Silniční daň

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Allan
tel.: 731584386
auto: Freelander 1
Kontaktovat uživatele:

Silniční daň

#1 Příspěvek od Allan » 19 led 2010 12:04

Miroslav Novák, Praha 9
Úterý, 19.ledna 2010, 10:48:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | +21

Je to absolutní nesmysl, další "rovná daň". Proč by měl sváteční řidič favoritu platit stejně jako majitel SUV, který jezdí (a ničí silnice) každý den? Jediná spravedlivá (a ekologická) daň je spotřební daň z pohonných hmot, měla by se tudíž zvýšit. Ale vykládejte to volovi, který měl být včera poražen...
:shock: Může mi to někdo vysvětlit ,čím já že to ničím silnice když jsem majitelem SUV :?:

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

Re: Silniční daň

#2 Příspěvek od RudaK » 19 led 2010 12:27

Allan píše:Miroslav Novák, Praha 9
Úterý, 19.ledna 2010, 10:48:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | +21

Je to absolutní nesmysl, další "rovná daň". Proč by měl sváteční řidič favoritu platit stejně jako majitel SUV, který jezdí (a ničí silnice) každý den? Jediná spravedlivá (a ekologická) daň je spotřební daň z pohonných hmot, měla by se tudíž zvýšit. Ale vykládejte to volovi, který měl být včera poražen...
:shock: Může mi to někdo vysvětlit ,čím já že to ničím silnice když jsem majitelem SUV :?:

To je jednoduchý - Favorit stojí na dvoře ,bo je nepojízdný a SUV jezdí :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Rover
tel.: 736173373

#3 Příspěvek od Rover » 19 led 2010 12:28

Ještě zvýšit spotřební daň z PHM??? Ono to ještě nestačí?

Všechna auta mám na firmu, takže silniční daň už stejně platím... Takže se mně to týká jen veteránských SPZ...
Country boy...

yorkin
tel.: 723 954967 (jen sms)
auto: pár mám...
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od yorkin » 19 led 2010 19:04

A už to začíná... Kam až to může vést je super příklad UK, které se za 15 let vlády labouristů změnilo ze svobodné země do čehosi mezi 1984 a V for Vendetta :evil: . Nejdřív zavedou stejnou silniční daň pro všechny, pak se zvedne odpor, že musí platit stejně chudáci důchodci se Š120 a zbohatlíci v Range Roverech. Takže se nastaví diferenciace podle objemu motoru, v horším případě podle toho, kolik CO2 (nebo jiné aktuálně módní škodliviny) vypouštím. Jenže to pořád nebude ono, proč by měli platit stejně ti, co najedou 1000 a 100 000 km/rok. Tak se do aut namontují GPS bazmeky, které budou monitorovat, jak moc jezdím a podle toho vypočítávat výši daně. :hmm:
A proč to nespojit s mýtným? Takže začnou sledovat, po jakých silnicích jezdíme. Samozřejmě anonymně tak, aby nikdo nemohl zjistit, kde se konkrétní auto ve které chvíli pohybuje... No, vlastně neměl by... A když už máme data, co kdyby se podle toho hlídalo i kdo jede jak rychle a zda náhodou v sobotu ráno na dálnici nejede 140 km/h? To ovšem už anonymně nepůjde... Ale maximálně zabezpečeně určitě. Vlastně se k těm údajům nikdo nedostane... Samozřejmě mimo těch policistů, co to budou hlídat, pár ajťáků, co to budou spravovat, jejich manželky, milenky a děti, které vodí do práce... Skoro nikdo :Ale fuuj:...
exLR Discovery I 300Tdi, exLR SIII 88, exLR SIIA 88 STW, exRRS 4.2 S/C, exRRC 4.2 LSE, exRR TDV8 3.6, LR Defender 110 STW Td5

DjALF
auto: Toyota LC 100
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DjALF » 19 led 2010 21:07

Nevím kam bych :Ale fuuj: :Ale fuuj: :Ale fuuj:
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MOPADŽI » 20 led 2010 20:46

Naše inteligence hovící si, nebo spíše nehovící si v parlamentu, by měla hledat úspory jinde, tzn. ve státním sektoru.
Zrušit senát.
Zeštíhlit směmovnu min. o třetinu. Na to že nás tu je pět a půl, to musí stačit.
Rapidně zeštíhlit státní správu. Těch darmožroutů je na všeljakých úřadech a komisích, více než dost (mimo hasičů a policajtů).
Snížit platy a různé požitky ve státní správě o 50%, tak jako jsme to museli udělat my, podnikatelé, když se vlivem krize snížili zakázky a tím pádem i tržby.
Zachovat vládu odborníků.
Zrušit příspěvky z veřejných peněz politickým stranám, které stejně nejsou ničemu prospěšné. Ať si na svoji činnost vydělají, jako musí každý z nás.
Sem se zase rozčílil.

