DiskoII TD5, bez varovania zhasne motor

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

DiskoII TD5, bez varovania zhasne motor

#1 Příspěvek od Acon » 02 zář 2009 22:18

po peripetiách s chladiacim systémom som absolvoval záverečnú skúšobnú jazdu (cca 70km) a asi 5km pred barákom mi to na križovatke zhaslo. Ak naštartujem, beží to max 1-2s. Na palubke svietia obe zelené kontrolky M+S v ozubených kolečkách. Svieti mi aj ACE (myslím, že tak sa volá kontrola nakláňania). Pohral som sa s poistkami a relátkami pod kapotou, naštartoval a prešiel asi 400m. Zasa som sa s tým pohral, vystriekal tým čo som mal v aute (čistič snímačov) naštartoval a prešiel asi 3km. Opäť rovnaký postup a došiel som domov. Auto nejde zamknúť diaľkáčom (manuálne som pre istotu ani neskúšal). Keď som mal tie problémy s chladiacim systémom, vyvrela mi voda do otvorenej poistkovej skrinky vedľa vyrovnávacej nádržky. No to je už týždeň, bola vyfúkaná a otvorená na slnku ( a boli tu vyše 30st horúčavy). Je možné, že to má na svedomí tá voda?
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Lancik

Re: DiskoII TD5, bez varovania zhasne motor

#2 Příspěvek od Lancik » 03 zář 2009 16:35

m+s znamená automat. převodovka v nouzovém režimu, pro jistotu zkontroluj motorovou jednotku jestli v ní není olej

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Miloš II » 03 zář 2009 20:10

Olej řídící jednotka a kuknul bych se na čerpadlo nafta muže být zadřené. Někde se to tu na foru již probralo. MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#4 Příspěvek od Acon » 03 zář 2009 23:28

čerpadlo je OK, to som odsledoval ako prvé. Káblový zväzok od vstrekovačov som menil pred asi mesiacom, olej tam určite nie je. Niekedy mi to ide aj 10km a niekedy len pár 100m. Občas sa stane, že keď uberiem a majú klesnúť otáčky na volnobeh, motor takmer zhasne, vtedy sa rozsvieti aj kontrolka motora, no okamžite sa zrovnajú otáčky a všetko je zasa OK. Len to zhasnutie motora počas jazdy... Vystriekal som komplet poistkovú skrinku aj relátka sprayom na čistenie kontaktov, vyfúkal...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Miloš II » 04 zář 2009 07:00

Pak prověřit snímač otáček motoru.MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Odpovědět