Disco 1 palubka
Moderátor: Miky_CZ
Disco 1 palubka
Mám menší problém s palubkou na Discu I 300Tdi..když rozsvítím dálkový světla, kontrolka se rozsvítí, ale tachometr mi spadne na nulu a pak se zase rozjede. nebo mi to vypne rádio, popřípadě rozsvítí hladový oko...nebo všechno najednou..a pohasíná podsvícení.. V ničem jsem se nehrabal, začalo to samo..
Ví někdo, odkud vítr vane? Díky

http://www.ruzova-novysvet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.bagrikman.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Re: Disco 1 palubka
V poslední době je v příspěvcích na "vině" nejšastěji uzemění, ukostření. A začal bych u starteru. Všechno vyndat, prostříknout kontakt sprayem a zpátky, dotlačit, přitáhnout. Nezapomeň změřit a dobít baterku.

Díky, za pár kablíků jsem zatahal, prohlídnul, zatím to dalo pokoj..tak uvidím:)
http://www.ruzova-novysvet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.bagrikman.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobného mi dělá Disco V8 3.5i 91. Pokud zapnu dálkový, tak zhasne palubka (až na kontrolky)...
Kde mám začít hledat?
Kde mám začít hledat?
Naposledy upravil(a) Maxsel dne 21 srp 2009 23:14, celkem upraveno 1 x.
-
- tel.: 604964802
- auto: LR DISCO I
Jak tak koukám ,tak elektrika je tak trochu noční můra LR.Ale nevěšte hlavu měl jsem BMW a jiné šly z domu právě kvůli elektrice.
To se tu nenajde ani jeden elektrikář?

To se tu nenajde ani jeden elektrikář?

LR Disco I 300 Tdi ,BMW R1100GS De Sierto I
Radši druhej,ale zdravej !!
Radši druhej,ale zdravej !!
kluci, jednoduchá rada kde začít a co hledat
Vzít do ruky Ohm metr (multimetr) dát na ohmy a měřit mezi baterkou a jednotlivými kostřícími body, včetně koster v konektorech a někde najdete přechodový odpor. Bez přechodového odporu by měl být odpor do 10 Ohm, když tam bude nad 30 Ohmů začne to zlobit.
Závady nejčastější na kostrách
1. vytlačené konentory
2. špatné kostry pod šroubky
3. roztřepené kabely (menší průřez)
u palubky se podívejte jestli neteče oknem nebo střešním pak to tam kape a zetéká a oxiduje
PS: Na oxidaci tištěných spojů je nejlepší kartáček na zuby a Trichlorethylen na vyčištění, pak osušit případně zalakovat nebo umístit zpět do krabičky a zalepit silikonem (samozřejmě po odzkoušení)
Vzít do ruky Ohm metr (multimetr) dát na ohmy a měřit mezi baterkou a jednotlivými kostřícími body, včetně koster v konektorech a někde najdete přechodový odpor. Bez přechodového odporu by měl být odpor do 10 Ohm, když tam bude nad 30 Ohmů začne to zlobit.
Závady nejčastější na kostrách
1. vytlačené konentory
2. špatné kostry pod šroubky
3. roztřepené kabely (menší průřez)
u palubky se podívejte jestli neteče oknem nebo střešním pak to tam kape a zetéká a oxiduje
PS: Na oxidaci tištěných spojů je nejlepší kartáček na zuby a Trichlorethylen na vyčištění, pak osušit případně zalakovat nebo umístit zpět do krabičky a zalepit silikonem (samozřejmě po odzkoušení)
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom drobné upozornění - pokud zalít silikonem, tak to musí být takovej co je neutrální, tj. neuvolňuje se z něj kyselina octová. Pokud se to nedodrží, dopadne to tak, že jsou tam sice součástky přilepené silikonem, ale nemají nožičky, protože je kyselina sežrala. Osobně doporučuji nalakovat po umytí vhodným lakem, děláme tak věci do radarů, které musí vydržet ve slané mlze.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
udravim pani. Nejdem zakladat nove vlakno.
Po demontazi a montazi hlavy a mi neukazuje teplotu.
po otoceni kluca sa rucicka teploty pohne ale v opacnom smere.
konektor na hlave som zalozil spravne.
1. je medzi konektorom na hlave a ukazovatelom nejake relatko alebo nieco?
2. ako zistit ktore kontakty na palobovne patria teplomeru?
3 pri kontrole kablov z konektora mi na jeden kabel od motora zapipali 3 kable na konektore palubovky je to ok?
pri hladani mi pretal fungovat aj zadny stierac a to som uz uplne na dne
Po demontazi a montazi hlavy a mi neukazuje teplotu.
po otoceni kluca sa rucicka teploty pohne ale v opacnom smere.
konektor na hlave som zalozil spravne.
1. je medzi konektorom na hlave a ukazovatelom nejake relatko alebo nieco?
2. ako zistit ktore kontakty na palobovne patria teplomeru?
3 pri kontrole kablov z konektora mi na jeden kabel od motora zapipali 3 kable na konektore palubovky je to ok?
pri hladani mi pretal fungovat aj zadny stierac a to som uz uplne na dne
Real Land Rover is built, not bought
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Zadní stěrač ti asi nefunguje, protože jsi měl otevřené dveře u řidiče.
Ten teploměr vypadá na vadné čidlo v motoru, žádné relátko na cestě k budíku by nemělo být.
Ten teploměr vypadá na vadné čidlo v motoru, žádné relátko na cestě k budíku by nemělo být.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- Forsttimber
to snad ani nieje pravda. mal si pravdu ked som zatvoril dvere tak to ide.
naco je dobre ze pri otvorenych dverach nejde stierac

