Rozvoďák
Moderátor: Safraporte
Rozvoďák
Nevíte někdo, jak moc má být našponovaný rozvodový řemen
Měnil jsem vodní pumpu a od té doby má motor nějaký "jiný" zvuk. Skoro až pisklavý. Buď to dělá ta nová pumpa, nebo řemen. Celkem dost jsem ho napnul. Ani pořádně nevím, jak funguje pérko na napínací kladce
Mám strach, ať řemen nepřeskočí a nepotkají se mi ventily spístama 
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000
- Koudy
- tel.: 608984224
- auto: D3 TDV6
- Kontaktovat uživatele:
Všechny K-serie motory 1,4 1,6 a 1,8 jsou celkem choulostivý na přepnutí rozvoďáku, pak to začne jakoby "rytmicky hučet".
Měla by ho napnou jenom ta pružina, i když se to zdá možná málo, tak to stačí, tzn. povolit lehce kladku a za šroub v klice lehce pootočit doprava, aby se pravá strana rozvoďáku napnula a levou stranu napne pružina na kladce, dotáhnou kladku, otočit za šroub v klice motorem dvakrát po směru točení (doprava), zopakovat napnutí a je to...
Měla by ho napnou jenom ta pružina, i když se to zdá možná málo, tak to stačí, tzn. povolit lehce kladku a za šroub v klice lehce pootočit doprava, aby se pravá strana rozvoďáku napnula a levou stranu napne pružina na kladce, dotáhnou kladku, otočit za šroub v klice motorem dvakrát po směru točení (doprava), zopakovat napnutí a je to...