Rána při plném rejdu
Moderátor: Miky_CZ
Rána při plném rejdu
Rád bych pozdravil všechny Diskoveráře a jelikož se náš vozový park rozrostl o disko kterou jsme zakoupili v anglii tak bych vás tímto požádal o radu. Koupil jsem diskoveru 2.5 tdi 94 rok a při plném rejdu nebo zařazení zpátečky a otáčení se a následné jízdě vpřed se ozve rána někde u řízení jakoby do toho někdo praštil palicí. Při prohlídce na silnici jsem nic nenašel. Budu rád za každou radu. M
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rána při plném rejdu
1. Ja jsem mel rozsypanou LT 230 a presne to , jak pises.MartinMM píše:Rád bych pozdravil všechny Diskoveráře a jelikož se náš vozový park rozrostl o disko kterou jsme zakoupili v anglii tak bych vás tímto požádal o radu. Koupil jsem diskoveru 2.5 tdi 94 rok a při plném rejdu nebo zařazení zpátečky a otáčení se a následné jízdě vpřed se ozve rána někde u řízení jakoby do toho někdo praštil palicí. Při prohlídce na silnici jsem nic nenašel. Budu rád za každou radu. M
2. Ja jsem mel rozsypanou hrusku a talir na zadnim difu a presne to , jak pises.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti to dělá při rejdu, jak píšeš, může to být "načnutý" homokineťák na přední nápravě. Zravidla ten, který je při rejdu na vnitřní straně zatáčky. Dám plnej rejd do leva a rozjedu se - křupne, je to levej a naopak..........
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- erik
- Kontaktovat uživatele:
Jo. To jsem si tez myslel. Tak jsem vymenil homoinetak... a byla to zavada c. 1 / tak mam nadhradni a dobry homokinetak... a to se vyplatiMOPADŽI píše:Jestli ti to dělá při rejdu, jak píšeš, může to být "načnutý" homokineťák na přední nápravě. Zravidla ten, který je při rejdu na vnitřní straně zatáčky. Dám plnej rejd do leva a rozjedu se - křupne, je to levej a naopak..........
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Eriku a nejen to, máš zkontrolovaný náboj, novou vazelinu a to se vyplatí...
A to nepíšu o tom, že takový trénink výměny kloubu taky není špatný... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Homokloub by nevydával takové rány, jen cvaká, pokud je to silná kovová rána, hledal bych jinde, každopádně je třeba lépe identifikovat odkud to vychází.MartinMM píše:Rád bych pozdravil všechny Diskoveráře a jelikož se náš vozový park rozrostl o disko kterou jsme zakoupili v anglii tak bych vás tímto požádal o radu. Koupil jsem diskoveru 2.5 tdi 94 rok a při plném rejdu nebo zařazení zpátečky a otáčení se a následné jízdě vpřed se ozve rána někde u řízení jakoby do toho někdo praštil palicí. Při prohlídce na silnici jsem nic nenašel. Budu rád za každou radu. M
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Erik má naprostou pravdu. Zkušenosti nenahradíš.
Bude to vysypaný mezinápravový diff a ta rozemletý kolečka jsou tam zaseklý a při velkém zatížení to povolí a vydá hroznou kovovou ránu. Už jsem to zažil několikrát.
Zkus si zvednout jedno kolo vyřaď rychlost a zkus s ním zatočit. Samozřejmě nezapomeň mít vyřazenou i uzávěrku.
Uvidíš, že ti to nepůjde, ale mělo by.
No a jestli to půjde tak je to něco jiného
K

Bude to vysypaný mezinápravový diff a ta rozemletý kolečka jsou tam zaseklý a při velkém zatížení to povolí a vydá hroznou kovovou ránu. Už jsem to zažil několikrát.

Zkus si zvednout jedno kolo vyřaď rychlost a zkus s ním zatočit. Samozřejmě nezapomeň mít vyřazenou i uzávěrku.
Uvidíš, že ti to nepůjde, ale mělo by.

No a jestli to půjde tak je to něco jiného

K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
To co popisuje Karel mám zrovna v práci na stole, ale možná to půjde zachránit
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Tak je to homokloub oba dva a vysypané ložiska vtom domečku nebo jak se to jmenuje a v pondělí musíme jet do anglie pro koněeliott píše:Homokloub by nevydával takové rány, jen cvaká, pokud je to silná kovová rána, hledal bych jinde, každopádně je třeba lépe identifikovat odkud to vychází.MartinMM píše:Rád bych pozdravil všechny Diskoveráře a jelikož se náš vozový park rozrostl o disko kterou jsme zakoupili v anglii tak bych vás tímto požádal o radu. Koupil jsem diskoveru 2.5 tdi 94 rok a při plném rejdu nebo zařazení zpátečky a otáčení se a následné jízdě vpřed se ozve rána někde u řízení jakoby do toho někdo praštil palicí. Při prohlídce na silnici jsem nic nenašel. Budu rád za každou radu. M

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
A ten můj návod jsi vyzkoušel. Ty klouby můžou být jen důsledek. K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
To aby jsi ani nešel spátMartinMM píše: Tak je to homokloub oba dva a vysypané ložiska vtom domečku nebo jak se to jmenuje a v pondělí musíme jet do anglie pro koně