:twisted: :twisted: :twisted:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

Rover

#7 Příspěvek od Rover » 20 led 2010 23:30

Pravdu máš MOPADŽI!!!
Country boy...

Rover

#8 Příspěvek od Rover » 20 led 2010 23:45

Možná bychom mohli iniciovat výzvu - VŠE PRO NAŠE POLITIKY - tedy, že bychom odevzdávali celý svůj plat našim skvělým oranžovo-rudým politkům (a vlastně asi už i nejenom jim) a oni by nám, ve své velkorysé blahosklonosti, věnovali z tohoto mizerný peníz na živobytí, který by sami uznali, že nám postačí na mrzké živobytí. Pod heslem MILUJ SVÉHO POLITIKA.

:Ja blb: :Ja blb: :Ja blb:
Country boy...

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#9 Příspěvek od RudaK » 21 led 2010 06:38

S tím povinným důchodovým spořením ( o nemž taky uvažujou ) dali taky hovnu pac :shock: Páč než se dožiješ důchodu ( uvažujou v 70 letech ),tak ta banka skrachuje a zas budeš mít ..... :Ale fuuj:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Rosi
tel.: +420-608-084004
auto: LR 110SW Def Td5

#10 Příspěvek od Rosi » 21 led 2010 08:10

Myslím borci, že toto je téma do hospody... Tady si akorát pokazíme náladu a nebude možnost to spláchnout :(
Vždycky když se rozvášním tímto směrem, zjistím, že jediným řešením je revoluce a nebo aspoň defenestrace... :idea:
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;

yorkin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od yorkin » 21 led 2010 12:58

Sorry Mopadži, triviální recepty prostě nefungují. V Senátu jsou průměrně 2x tak chytří a schopní lidé, jako v Poslanecké sněmovně. Jsou mnohem víc ochotni jednat o věcném řešení, místo Rathovského pokřikování v PS. Navíc většinový systém v Senátu je mnohem výhodnější pro sestavení funkční vlády a současně posiluje odpovědnost senátora vůči svým voličům v porovnání s poměrným do PS. Takže když už zrušit Poslaneckou (i když to všechno je taky strašná simplifikace). Zeštíhlit státní správu? Určitě! Ale taky si říct, že jsou věci, které stát prostě dělat nemá, takže je nedělat a propustit úředníky, co je dělají. Problém je ovšem v tom, že plno regulací (které se musí hlídat a vymáhat) státu ukládá Brusel. Takže by nejdřív voliči museli po státu chtít méně práce, pak by bylo fér chtít i míň lidí. Zrušit příspěvky politickým stranám? OK, ony to stejně nepotřebují, ale to jsou v SR drobné. Zachovat vládu odborníků? Ale, nenech se vysmát! Skutečně důležité věci může vláda dělat, jen pokud má většinu v PS. Současná vláda je tak populární proto, že toho ve skutečnosti dělá dost málo, spíš dotahuje méně kontroverzní věci, které jsou rozjeté z dřívějška, euro záležitosti atd. A nezávislí odborníci? Pche! Pecina je úplně normální socanský ministr (na čemž není principiálně nic špatného, ale ať se netváří, že je nestranný), to platí i o dalších (Šebesta), pak je tam pár skutečně pracovitých odborníků (Janota) a nakonec ňoumové, co nic nedělají, takže nic nepokazí... Snížit platy se státní správě na polovinu? Nevím, v jakém oboru podnikáš, ale rozhodně se všude plošně příjmy nesnížily. A státní správa nežije ve vzduchoprázdnu. Už takhle jsou platy průměrně nižší, než v soukromé sféře, u některých profesí významně. Pokud je dál budeš snižovat, povede to nakonec k tomu, že pro ČR nebude pracovat jediný právník, jediný lékař, jediný odborník, co by za něco stál...
exLR Discovery I 300Tdi, exLR SIII 88, exLR SIIA 88 STW, exRRS 4.2 S/C, exRRC 4.2 LSE, exRR TDV8 3.6, LR Defender 110 STW Td5

Allan
tel.: 731584386
auto: Freelander 1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Allan » 21 led 2010 14:17

Helé kuci to jsem nechtěl aby jste to tak prožívali :shock: Pozor na žaludeční vředy :ty jeden...:

yorkin
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od yorkin » 21 led 2010 14:39

