslel,že je řeč o přídavných budikách.Tachometr je standartně umístěn v každém cocpiktu néééé.default píše:Vůbec ne je to někdy opravdu důležité - takový tachometr... Jen sehnat někoho, kdo to bude hlásitDanoDEF píše: ... k odputaniu pozornosti pocas jazdy.seděl jsi někdy v cocpitu

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
... nespochybnujem vyznam budikov len ci to ma az taky vyznam. bud mas auto dlhodobo v poriadku alebo budes neustale sledovat mnozstvo parametrov a urobis z auta elektraren.default píše: ...seděl jsi někdy v cocpitu![]()
... ja mam navyse otackomer a voltmeter
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Pokud do toho půjdu tak chci hlídat, teplotu oleje motoru, teplotu oleje převodovky, voltmetr, tlak oleje motoru a tlak paliva. Koupit asi nebude problém, ale nevím kdo by si troufnul to vše zapojit, jde hlavně o to, že jako příslušenství se prodávají různá šroubení a v tom mám úplný hokej, nevím co bych měl objednat 

Ještě k tomu měření proudu na ampérmetru. Osobně bych raději měřil napětí ve voltech(tedy na voltmetru), protože ten mi ukáže jak moc je baterie vyšťavená, místo toho abych viděl kolik ampérů mi z baterie odchází, nebo do ní přitéká(+ nebo - stupnice ).
A ještě jeden důvod mě k tomu vede, ale jelikož jsem na elektriku amatér, tak se můžu mýlit. Jde o to, že třeba alternátor u V8 dává max. 100 A ale ampérmetr končí na obou stupnicích na 50A.Jasně něco se ztratí po trase, ale přeci jen 50A je dost.
Podobný problém nastane při navíjení, kdy naviják bere řekněme 400A tedy 100 z altíku zbytek z baterie a ampérmetr ti ukáže odběr 50 A
Takže i proto raději voltmetr.
Pokud se pletu tak mě prosím opravte
A ještě jeden důvod mě k tomu vede, ale jelikož jsem na elektriku amatér, tak se můžu mýlit. Jde o to, že třeba alternátor u V8 dává max. 100 A ale ampérmetr končí na obou stupnicích na 50A.Jasně něco se ztratí po trase, ale přeci jen 50A je dost.
Podobný problém nastane při navíjení, kdy naviják bere řekněme 400A tedy 100 z altíku zbytek z baterie a ampérmetr ti ukáže odběr 50 A

Pokud se pletu tak mě prosím opravte

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Ja tam mam navic Volmetr a otackomer. Stav oleje , ci jeho teplotu bych privital....
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu