Koupě ojetého vozu Freelander

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
bednarovapetra

Koupě ojetého vozu Freelander

#1 Příspěvek od bednarovapetra » 19 pro 2009 20:14

Prosím o rady. Chtěla bych si koupit LR Freelander, r. v. 2000, 2.0 TD, najeto 140 000 km a sháním veškeré informace o voze (spolehlivost, jízdní vlastnosti atd.). Mám obavy, abych si nepřivezla domů šrot, navenek vypadají lákavě, ale ta visko spojka mě děsí. :D Děkuji za info.

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

Re: Koupě ojetého vozu Freelander

#2 Příspěvek od Safraporte » 20 pro 2009 13:42

bednarovapetra

#3 Příspěvek od bednarovapetra » 20 pro 2009 20:48

Děkuji. Už jsem to pokoumala a dostala odpověď na mé otázky. :-)

geršák

#4 Příspěvek od geršák » 20 pro 2009 22:26

hlavně si dej pozor na nákup auta v českém autobazaru, protože všechny auta mají najeto max.140 tis. a jsou v super stavu. :Pohoda:
FREE 1,8i r.99

XXXJenda.xxx
tel.: 723310895
auto: Freelander Td4 2000

#5 Příspěvek od XXXJenda.xxx » 23 pro 2009 18:43

Zdravým. Koncem Ledna bych chtěl řešit podobný problém. Jedna z hodně věcí které mě trápí je, že Původně vysněné auto (Golf IV) se dá pořídit za stejnou hromadu korunek jako věkově a kilometráží shodný Freelander, i přesto že pořizovací ceny nových vozů byly úplně nikde jinde! Dokáže mi to někdo rozumně vysvětlit?
Připadne odpovědi i na jiné otázky (spokojenost, dálnice, okrsky, pole, spotřeba, poruchovost, zkušenosti LR- náhradní díly, servis, údržba, specifika, je LR s 300 000km vzácnost....prostě vše) prosím zasílejte na email: JanBacka@seznam.cz

Děkuji

geršák

#6 Příspěvek od geršák » 23 pro 2009 22:20

a proč zrovna na mail?třebas to bude zajímat i ostatní :ty jeden...: od toho to forum zde bude,že ano,pane xxx
FREE 1,8i r.99

XXXJenda.xxx

#7 Příspěvek od XXXJenda.xxx » 24 pro 2009 00:17

Nebráním se otevřené konverzaci, to určitě né. Spíš naopak budu, rád za každého kdo přidá svůj názor a zkušenost s Freelanderem a vůbec s Land Roverem. Líbí se mi a zároveň z něj mám hrozný strach. Felicii, Golfa znám a umí téměř každý ale LR!? Abych pravdu řek, na živo jsem ho ještě nikdy pořádně neviděl (Proto si plánuji mezi sváteční výlet do nejbližšího bazaru, kde ho mají :D )
Budu rád za každou diskuzi s opravdovými uživateli. Testů a recenzí už sem prošel poměrně dost, ale jak to sním vypadá doopravdy? Po deseti letech a 180 000 kilometrech, nikde nepíší. Mám hodně otázek, které se par větami nezodpoví, pro to udávám raději email.

XXXJenda.xxx

#8 Příspěvek od XXXJenda.xxx » 24 pro 2009 02:58

Beru spět, už vím kde se o tom píše-tady :) Začet sem se do fóra až sem se lek, že už jsou téměř tři hodiny vánoce. To ovšem nic nemění na mé nejistotě. Takové hesla: moc nedělám a stojím, na LR je hezký-že si ho nemůže dovolit každý, jedno odstraním dvě se najdou, jako dítě-čím víc zlobí tím víc ho má člověk rád :roll: …do toho visko spojka, samovolné vybíjení baterky, studený start :shock: … a úplně mě rozbilo téma – Freelander nejhorší auto!! :coze: Ten Dewilek bude asi veselej „pan“ co? Budu mít jen jedno auto a příjem s dvojkou na začátku. Bude to stačit? :D Štěstí na správný kus-jo to mám nechtějte abych se rozepsal o 106 :Ja blb: pak ještě… Prostě potřebuji utěšit. Takže čekám jen chvalozpěvné reakce, ostatní až po svátcích. Jinak nový člen nebudu :ty jeden...:

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hunter » 24 pro 2009 07:19

Na ja tedy nevim, zda me cenu reagovat :? Samovolne vybijeni neznam (a to tam mam puvodni aku z tovarny, o ktery se ale staram), visko spojku jsem si za par kacek prevetivne vymenil, abych mel klid, ze treba me to pri -15 nechytlo jako v lete? No nebyl jsem v CR v tech mrazech sam.. Forum je od toho, aby clovek sosal rady v pripade nesnazi, proto se tu doctes samozrejme prevazne ty negativni veci, s odou a chvalou se tu nikdo sepisovat nebude. a pokud budes kupovat jakekoliv auto s najezdem kolem 200Tkm tak at to bude LR nebo Felicie, bude to stejny - proste ojetina, ktera si zada zvysenou udrzbu a investice :wink:
Free Td4 2004 HSE automat

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Maxsel » 24 pro 2009 15:04

Mám sice benzín, ale také nemám pocit, že by bych se s náklady na údržbu lišil od jiných ojetin... A když to srovnám s dvěma kamarády co mají Focuse (má to být vzor spolehlivosti), tak jsem na tom velice dobře a nad naším firemním Passatem nebo pět let starou A6 (ta je obzvláště vypečená) bych jenom plakal.

Navíc mám asi kus, který měl opravdu najeto jen to, co bylo na tachometru. Takže co jsem nesprasil já, tak to je v pořádku a to mám na autě původní IRD i visko.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Vaněk

#11 Příspěvek od Vaněk » 24 pro 2009 15:13

Maxeli , mám stejnýho jako ty , zkušenosti podobné , takže v podstatě spokojenost - jenom dotaz , kolik máš na té visco najeto ? Mám natočeno 120t. a zatím celkem dobrý,každopádně se chystám na repas.
dík.

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Maxsel » 24 pro 2009 15:39

Mám natočeno 141tis, o vyměně nebo repasi taky uvažuju, ale zatím pořád nějak nemám důvod.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Vaněk

#13 Příspěvek od Vaněk » 24 pro 2009 15:54

To je právě ono , zatím není (snad) k výměně důvod - při zatáčení přibržďuje minimálně , na parkovišti utlačím poměrně lehce a jedině snad , že když zvednu zadní kolo , tak s ním otočím při neutrálu jen velmi těžko. Tohle jsou , jak jsem pochopil z fóra, problémy visco.

Jinak jak koukám na tvý bydliště , protože jsem taky z Vysočiny , tak musím říct , že už jsem vyzkoušel spoustu aut , ale tohle je na silnice Vysočiny ideální auto v kteroukoliv roční dobu.A počasí.

XXXJenda.xxx

#14 Příspěvek od XXXJenda.xxx » 24 pro 2009 23:11

Hunter píše:Na ja tedy nevim, zda me cenu reagovat :? Samovolne vybijeni neznam (a to tam mam puvodni aku z tovarny, o ktery se ale staram), visko spojku jsem si za par kacek prevetivne vymenil, abych mel klid, ze treba me to pri -15 nechytlo jako v lete? No nebyl jsem v CR v tech mrazech sam.. Forum je od toho, aby clovek sosal rady v pripade nesnazi, proto se tu doctes samozrejme prevazne ty negativni veci, s odou a chvalou se tu nikdo sepisovat nebude. a pokud budes kupovat jakekoliv auto s najezdem kolem 200Tkm tak at to bude LR nebo Felicie, bude to stejny - proste ojetina, ktera si zada zvysenou udrzbu a investice :wink:
Přesně to jsem potřeboval slyšet. Myslel sem si to, ale chtěl sem to slyšet i od majitele. Děkuji-hned se mi bude lepe spát. :D
Fórum je supr a po hodinách brouzdání dokáže odpovědět na většinu otázek, které mám. Slibuji, že příště se dřív podívám a pak když nenajdu, tak se teprve zeptám :oops: Takže jediné co mě pořád lehce trápí je-čím to že Golf stojí stejně :?: Čím si to vysvětlujete? Že by fakt dobrý jméno VW? Jaké pak musí mít LR? Nic ve zlém. Jen nad tím sám tápu.

