VIN Cislo RAMU CHYBNE VRAJ

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
rumpel559
tel.: +421908240911
auto: LR DISCOVERY I

VIN Cislo RAMU CHYBNE VRAJ

#1 Příspěvek od rumpel559 » 02 úno 2010 18:15

Nazdar chlapy
mam taky problem a to prednedavnom som si priviezol disko z holanska ze reku si ho prilhalsim bez problemov a budem spokojne brazdit cesty necesty kopceky a doliny ktorych u nas v strednej europe mame hojno kedze v holandsku si toho asi velmi neuzil :D . Lenze usmev mi klesol ked som sa vratil smutny z kontoly originality na ktorej mi sudruhovia povedali ze vraj mam preklepane dvojmo cislo ramu co som aj neskor zistil ze tomu tak je :-(. Sudruhovia na kontole originality cumeli do pocitaca tvrdili ze to nemozu prihlasit lebo ze to niekto opravoval ale to sa mi nezdalo lebo sa osivali ako take husy nevedeli nic povedat len to ze auto nebolo kradnute to si interne overli ale ze je to problem ze mam priniest dodatocne vysvetlenie kde kto a kedy a preco vyrazal cislo .
Ja nasraty ako pas som zacal obhanat chlapa v holandsku ze ci to je pravda ze co mi ti nasi salamuni tu tvrdia. On nato ze s ramom nikdy nebolo nic a nikto tam nic neprekllepaval. Tak to ma uz dozralo uplne bol som na druhej originalite ze reku to asi tam ty chceli tlacenku nejaku no na druhej originalite mi povedali ze je to problem velky ze nikde to uz neprihlasim pokial to nebude vysvetelne ale kurnik tak to uz fakt som sa nasral a vola som do BB na stredisko originality panom inzinieriom ale nadarmo oni tiez mi tvrdili ze je to problem ze vedia o co sa jedna ze videli fotky.
No nic ta sme zacali obhanat chlapika v holandsku ze kde je problem ten sieldo predajne Land Roveru kde auto bolo kupene povodnym majitelom v 97siedmom a servisovane a odkial som ho aj ja kupil a tam mu povedali ze to musi byt interny problem vyrobcu Landr Rover v anglicku a ze musi byt inspekcne preverene preco su niektore cislice vo Vin kode ramu dva krat prebite cez seba.

Ja Vas len chcem poprosit ci by ste sa niekto nepozreli pod pravy blatnik kde je vin vyrazeny a skontrolovali ho ze ci tiez niektore cilsa nemate dovjmo vyrazene tak ako ja na fotkach ktore prilozim ako prilohu. Sudruhovia mi na kontorle originalite dokonca tvrdili ze aj cislo VIn na rame musi zacinat a akonci hviezdickou tak ako to je na stitku. Neviem ci je to pravda pretoze doposial som sa nstretol stymto autom len som onom cital a preto sa obraciam na Vas keby ste boli niekto taky dobry a pozreli sa alebo popripade aj odfotili svoje vinko a poslali mi na maila fotku.

dakujem Vam

S pozdravom Stano
Přílohy
landrov 001Sk.JPG
Stitok
(171.69 KiB) Staženo 2729 x
landrov 003Sk.JPG
Vin cislo Ramu
(129.89 KiB) Staženo 2731 x
landrov 004Sk.JPG
Vin cislo Ramu
(156.77 KiB) Staženo 2730 x

Colonel

Re: VIN Cislo RAMU CHYBNE VRAJ

#2 Příspěvek od Colonel » 02 úno 2010 19:23

Nejsem odbornik, urcite me nekdo opravi, doplni, ale cislo na ramu by nemelo byt vyrazene raznicema, ale vyteckovane, je to ostatne videt na te druhe fotce, ze pod tim vyrazenym VINkem jsou "bodky", jak tam bylo puvodni VIN. Pokud auto neni kradene a ma jasny puvod, napada me jen, ze nejakemu sikulovy prisly ty tecky spatne citelne, tak je prerazil....Jak to resit, netusim...
Ale urcite se nekdo ozve s dobrou radou!
Disco I Modroush - holátko

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#3 Příspěvek od Sláma Karel » 02 úno 2010 19:24

No to máš asi opravdu problém. To vin musí opravdu začínat a končit hvězdičkou. Tohle číslo opravdu jako originál nevypadá ani na fotce. Dvojmo jsem ho ještě nikdy vyražené neviděl a hlavně vin na rámu by v roce 1997 měl být už jiskřený, ne ražený. To znamená, že se čísla skládají z mnoha teček. To vin má vypadat takto.