Já to nijak neprožívám (nakonec je fakt, že tohle jsou spíš hospodský tlachy ;-)), spíš poukazuju na fakt, že i někteří příživníci ze státní správy mají LR :ty jeden...:

MOPADŽI
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MOPADŽI » 21 led 2010 21:42

Pěkná slohová práce...
No,jsi mladý a pln energie a když už tě tedy "živíme" tak s tím něco dělej !
politika je to, co se mně příčí. Nerad zabředávám do těchto debat, protože to dělá tolik lidí a vše je k ničemu. Jen když se podívám trochu do historie, tak vše důležité, se vyřešilo právě v hospodách a vetšinou to pak řešili lidé ze středních vrstev tím. že třeba ty tlachali, co pořád jenom oduševněle melou a nic vlastně neřeší, vyházeli z oken a nebo, do Vltavy :roll: Vypadá to, že něco podobného se za nedlouho zase zopakuje.
Jestliže jsi tak zběhlý v státní správě a hrdě vozíš za oknem cedulku "svého ministerstva" za kterou bych se já styděl (nerad dělám věci pouze z prospěchu). určitě tedy víš, jestli senát nebo sněmovnu. Říkáš, se senát je lepší ? Tak nechme senát a zrušme sněmovnu ! 50% míň ? Je vidět že jsi jako většina SÚ vytržen z reality. Jeď se podívat na venkov, jak tomu říkáte a uvidíš realitu. Odvětví, ve které dělám já to doopravdy zasáhlo. Mluvím o strojírenském a automobilovém průmyslu. V rámci protekcionismu se z CZ odvezla převážně montážní práce zpět do domovských závodů, převážně v D, F atd. Nebudu ti tady jmenovat firmy po celé CZ, které to zasáhlo až
-70%... To jenom vy, žijete v obláčcích. Po státních úřadech se pohybuji, dá se říci denně a veř mně, že takovou pohodu a veget v soukromé sféře neuvidíš. Zpravidla to, co dělá několik úředníků, dělá v soukromé firmě jeden člověk bez záskoku, tzn. že i když je na dovoléné, pracuje. Jak píšeš, že by tu nikdo. kdo za něco stojí nebyl, kdyby nebyl zaplacen. Ale to já bych si právě přál, aby lidé kteří opravdu za něco stojí byli zaplaceni a odváděli odbornou práci při řízení státu a nebrali krovky do zahraničí. Nezlob se, ale to co tam předvádéte, je doopravdy hnus. Vládou odborníků, nemyslím zrovna tu nynější, ale nestranou a dlouhodobou vládu odborníků a né to, co se tam mění jak ponožky, bez trvalého výsledku. každému jde jenom o to, rozhodovat o penězích, které nevydělal, bez osobní odpovědnosti. Prostě jenom složí funkci. když se prokáže, že něco někde napadolo zase do černý díry. To je trest pro zasmání.
Ahoj a nečerti se. Reagovat už nebudu, je to tu o L.R. a včera mně to ujelo.
Váš Mopadži - Myslím to upřímně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jo a koukám, že jsi to napsal v pracovní době, na rozdíl ode mne :wink:

Ken
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Ken » 22 led 2010 09:20

[quote="MOPADŽI]Váš Mopadži - Myslím to upřímně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jo a koukám, že jsi to napsal v pracovní době, na rozdíl ode mne :wink:[/quote]

:lol: :lol: :lol:

Ale jinak souhlas, za ty prachy by to chtělo více odpovědnosti, když už chcete srovnávat platovou úroveň státu versus soukromá sféra :wink:
Land Rover Defender 110 TD5

yorkin
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od yorkin » 22 led 2010 10:12