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#15 Příspěvek od Safraporte » 25 pro 2009 00:32

Čím si to vysvětlujete? Že by fakt dobrý jméno VW?
Snadná odpověď - LR je dost specifické auto a není na něj tolik kupců na rozdíl od jakéhokoliv VW.
I ojeté Ochcávky jsou předražené v poměru - cena/užití.
Navíc pokud se člověk neznalý věci koukne po cenách dílů a oprav, řekne si: ,,Ceny dílů skoro stejné a VW mi opraví známej mechanik.
Ono pokud se podívám na ceny servisu, tu někde na fóru je i nabídka 800-1200,-Kč/hod, tak mám po chuti na jetý LR.
Ale pokud si zjistím, že se skoro vše dá pořídit přímo z UK za ceny nižší než ceny ND na Fábku, tak už na to koukám jinak.
A pokud si k těm nízkým cenám z Uk přidám jako bonus tu komunitu lidí co se kolem LR pohybuje, tak je ta volba jasná LR>VW.

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Oldman » 26 pro 2009 09:48

Když jsem povyměňoval pár kravin, nechal přehodit vysloužilou viskozu, zrepasoval IRD a koupil nový diferák, protože na to všechno předchozí majitel kašlal, tak s autem nemám sebemenší problém. Jeden, brzdí, startuje (benzín) bez problému, nikde nic nechčije, žere tak normálně. Akorát je malé. Ale s jídlem roste chuť :)

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#17 Příspěvek od Sláma Karel » 26 pro 2009 10:07

XXXJenda.xxx píše:
Hunter píše:Na ja tedy nevim, zda me cenu reagovat :? Samovolne vybijeni neznam (a to tam mam puvodni aku z tovarny, o ktery se ale staram), visko spojku jsem si za par kacek prevetivne vymenil, abych mel klid, ze treba me to pri -15 nechytlo jako v lete? No nebyl jsem v CR v tech mrazech sam.. Forum je od toho, aby clovek sosal rady v pripade nesnazi, proto se tu doctes samozrejme prevazne ty negativni veci, s odou a chvalou se tu nikdo sepisovat nebude. a pokud budes kupovat jakekoliv auto s najezdem kolem 200Tkm tak at to bude LR nebo Felicie, bude to stejny - proste ojetina, ktera si zada zvysenou udrzbu a investice :wink:
Přesně to jsem potřeboval slyšet. Myslel sem si to, ale chtěl sem to slyšet i od majitele. Děkuji-hned se mi bude lepe spát. :D
Fórum je supr a po hodinách brouzdání dokáže odpovědět na většinu otázek, které mám. Slibuji, že příště se dřív podívám a pak když nenajdu, tak se teprve zeptám :oops: Takže jediné co mě pořád lehce trápí je-čím to že Golf stojí stejně :?: Čím si to vysvětlujete? Že by fakt dobrý jméno VW? Jaké pak musí mít LR? Nic ve zlém. Jen nad tím sám tápu.
Kup si klidně VW IV a když budeš mít štěstí jako já, tak ti bude někde bude stát. Za rok jsem s tím Golfem najezdil max 9tis km, protože je pořád rozbitej :Ja blb: . Tady si počti http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=28&t=133120 . Poslední 4 měsíce stojí úplně, je tam nějakej problém v komunikaci počítače s motorem. Diagnosticky to spravit nejde a mechchanicky to nikdo neumí. Zkoušel jsem už kde koho z VW fora i normální servisy. Všichni ti řeknou, že to je nějakej zakopanej pes a dají od toho ruce pryč. Protože to je rozebrat celou elektroinstalaci a překontrolovat všechny spoje v počítači a já nevím co ještě. :hmm:
Jestli se ten Golf ještě někdy rozjede, tak půjde okamžitě z domu. Už o koncernových vozech nechci ani slyšet. Nenávidím auta o kterých mi všichni tvrdí, že jsou bezporuchové a snadno opravitelné a pak to nikdo najednou neumí. :Ale fuuj:
Jsem se zase na vánoce pěkně na...l. S tím Golfem. :Ja blb: S tím Golfem si tady neměl začínat. Věřím, že je to špatnej kus, ale prostě existuje.

