podivně děsivé zvuky

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
bacyll
tel.: 737336028

podivně děsivé zvuky

#1 Příspěvek od bacyll » 22 srp 2009 18:22

zdravím všechny Discotékaře :Sorry: a prosím o radu...
Moje 300tdi občas, zejména při pomalejší jízdě začne naprosto šíleně vrzat v přední nápravě. Trvá to vždy pár vteřin, a zní to jako kdyby se dřely 2 železa o sebe. Při tom vybruje celá náprava, ale řízení je v poho. Občas (mimo tohle vrzání) je slyšet zvuk jako kdyby bylo někde uvnitř něčeho něco vysypaného a při přejezdu tvrdší nerovnosti to kovově chrastí... Já nemehanik si to představuju jako když se tahle vysypanost občas dostane do něčeho co se točí a než se to prodře zase ven, tak to takhle vrže :shock:
Fakt nevím jak jinak srozumitelnějc to popsat... Napadá vás co to může být??? Nebo to prostě není rozbité, jen je to britské :D
Naposledy upravil(a) bacyll dne 23 srp 2009 16:43, celkem upraveno 1 x.

Rozky
Kontaktovat uživatele:

Re: podivně děsivé zvuky

#2 Příspěvek od Rozky » 22 srp 2009 21:17

Napadají mě jen ložiska, radši bych kouknul hned, než se vysype úplně a kousne se kolo. měl jsem s tím problém na zadním kole. nic nehučelo, pak mi v tom párkrát zapraskalo a kolo stálo.. naštěstí to bylo kousek od domova.:)
http://www.ruzova-novysvet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.bagrikman.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

bacyll

#3 Příspěvek od bacyll » 23 srp 2009 20:58

právě že hom. klouby jsou měněný na obou stranách, takže odsud by to nemělo bejt...

soson
tel.: +421905917322
auto: DI 200 TDI

#4 Příspěvek od soson » 23 srp 2009 21:53

Ak som spravne cital, je to spredu? Skus dat premazat kardanove krize a cely kardan (aj na drazkach) mozno to bude len taka malickost
DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...

Steve
auto: D.I manuál 1997

#5 Příspěvek od Steve » 23 srp 2009 23:14

Když už se tady probírají ty zajínavé zvuky, rád se taky podělím..... :roll:
Po nastartování mi začne "něco" pískat a po pár kilometrech to přestane. Je to ale stále horší, dnes jsem jel po kouskách 25 km a pískalo to prakticky počád. Zajímavé je, že to přestává (nebo se to zmírní) když za jízdy vyřadím a jedu setrvačností. Tipnul bych si na spojkové ložisko nebo "něco" před převodovkou. Pokud by to bylo za, asi by to pískalo stále. Mrknul bych pod auto, ale za jízdy to jaksi nejde, že?
Jinak už jsem si zvykl na dvojí klapnutí "někde dole" při přeřazení, resp. řadím pomaleji a opatrně pouštím spojku.....
Discovery je životní styl.

bacyll

#6 Příspěvek od bacyll » 25 srp 2009 17:16

jj, je to zpředu a ten kardan zkusim promazat, dík

Phulc

#7 Příspěvek od Phulc » 28 srp 2009 17:39

Steve píše:Když už se tady probírají ty zajínavé zvuky, rád se taky podělím..... :roll:
Po nastartování mi začne "něco" pískat a po pár kilometrech to přestane. Je to ale stále horší, dnes jsem jel po kouskách 25 km a pískalo to prakticky počád. Zajímavé je, že to přestává (nebo se to zmírní) když za jízdy vyřadím a jedu setrvačností. Tipnul bych si na spojkové ložisko nebo "něco" před převodovkou. Pokud by to bylo za, asi by to pískalo stále. Mrknul bych pod auto, ale za jízdy to jaksi nejde, že?
Jinak už jsem si zvykl na dvojí klapnutí "někde dole" při přeřazení, resp. řadím pomaleji a opatrně pouštím spojku.....
Zkus napnout řemen . :P Spojkové ložisko by mělo být slyšet po sešlápnutí spojky . Pokud ševelí či se jinak projevuje pak má na mále . :ty jeden...:
Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Co Tě nezabije ... to se vrátí ... a zkusí to znovu !

Phulc

#8 Příspěvek od Phulc » 28 srp 2009 17:42

bacyll píše:zdravím všechny Discotékaře :Sorry: a prosím o radu...
Moje 300tdi občas, zejména při pomalejší jízdě začne naprosto šíleně vrzat v přední nápravě. Trvá to vždy pár vteřin, a zní to jako kdyby se dřely 2 železa o sebe. Při tom vybruje celá náprava, ale řízení je v poho. Občas (mimo tohle vrzání) je slyšet zvuk jako kdyby bylo někde uvnitř něčeho něco vysypaného a při přejezdu tvrdší nerovnosti to kovově chrastí... Já nemehanik si to představuju jako když se tahle vysypanost občas dostane do něčeho co se točí a než se to prodře zase ven, tak to takhle vrže :shock:
Fakt nevím jak jinak srozumitelnějc to popsat... Napadá vás co to může být??? Nebo to prostě není rozbité, jen je to britské :D
Nezůstávají Ti vyset destičky ? Už se mi to stalo a toho pískání a vrzání než jsem na to přišel ! :Ja blb:

Steve

#9 Příspěvek od Steve » 28 srp 2009 22:52

Phulc píše:
Steve píše:Když už se tady probírají ty zajínavé zvuky, rád se taky podělím..... :roll:
Zkus napnout řemen . :P Spojkové ložisko by mělo být slyšet po sešlápnutí spojky . Pokud ševelí či se jinak projevuje pak má na mále . :ty jeden...:
Dnes se mi zdálo, že to jde od motoru a ne zespodu, náhodou jsem to zaslechl už při stojícím autě. Vypadá to, že píská kladka u řemene.
Co s tím?
a) maže se ?
b) Pokud ano, tak čím ?
c) nebo má kladka namále ? Je lépe ji vyměnit ?
Nevím to jistě, nebylo kdy to zkoumat, zítra upřesním...