Koukám, že než jsem našel fotku tak už někdo reagoval.
Jenom doplním, že tečkované je až snad od rv 95.

K
Přílohy
170120102465.jpg
170120102465.jpg (149.32 KiB) Zobrazeno 13508 x
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

DanoDEF
auto: 110 SW

#4 Příspěvek od DanoDEF » 02 úno 2010 20:04

... no nechapem tiez preco niekto prerazil cislo. Ja momentalne riesim pridelenie nahradneho VIN ale aj to po prideleni na kontrole originality vyrazia rovnakym sposobom ako vo fabrike teda pekne bodkovane. Az bude vyrazene nafotim.

... ked uz raz na kontrole originality je zaznamenany problem tak je aj v medzinarodnom systeme a ktokolvek si to pozrie
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Colonel

#5 Příspěvek od Colonel » 02 úno 2010 22:08

Jasne, uz to vidim, to puvodni zacina hvezdickou. Je jasne patrna pod tim vyrazenym A a za hvezdickou je videt S...Proc to nekdo prerazil, tot otazka..
Disco I Modroush - holátko

jezbera ivan
tel.: +421 905 712 951
auto: D3 2007 + D4 2012

#6 Příspěvek od jezbera ivan » 03 úno 2010 06:39

Asi by som volal tu do LR, kde by som si zistil, ake auto sa pod vyrazenym cislom skryva a ci sedi specifikacia s tym co mas, farba, vybava, pocet dveri, datum pedaja, komu a kde.... to by vsetko mali vediet povedat. Ak nie tak by som zavolal to iste do LR holandsko, ktory udajne auto ako nove predal a teda vie o nom vsetko. Lebo to cislo vypada ozaj inac ako origo.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

DanoDEF

#7 Příspěvek od DanoDEF » 03 úno 2010 08:15

jezbera ivan píše:Asi by som volal tu do LR
... kdekolvek bude volat bude to big problem.

... Microcat prezradi tolko ( podla mna je tam malo udajov o vozidle ) :
Přílohy
DI.JPG
(132.09 KiB) Staženo 2520 x

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Miloš II » 03 úno 2010 08:33

Bylo by to asi nejrychlejší http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Discov ... 3a575847c7
MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

DanoDEF

#9 Příspěvek od DanoDEF » 03 úno 2010 08:39

Miloš II píše:Bylo by to asi nejrychlejší http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Discov ... 3a575847c7
MilošII
Milosu tusim co chces naznacit ale mam taky pocit, ze by to nebolo rychlejsie.

rumpel559

#10 Příspěvek od rumpel559 » 03 úno 2010 10:12

Dik chlapy za odpovdede aj za fotku cisla ramu . Uz som pisal tomu znamemu do NL ktore to auto kupil pre mojho otca a vybavoval odhlasku RdW a potrebne papiere. Kurnik skoda ze som si to ja nevsimol kwed som bol pre neho strasne rychlo sa to zomlelo aj ma to serie bo ja som to auto vybral pre otca na nate a nasledne znameho hned zburtatoval ze nech to berie ze paradna kupa sedol na lietadllo a siel po to do NL . Vsetko islo hladko az pokial sme s tym neprisli na originalitu.

Vcera mi pisal ten Pan ze distributor landroveru v NL kontakltoval ladrover anglicko a cakame na nove RDW vktoeom bude objasnene (dufam ) ze preco je to vybite rucne ak sa to ovsem stalo v anglicku. Fakt som strasne zvedavy.
Ja osobne si myslim ze ten ram bol meneny v dosledku nejakej havarie albo poskodenia tak som to pisal aj tomu panovy do Nl co nam tu kupu vybavil ale on tvrdi ze v holandsku je zakazane len tak doma vyrazat cisla ze je to priestupok no tak som fakt zvedavy dufam ze to nebolo kradnute a ze to nezhabu policajty alebo nieco podobne bo to by ma uz dostalo :-( uz taketo problemy som si nepredstavoval nie to este riesit ostatne.