K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

XXXJenda.xxx

#18 Příspěvek od XXXJenda.xxx » 28 pro 2009 22:41

Sem zamilovaný!!!! Free už mi nikdo nerozmluví, ale radši o tom nebudu s nikým mluvit :D
Dnes sem se byl na jedno podívat. Sice benzín z 98, ale stejně mě nadchnul. Prostě nádherný, ta maska, interiér,sedačka…dost o mé zamilovanosti. Chtěl bych ještě několik rad a zkušeností. Takže. Četl sem doporučení, že je nejlepší volit motor TD4 od BMW-opravdu je tak náchylný na kvalitu nafty, nebo se jen tak povídá? Pak že volit 2002 a víš-proč? TD4 už je 2001-kvůli převodu v IRD. Dále mi kufr přišel v celku malý. Jak dobře jdou sklopit zadní sedačky u tří dvířka? Narovnám tam např. balíky lepenky, nebo dokonce kyslík s acetylenem? Třeba u 106 složením sedaček i spolujezdcovy bez větších problémů! Vím nesní se to, ale vešlo se. Co když přestane sjíždět okno-opravdu se nedostanu do kufru? Jaké mate zkušenosti s odjímatelným "softbackem"-nezatíká? A co… to jsou v podstatě prkotiny, ty mi v lásce nezabrání, ale zajímají mě. Pak sem tu četl jednu zajímavou věc. Údajně nějaký mechanik na léto sundává kardan! Dokonce prý i lepší jízdní vlastnosti (asi visko pryč) Jaký s tím máte zkušenosti? Dělá to tu někdo? Neudělal bych mu to na pořád, ale třeba v Červenci-kdy by ho čekalo 2-3krát Chorvatsko a spět? A jestli tomu dobře rozumím ASR by „nahradilo“ uzávěrku. Je to tak? Zatím by to stačilo, když tak se optám. můžu? :mrgreen:
Ještě poděkuji Safraportemu, zní to přesvědčivě. Děkuji. I Karlovy-upřímnou soustrast chlape, ale děkuji potěšil si mě. Snad taky jednou někoho podobně nepotěším.

will.26

#19 Příspěvek od will.26 » 29 pro 2009 07:32

tak to si jenom myslíš že jsi zamilovaný..........počkej až tomu propadneš .......jedno LR prostě nestačí :mrgreen: a co se týče provozu tak mě zatím vychazí dráž na opravy posrané malé twingo :Ja blb:

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Luboš M. » 29 pro 2009 14:43

will.26 píše:tak to si jenom myslíš že jsi zamilovaný..........počkej až tomu propadneš .......jedno LR prostě nestačí :mrgreen: a co se týče provozu tak mě zatím vychazí dráž na opravy posrané malé twingo :Ja blb:
Já mám doma (tedy moje paní) VW šafrán a je to auto které jezdí a leje se do něj nafta. Jezdila ve Free (1999) a stížnosti měla jen na kufr. Šafrán vyhovuje :lol:
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Odpovědět