Fallout
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fallout » 29 srp 2009 12:10

Slušně taky píská starší vodní čerpadlo, má to stejný zvuk jako odcházející napínací kladka a podle stavu opotřebení se to i projevuje.
Většinou přestane pískat až se zahřeje motor a termostat do ní pustí vodu.To by odpovídalo, že "po pár kilometrech to přestane".
Blbě se tenhle zvuk u 300TDi rozlišuje, protože všechny součástky co pískají jsou kousek od sebe na "jednom řemenu".

Phulc

#11 Příspěvek od Phulc » 29 srp 2009 14:14

Fallout píše:Slušně taky píská starší vodní čerpadlo, má to stejný zvuk jako odcházející napínací kladka a podle stavu opotřebení se to i projevuje.
Většinou přestane pískat až se zahřeje motor a termostat do ní pustí vodu.To by odpovídalo, že "po pár kilometrech to přestane".
Blbě se tenhle zvuk u 300TDi rozlišuje, protože všechny součástky co pískají jsou kousek od sebe na "jednom řemenu".
:wink: Má pravdu předsedo ! :mrgreen:Jo a kladky , pokud vím se mazati nedají . A tak nezbívá než..... a nebo počkat až co upadne..... :hmm:

Fallout
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fallout » 30 srp 2009 15:21

Kladky se dají namazat taky. Pomocí jehly a injekční stříkačky, ale vzhledem k jejich ceně a dostupnosti bych doporučil tohle použít pouze ve stavu nouze. Například na expedici.
Kladky odcházejí hlavně díky brodění, stejně jako alternátor, který je už ovšem o dost dražší.

Phulc

#13 Příspěvek od Phulc » 30 srp 2009 17:14

jj. Kladky jsem už dělal ( myslím kolem 1500,- kus ) , :oops: včetně rozvodu. A go altíku mě vyšla na 4500,- otázkou je jak dlouho mu to vydrží . ( je to už 2 roky)

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#14 Příspěvek od RudaK » 30 srp 2009 20:11

Phulc píše:jj. Kladky jsem už dělal ( myslím kolem 1500,- kus ) , :oops: včetně rozvodu. A go altíku mě vyšla na 4500,- otázkou je jak dlouho mu to vydrží . ( je to už 2 roky)

Do prvního průjezdu hlubokou,bahnitou kaluží. :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Phulc

#15 Příspěvek od Phulc » 31 srp 2009 16:08

RudaK píše:
Phulc píše:jj. Kladky jsem už dělal ( myslím kolem 1500,- kus ) , :oops: včetně rozvodu. A go altíku mě vyšla na 4500,- otázkou je jak dlouho mu to vydrží . ( je to už 2 roky)

Do prvního průjezdu hlubokou,bahnitou kaluží. :mrgreen:
Tak to je v poho manželka nebrodí . :mrgreen:A já mám "ZEBRU"

Steve

#16 Příspěvek od Steve » 04 zář 2009 00:16

A píská a píská.... :roll:
Při volnoběhu nic, ale při zařazeném kvaltu to píská a "sleduje" to otáčky, t.j. mění se evidentně rychlost "toho, co píská" , takže to lze slyšet už zas jen za jízdy a bůhví, co to je..... :(
Nedokážu teda říct, jestli je to napínací kladka nebo ložisko u čerpadla nebo jiné zvěrstvo.
....chjo.... :(

DjALF
auto: Toyota LC 100
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DjALF » 04 zář 2009 01:44

Jednoduše to může být jen řemen co píská :idea: zkus na něj dát mýdlo nebo stříknout WDčko,když motor běží a uvidíš. to samé ložiska ( napínací,volnoběžný kladky,klima,altík......atd.) postupně jsem stříkl WD a tak jsem odhalil,který píská.
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/

Steve

#18 Příspěvek od Steve » 04 zář 2009 18:11

Díky za radu, vyzkouším.
Bacyll mi vytkl v poště, že jsem mu ukradl téma a nic se už nedozví. Asi má pravdu, za což jsem se mu omluvil, tak jestli mu můžete někdo poradit, zkuste to.
Nebylo to úmyslně, na druhou stranu je ale lepší, když jsou "podivné zvuky" v jednom tématu. :wink:

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#19 Příspěvek od RudaK » 04 zář 2009 18:34

Mě stačí nastříkat Silikonový olej na řemenici od vodní pumpy a je klid ( ale nevím jestli kvůli řemenu nebo té řemenici,ale funguje to ) :P
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

bacyll

#20 Příspěvek od bacyll » 04 zář 2009 18:55

oukej, omluvu beru. a kdyby teda přece jenom někdo věděl jak na to budu jenom rád :Sorry:

Odpovědět