Disco 1, aku udrzbu spravit po kupe?
Moderátor: Miky_CZ
Disco 1, aku udrzbu spravit po kupe?
Zdravim,
prave som kupil LR Disco 1, 1996
co vsetko treba pomenit okrem olejov po kupe?
Ake oleje, kde zohnat filtre..
Tiez by ma zaujimalo ci nepoznate nejaky servis v okoli popradu (aj na vymenu olejov),
nejde totiz zaradit difflock, ide zospodu z pod auta ale nie pakou
Diki
prave som kupil LR Disco 1, 1996
co vsetko treba pomenit okrem olejov po kupe?
Ake oleje, kde zohnat filtre..
Tiez by ma zaujimalo ci nepoznate nejaky servis v okoli popradu (aj na vymenu olejov),
Diki
Re: Disco 1, aku udrzbu spravit po kupe?
mozete dat nejaky servis aj v okoli martina a ziliny pokial viete
diki moc
diki moc
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
niekde je tu téma o Disko, kde sa rieši TCR a diflocck. Tam je práve popísaný postup ako dorobiť ovládanie. Veľa áut bolo uzávierkou vybavených v medzináprave, no ovládanie bolo za príplatok.mathewst píše:Zdravim,
...
Diki
So servisom v PP Ti neporadím, ja som menil všetky filtre + náplne v Stupave, celé to stálo 340€. Mám automat.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
moja ma lt230, mam diff lock len je "stuck" je to zhrdzavene okolo paky alebo co, je to dovod z NL,
predpokladam, ze to nikdy v zivote nebolo zaradene
Servis moze byt aj MT, ZA..
Tiez sa chcem spytat pokial z toho nekvape olej mierne netesnosti, typu vlchky blok motora a pod asi nema zmysel riesit??
Danke
predpokladam, ze to nikdy v zivote nebolo zaradene
Servis moze byt aj MT, ZA..
Tiez sa chcem spytat pokial z toho nekvape olej mierne netesnosti, typu vlchky blok motora a pod asi nema zmysel riesit??
Danke

Acon píše: niekde je tu téma o Disko, kde sa rieši TCR a diflocck. Tam je práve popísaný postup ako dorobiť ovládanie. Veľa áut bolo uzávierkou vybavených v medzináprave, no ovládanie bolo za príplatok.
Disco I Modroush - holátko
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
ROZVODY
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
komplet naplne, rozvody, projit brzdy, loziska v kolech, kladkach... plus to co najdes dal...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
cca kolko by to malo stat? vsetko?
- soson
- tel.: +421905917322
- auto: DI 200 TDI
Nazdar, na auto sa Ti môžem pozrieť, materiál mám, seknutú prídavku som už tiež prebral k životu, vlastne neexistuje na Tvojom aute niečo, čo sa nedá spraviť. Som v Žiline, 0905 917 322
DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...
Disco uz mam doma zo servisu a par postrehov:
1.) motor na volnobehu ked vystupim piska, co by to mohlo byt, nejake lozisko ventilatora? Piskot je celkom nepravidelny a zda sa, ze konstantny
2.) v servise opravili uzaveru diferencialu, funguje to uplne dobre
3.) sem tam sieti a sem tam nesvieti lava zadna smerovka v blatniku, ci by to mohlo byt
4.) unik oleja: poteceny je olejovy filter zospodu (mozno len zavit filtra netesni..) a hadicka iduca od neho dolava, na nej sa tvori aj kvapka
5.) predny diferencial ma v tych zhyboch viditelnych zhora nakvapane dost oleja, bud to nan vypustili ked davali prec stary filter alebo netusim kde sa tam zobral, pretoze unik udany v bode 4.) nekvape nan (aspon myslim)
6.) vymena vsetkych kvapalin a filtrov (aj prevodovka a diferaky), rozvodov, oprava uzavery dif., nastavenie vole riadenia a klbov stala v ZA servise 987EUR s DPH
Ak niekto viete s niecim pomoct alebo mate nazor, kludne sa vyjadrite ocenim to, dik.