TAk závada je hlavně tady jak píšeš , homoklouby byli jako bonus. Včera na to koukal mechanik a tvrdí že je stále zamčenej mez. dif ale nešlo mu ho odjistit takže dnes jedem do servisu na to mrknout. Problém je že tady díli stojej balík a nevím zda by to dojelo do anglie je to od nás cca 3000 km .Na rovince je vše vpoho jen při velkém rejdu se to tak sere. Jinak oprava toho mez. dif obnáší přesně co?? DíkSláma Karel píše:Erik má naprostou pravdu. Zkušenosti nenahradíš.![]()
Bude to vysypaný mezinápravový diff a ta rozemletý kolečka jsou tam zaseklý a při velkém zatížení to povolí a vydá hroznou kovovou ránu. Už jsem to zažil několikrát.![]()
![]()
Uvidíš, že ti to nepůjde, ale mělo by.![]()
![]()
No a jestli to půjde tak je to něco jiného![]()
K
- zbynek
- tel.: 724258113
- auto: DII 99
- Kontaktovat uživatele:
Znamená tedy že když mam zavřený mezinápravový differenciál, bude to při velkém rejdu takto zlobyt ???????? Ty rány se ti ozívaly vždy při tom rejdu nebo jen někdy ???????? Udělal jsem si ovládání uzávěry, tak nevím co mohu očekávat.
Všechno má svůj čas........
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Když vyndáš přední kardan, můžeš jet a doufat, že se to nerozsype.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- Kontaktovat uživatele:
Já bych s tím raději moc nejezdil....rozláme se i něco dalšího.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Když budeš používat uzávěrku, tak jak se má (jen v terénu a hlavně ne na suché silnici)zbynek píše:Znamená tedy že když mam zavřený mezinápravový differenciál, bude to při velkém rejdu takto zlobyt ???????? Ty rány se ti ozívaly vždy při tom rejdu nebo jen někdy ???????? Udělal jsem si ovládání uzávěry, tak nevím co mohu očekávat.
tak můžeš očekávat jen tisíce šťastných kilometrů.

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
- zbynek
- Kontaktovat uživatele:
to: Land Jirka Právě jak jsem motoval to ovládání, tak mi to asi zůstalo zavřené a když jsem vycouvával ze dvora ozval se nepříjemný kovový zvuk, potom už né, tak doufám že jsem nestihl něco zničit. Je možné že by to hned prasklo ???? Jsem trochu vystrašenejLand Jirka píše:Když budeš používat uzávěrku, tak jak se má (jen v terénu a hlavně ne na suché silnici)zbynek píše:Znamená tedy že když mam zavřený mezinápravový differenciál, bude to při velkém rejdu takto zlobyt ???????? Ty rány se ti ozívaly vždy při tom rejdu nebo jen někdy ???????? Udělal jsem si ovládání uzávěry, tak nevím co mohu očekávat.
tak můžeš očekávat jen tisíce šťastných kilometrů.
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
zase tak háklivé by to být nemělo. asi byla špatně dořazená a jen vyskočila
- zbynek
- Kontaktovat uživatele:
Bylo to právě v momentě kdy nesvítila indikace, prostě jsem to ještě ladil. Potom se to už neozvalo.
Jak vlastně mohu zjistit že uzávěra funguje ?? Mam představu, když zvednu jedno přední a jedno zadní, tak by se měli obě točit, nebo jsem vedle jak ta jedle ??
Jak vlastně mohu zjistit že uzávěra funguje ?? Mam představu, když zvednu jedno přední a jedno zadní, tak by se měli obě točit, nebo jsem vedle jak ta jedle ??
- erik
- Kontaktovat uživatele:
...popisujes cestu, kterou jsem prosel... Land Jirka mi vymenil LT 230- ze stare zbyl jenom obal, bo odlomeny kosek zeleza prosel prevody a etc...MartinMM píše:TAk závada je hlavně tady jak píšeš , homoklouby byli jako bonus. Včera na to koukal mechanik a tvrdí že je stále zamčenej mez. dif ale nešlo mu ho odjistit takže dnes jedem do servisu na to mrknout. Problém je že tady díli stojej balík a nevím zda by to dojelo do anglie je to od nás cca 3000 km .Na rovince je vše vpoho jen při velkém rejdu se to tak sere. Jinak oprava toho mez. dif obnáší přesně co?? DíkSláma Karel píše:Erik má naprostou pravdu. Zkušenosti nenahradíš.![]()
Bude to vysypaný mezinápravový diff a ta rozemletý kolečka jsou tam zaseklý a při velkém zatížení to povolí a vydá hroznou kovovou ránu. Už jsem to zažil několikrát.![]()
![]()
Uvidíš, že ti to nepůjde, ale mělo by.![]()
![]()
No a jestli to půjde tak je to něco jiného![]()
K
ty rany bych charakterizoval , jako kdyz bochnes kilovym kladivem na pravou stranu narazniku. Jo a pri zataceni to znacne samo brzdilo... neslo to potlacit.