Sice jsem už odpovídat nechtěl, ale nemám rád zjednodušování a ta poznámka s pracovní dobou mě dorazila ;-). Ale nečertím se 8). Ano, v "oficiální" pracovní době občas píšu na forum, čtu si zprávy nebo nakupuju přes internet. Stejně jako odpovídám na pracovní maily a telefonáty 24/7, normálně si beru spisy domů atd., ne výjimečně jsem v práci i o víkendu...
Parkovací cedulku za oknem vozím kvůli parkování na vyhrazeném parkovišti, ze kterého jsou naši přepracovaní městští policisté (na MP by se dalo ušetřit pěkných pár stomilionků) schopni do hodiny od zaparkování to auto odtáhnout. To nemění nic na tom, že se nestydím za to, kde pracuji, nedovedu si představit, že bych se styděl za svou práci, to už radši výpověď...
Odtržený od reality nejspíš nejsem proto, že pracuju na ministerstvu, spíš jde o fakt, že su cajzl :-P. Že firmy dodávající pro autoprůmysl byly u nás zasaženy krizí snad nejhůř je obecně známá skutečnost. Hodně se propouštělo atd. Ale to jsi vážně snížil všem svým zaměstnancům mzdy o půlku? Něco jiného je samozřejmě snížení obratu/zisku podnikatele, ale nezaměňujme s tím snížení platu zaměstnanců. To jen pro pořádek.
Jenže s vládou odborníků je jeden jednoduchý problém! Kdo jsou takoví odborníci? Kde se najdou? Kdo je zvolí? Buď tu můžem zavést osvícenou diktaturu (která může spravovat stát mnohem lépe, než normální demokratická vláda, viz Chile za Pinocheta, ale taky mnohem hůř, viz třeba Chávezova Venezuela) nebo se musíme smířit, že máme, to co jsme si zvolili. A když je většina nás (voličů) pitomci, co věří v Paroubkovo ekonomické perpetum mobile, máme smůlu. :Ja blb:
Ne, nemyslím si, že je ve státní správě všechno ideální. Občas to fakt připomíná Yes, minister. Ale tvářit se, že co státní zaměstnanec, to nemakající blb prostě je hloupost...
P.S. Jsme v kategorii všeobecného pokecu, máme tu thread s vtipy, tak proč se nepobavit o nečem ne-LR.

MOPADŽI
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MOPADŽI » 22 led 2010 10:47

Tak to už je vstřícnější debata :ty jeden...: Nedodržel jsem co jsem slíbil - reaguji :arrow:
Platy o polovinu, jsem skutečně snížil a věř, že v některých firmách, to bylo i více. Vím třeba až o 60% snížení. Ono když ti během dvou měsíců "spadne" obrat o 40%, musíš něco udělat, jestli chceš přežít. K tomu se přidá zhoršení platební morálky odběratelů, ze stejného důvodu a už v tom lítáš.To jenom stát, si myslí, že se nic neděje. My, narozdíl od státu to nemůžem řešit schodkem, který si schválíme. Nebo si myslíš, že podnikat jde v mínusu ? To by tě věřitelé, za chvilku roznesli na kopytech... Je potřeba, aby si ti co vedou stát, uvědomili, že to je vlastně podnikání a byli hnáni při problémech ke stejné zodpovědnosti, jako soukromá sféra. Jelikož je ale vše bezprizorní, ztrácejí se prostředky na nesmyslně předražených státních zakázkách a projektech, což právě zapříčiňují ti, kteří za to zodpovídají jen a pouze svojí funkcí. Mluvím o "přihrávání st.zakázek spřízněným osobám, kteří si po dohodě s oním úředníkem, když se dostane ke korytu zřídí firmu, přez kterou to "lejou", no a až jeho vylejou, tak firma nenápadně vyšumí, prachy se rozdělí a to že někdo přišel o funkci ? To je bezvýznamé, Know fow, tedy i kontakty, úředníkovi ale z hlavy nikdo nevymaže a může jet dál, již čistýma prachama. To je dobrý začátek podnikání, bez úvěru...
Nemylím, že každý státní úředník je blb. To v žádném případě ! Dá se ale říci, že ten kdo tam přišel sčistými úmysly, je za krátko "vtažen" do kolotoče "špíny". Ti kteří s tím potom nechtějí mít nic společného, odejdou. Alespoň takto se to jeví navenek, pro společnost, z médií.
Víš co by mně zajímalo ? Co by se dělo, kdyby nikdo, tedy skoro nikdo, nešel k volbám. To by se přece muselo brát jako nesouhlas veřejnosti s politickými stranami a jejich programy. Ono není vlastně koho volit... Toť můj názor. Ahoj.
P.S. Píši v pracovní době :mrgreen: :mrgreen:

RostaO
tel.: Samsung
auto: SIII

#18 Příspěvek od RostaO » 22 led 2010 12:29

MOPADŽI píše:Je potřeba, aby si ti co vedou stát, uvědomili, že to je vlastně podnikání a byli hnáni při problémech ke stejné zodpovědnosti, jako soukromá sféra.
Tak pod toto se podepisuju.