naco je dobre ze pri otvorenych dverach nejde stierac

- marek sk,lm
- tel.: +421908162506
- auto: discovery 1 300tdi
ked uz sme pri tom, neporadim ,ale opitam sa -cidlo na opotrebovanie brzd.platniciek (v predu) je na vodicovej strane (samozrejme eu verzia)?visi mi tam nejaky bezprizorny kabel a dali mi ku autu platnicky s cidlom
a nemam ich kam zapojit (tak som ich vystikol
)-comu sa cudujem -ze platnicka ,ku ktorej by eventualne teoreticky mal ist ten kabel, bola najviac zodrata-zeby to mali az tak vymakane?
ktora kontrolka a hlavne v ktorej casti palubky sa nachadza?diikes

ktora kontrolka a hlavne v ktorej casti palubky sa nachadza?diikes
http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
- Forsttimber
ja som mal tiez platnicky z cidlom ale kablik bol odstrihnuty.
ja si myslim ze ta to aj tak nemusi zaujimat pretoze ak das nove dosticky tak kym ich zodries tolkokrat budes mat odmontovane koleso ze si to ustrazis aj sam
P.S. vlastna skusenost
ja si myslim ze ta to aj tak nemusi zaujimat pretoze ak das nove dosticky tak kym ich zodries tolkokrat budes mat odmontovane koleso ze si to ustrazis aj sam
P.S. vlastna skusenost
- marek sk,lm
- tel.: +421908162506
- auto: discovery 1 300tdi
ved preto som ho aj odstrihol...
take auto ked sa pouziva treba obcas obzriet-nie sa spoliehat na "koontrolky a kooompiutre 

http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
- Forsttimber
chlapi vratim sa este k teplomeru
ako ma reagovat cidlo teploty?
ja mam na konektore cidla zeleny kabel a ciernoruzovy je kostra pri prepojeni len kablov v konektore mam 5voltov
po zapojeni snimaca do konektoru mam uz len 2,88v a pri vysovani teploty mi napetie klesa
JE TO OK?
A ANI TEN CIERNO RUZOVY SA MI NEPOZDAVA ZE BY MAL BYT KOSTRA
???????????????????????????????????????

ako ma reagovat cidlo teploty?
ja mam na konektore cidla zeleny kabel a ciernoruzovy je kostra pri prepojeni len kablov v konektore mam 5voltov
po zapojeni snimaca do konektoru mam uz len 2,88v a pri vysovani teploty mi napetie klesa
JE TO OK?
A ANI TEN CIERNO RUZOVY SA MI NEPOZDAVA ZE BY MAL BYT KOSTRA
???????????????????????????????????????