Inac bol som auto dnes prevetrat v terene a kym sa dostanem k limitu auta asi to este potrva, dost huste to je
1.) motor na volnobehu ked vystupim piska, co by to mohlo byt, nejake lozisko ventilatora? Piskot je celkom nepravidelny a zda sa, ze konstantny
2.) v servise opravili uzaveru diferencialu, funguje to uplne dobre
3.) sem tam sieti a sem tam nesvieti lava zadna smerovka v blatniku, ci by to mohlo byt
4.) unik oleja: poteceny je olejovy filter zospodu (mozno len zavit filtra netesni..) a hadicka iduca od neho dolava, na nej sa tvori aj kvapka
5.) predny diferencial ma v tych zhyboch viditelnych zhora nakvapane dost oleja, bud to nan vypustili ked davali prec stary filter alebo netusim kde sa tam zobral, pretoze unik udany v bode 4.) nekvape nan (aspon myslim)
6.) vymena vsetkych kvapalin a filtrov (aj prevodovka a diferaky), rozvodov, oprava uzavery dif., nastavenie vole riadenia a klbov stala v ZA servise 987EUR s DPH
Ak niekto viete s niecim pomoct alebo mate nazor, kludne sa vyjadrite ocenim to, dik.
Inac bol som auto dnes prevetrat v terene a kym sa dostanem k limitu auta asi to este potrva, dost huste to je

... no to je dost casty jav ked vymenu robia tzv. "mechanici". Pri vymene filtra im vytecie olej na diff a nedaju si namahu to poutierat a odmastit.mathewst píše:.) unik oleja: poteceny je olejovy filter zospodu (mozno len zavit filtra netesni..) a hadicka iduca od neho dolava, na nej sa tvori aj kvapka
... poteceny filter moze znamenat netesnost alebo slabo dotiahnuty filter. Kozes cez to stratit celkom slusnu objem oleja.
skusal som dotiahnut filter, neslo viac, teda aspon nie silou, kt. som si trufol
... neostava ti len filter poutierat a sledovat ci bude znova mokry.mathewst píše:skusal som dotiahnut filter, neslo viac, teda aspon nie silou, kt. som si trufol
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Doporučuju to nejenom utřít, ale předtím to lehce stříknout nějakým odmašťovačem - ono to potom je podstatně čistší (hlavně u tůzných hrane a rohů) a je lépe vidět jestli to teče, nebo to zbylo někde v rožku. Pokud to totiž teče jenom málo, tak to může být i olej, kterej tam zbyl při montáži.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
a to piskanie?
Mě pískala vodní pumpa až dopískala.
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=6&t=7693
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=6&t=7693
Discovery je životní styl.
je tam viacero veci ako moznych dovodov piskania,
u mna je to po vymene rozvodov, predtym to myslim nerobilob
u mna je to po vymene rozvodov, predtym to myslim nerobilob
uz nic nepiska, osilikonoval som sprejom remene
netesnost, odkial kvape olej bola lokalizovana, a podla mna to nieje filter ale taka ta kovova spojka veduca od neho dolava, kt. sa napaja na hadicu, odtial kvape aj na diferak, museli to dosrotit v servise lebo predtym na diferak nic nekvapalo - co zn. ze auto pojde este raz na kontrolu k chlapcom do ZA nech to dorobia normalne
a este som prisiel na uzasnu novu zavadu
z nadrzky resp. hadice iducej od nej unika chladiaca kvapalina a to celkom prudom, dotiahol som skpasku zvierajucu hadicu o vyvod z nadrzky, uvidime zajtra rano co s tym
netesnost, odkial kvape olej bola lokalizovana, a podla mna to nieje filter ale taka ta kovova spojka veduca od neho dolava, kt. sa napaja na hadicu, odtial kvape aj na diferak, museli to dosrotit v servise lebo predtym na diferak nic nekvapalo - co zn. ze auto pojde este raz na kontrolu k chlapcom do ZA nech to dorobia normalne
a este som prisiel na uzasnu novu zavadu