PS: Taky v pracovni dobe :?
LR SIII

yorkin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od yorkin » 22 led 2010 12:51

MOPADŽI píše:Je potřeba, aby si ti co vedou stát, uvědomili, že to je vlastně podnikání a byli hnáni při problémech ke stejné zodpovědnosti, jako soukromá sféra.
Pod toto se taky podepisuju a i když nevedu stát (ale jen deset právníků na jednom ministerstvu), můžu říct, že alespoň u nás jsme soukromé sféře mnohem blíž, než by asi většina lidí řekla (motivační programy navázané na výkon, za chyby finanční postih a vyhazov bez milosti atd.).
Naprosto souhlasím s částí o veřejných zakázkách. Neřekl bych, že je těch "špinavých" většina, ale určitě jich celkově je nezanedbatelné množství. Nedají se úplně vymítit (ostatně zakázky v USA, UK nebo Francii taky nebudou všechny pěkně čisté), ale určitě je tu velký dluh v tom, jak proti nim bojovat. :ty jeden...:
Navíc o zakázkách rozhoduje obvykle velmi malé procento státních zaměstnanců, troufnu si říct, že naprostá většina státních úředníků ani příležitost k tomu, nechat se korumpovat nemá (i kdyby náhodou chtěli ;-)). Kolik z těch, co rozhodují, je "čistých" a kolik ne, nebudu komentovat :Ale fuuj:.
Nestalo by se nic, k některým volbám přijde ve volebním obvodu 10% lidí a nic se neděje. To je fakt, ne hodnocení. A že není koho volit? Jo, to už je problém plošné demokracie, kdyby měl každý sílu volebního hlasu podle toho, kolik odvede daní (tedy rozhoduje o "svých" penězích), třeba bychom měli politiky, kteří se snaží zavděčit ne lůze, ale pracovitým lidem...

MOPADŽI
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MOPADŽI » 25 led 2010 07:25

Ahoj, podívejte se co "poletuje" v etéru. Je to jenom jeden z několika příspěvků, co mně došel, na toto téma.
Vážení politici a státní úředníci,

nepřeji si, abyste mě každý den neustále masírovali a stresovali údaji o tom, že každý novorozenec má batoh s dluhem 111 000 Kč, nebo že se Česká republika zadlužuje každou minutu jedním milionem korun. Takové zprávy jsou k ničemu, protože i když vypnu topení, zhasnu všechna světla, netelfonuji, zamknu se v bytě a nikam nevycházím, nic s tím neudělám. Na takové zprávy mám pro všechny šéfy této země jen jedinou odpověď: "Když neumíte udržet státní finance na uzdě, když neumíte hospodařit, jděte od toho!"
Ten jeden bilion 300 miliard korun, které se na mne snažíte hodit, to není dluh nás občanů - to je VÁŠ dluh! Tento dluh jste vyrobili a rozjeli VY ! Dělejte si s ním co chcete, ale neobtěžujte nás údaji, které nemůžeme nijak ovlivnit. Země se zadlužuje rekordním tempem, ale já ne. Já na dluh nežiji, naopak, snažím se mít na kontě nějakou rezervu v násobku několika měsíčních platů. Nikdy v životě jsem nikomu nic nedlužil, To bych raději umřel hlady. Ale běda! Dozvídám se,žeten VÁŠ nesplatitelný dluh máme teď platit MY.
Víte jak to v dějinách dopadlo - v Praze letli radní z oken radnice už třikrát a není důvod, aby neletěli počtvrté. Možná je právě těch 888 milionů za projekt Opencard poslední kapkou, po níž přeteče pohár.
Myslete na to, vy, politici a úředníci, kteří nám vnucujete, že jsme v tomto státu na pokraji katastrofy. VY jste tento stát dovedli na pokraj takové katastrofy. My výši platů, daní, penzí, odvodů zdravotních či sociálních, stejně jako stanovení výše všech podpor a příspěvků neurčujeme. Pamatujte, že od poslední společenské změny uplynulo právě 20 let. A to je v Čechách, jak známo, první předpoklad pro dějinnou změnu. Varuji vás, vzpamatujte se, vezměte rozum do hrsti a začnte pracovat na změně. A až budete mít situaci pod kontrolou a budete nám moci oznámit, že Česká republika snižuje své zadlužení o jeden milion korun za hodinu, pak se pochlubte. Do té doby nás neobtěžujte stresujícími zprávami o vaší kolosální neschopnosti.
s pozdravem občan
Více o autorovi:
Bedřich Ludvík
dramaturg hrané tvorby ČT, autor a režisér dokumentů s písničkou,spisovatel a písničkář. Přivedl k životu filmy jako Smradi, Kuře melancholik, Kytice, Výchova dívek v Čechách a přes 50 televizních filmů - za všechny jmenujme cyklus o lidech postižených zločinem - Oběti. Vydal (zatím) čtyři knihy.

Odpovědět