Disco 2 TD5 - brodící zátky

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Disco 2 TD5 - brodící zátky

#1 Příspěvek od MadTom » 28 čer 2009 21:20

Může mi někdo, nejlépe za pomoci vhodného obrázku, popsat kde se u Disco 2 TD5 nachází brodící zátka? Předpokládám, že je jenom jedna - u spojky. A jaké má zhruba rozměry závit? Když jsem měnil oleje, tak jsem sice příhodně vypadající šrob zašroubovaný ve zvonu spojky našel, ale nejsem si jistý a nerad bych vyšrouboval něco jiného, kde by na mě mohl vyskočit třeba nějaký čertík z krabičky.
Chtěl bych momentálně spíše zkontrolovat, že u spojky není něco co tam nemá být (olej, voda), protože dneska jsem spíš než vyndané brodící zátky potřeboval šnorchl. Holt nám tady taky trošku zapršelo a v oblíbených brodech mezi Hlubočkami a Domašovem nad Bystřicí bylo o kousek víc vody než minule, teda hlavně v tom posledním.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Hovez
Kontaktovat uživatele:

Re: Disco 2 TD5 - brodící zátky

#2 Příspěvek od Hovez » 23 črc 2009 17:19

Z Hluboček do Domašova se dá projet? Kdysi jsem tam jel ještě na motorce, brody fakt super, ale mám pocit, že jsem to kus za Hlubočkama točil zpět, protože tam byl zákaz vjezdu...

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#3 Příspěvek od MadTom » 23 črc 2009 21:33

Projet se to dá bez zákazu vjezdu buďto až k pstruží líhni na Bělé - pak už je tam vojenský prostor, nebo k lomu v Domašově - tam je ve směru od Hluboček malá cedulka a na druhé straně lomu dvě velké cedule (viděl jsem je až ve zpětném zrcátku, tu první jsem doopravdy napoprvé nezaregistroval) se zákazem vstupu a podobně. A není to tak dlouho, co cesta byla i zatarasená (hromady stěrku nebo písku).
Při normálním stavu vody, jsou brody ok - vede tam i značená teréní cyklostezka s tímto upozorněním. Pokud je vody víc, tak už je to na šnorchl - teda dle mého odhadu. Naposledy jsem šnorchl použil na tatře 148 a to té vody bylo přes metr.

Nicméně o brodících zátkách jsem se ještě nic nedozvěděl. :(
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Stavros

#4 Příspěvek od Stavros » 23 črc 2009 22:30

mam pocit, ze tam nejsou, dyt to mas doma, tak prizvedni koberec a mrkni se.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#5 Příspěvek od RudaK » 24 črc 2009 06:03

Pod kobercem nic neuvidíš.Chce to zespodu.Jedna je na deklu rozvoďáku ( zespodu ) a druhá myslím pod spojkou ,ale ber info s rezervou :wink: bo D II nemám :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Odpovědět