Este sa chcem spytat ze toto auto ma v predu ochranny ram aj s navijakom ze ci ten ram pasuje na vsetky nosne ramy na krych boli discovery postavene len tak ma napadlo ze ci nahodou niekto nedaval ten ochranny ram dodatocne a nepasoval mu tak prehodil stoho dovou iny nosny ram a vyrazil cislo raznicami aj ked zda sa mi to dost nepravdepodobne zeby bol nosny ram v predu iny ...

Prikladam aj fotku o aky ram sa jedna
Přílohy
DSC_1017Sk.JPG
ram
(227.84 KiB) Staženo 2440 x

DanoDEF

#11 Příspěvek od DanoDEF » 03 úno 2010 10:31

rumpel559 píše: Ja osobne si myslim ze ten ram bol meneny v dosledku nejakej havarie albo poskodenia tak som to pisal aj tomu panovy do Nl co nam tu kupu vybavil ale on tvrdi ze v holandsku je zakazane len tak doma vyrazat cisla ze je to priestupok no tak som fakt zvedavy dufam ze to nebolo kradnute a ze to nezhabu policajty alebo nieco podobne bo to by ma uz dostalo :-( uz taketo problemy som si nepredstavoval nie to este riesit ostatne.
... no cislo len tak si nemozes vyrazit nikde. Kedze momentalne absolvujem "torturu" s vymenou ramu a pridelenim nahradneho VIN tak viem co to obnasa

... musel by si zistit co za cislo pod tym je ale predpokladam, ze bude ine a fakt sa jedna o vymenu ramu a tu je problem, ktoremu som sa ja vyhol kupou noveho ramu bez cisla ( original nahradny diel LR )

... ak to niekto vyrazil len tak pri vymene ramu tak sa chcel vyhnut "papierovaniu"
rumpel559 píše: Este sa chcem spytat ze toto auto ma v predu ochranny ram aj s navijakom ze ci ten ram pasuje na vsetky nosne ramy na krych boli discovery postavene len tak ma napadlo ze ci nahodou niekto nedaval ten ochranny ram dodatocne a nepasoval mu tak prehodil stoho dovou iny nosny ram a vyrazil cislo raznicami aj ked zda sa mi to dost nepravdepodobne zeby bol nosny ram v predu iny ...

Prikladam aj fotku o aky ram sa jedna
... ARB narazniky su vyrobene presne na dany typ auta a pasuju bez uprav. Jedine ak chce niekto pouzit naraznik urceny na iny typ auta tak ho musi upravit ale upravuju sa uchyty na narazniku a nie ram vozidla

rumpel559

#12 Příspěvek od rumpel559 » 03 úno 2010 11:42

Sláma Karel píše:No to máš asi opravdu problém. To vin musí opravdu začínat a končit hvězdičkou. Tohle číslo opravdu jako originál nevypadá ani na fotce. Dvojmo jsem ho ještě nikdy vyražené neviděl a hlavně vin na rámu by v roce 1997 měl být už jiskřený, ne ražený. To znamená, že se čísla skládají z mnoha teček. To vin má vypadat takto.

Koukám, že než jsem našel fotku tak už někdo reagoval.
Jenom doplním, že tečkované je až snad od rv 95.

K
Nazdar Karle pocu to cislo co je na tej fotke mas na prednej spravej strane ?? alebo to je zo zadnej casti ramu . Prave teraz mi napisali z holandska ze mam pozriet niedke v zadu okolo zadneho kolesa ze tam by malo byt cislo tiet povodneho ramu.

Dik moc

DanoDEF

#13 Příspěvek od DanoDEF » 03 úno 2010 11:58

skus hladat este tu:
Přílohy
DIb.JPG
(147.66 KiB) Staženo 2376 x
DIa.JPG
(151.11 KiB) Staženo 2373 x

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#14 Příspěvek od Sláma Karel » 03 úno 2010 23:02

Vin na všech Disco až do Td5 byl vepředu. Přesně jak dal Dano ten první obrázek.

To číslo jak je na tom druhém obrázku je jenom pro RRC na vzduchovém pérování. Tam to Disco nikdy nemělo. RRC to měl z toho důvodu, že když měl měchy tak vepředu kde má být vin je místo toho namontován držák tlumiče. Ale měli to opravdu jenom RRC na měchách.

Pro Disco 200 a 300 tdi platí ten první obrázek a jiná možnost není. Až Td5 měla číslo rámu vzadu, ale stejně jinde, než je ten druhý obrázek.

K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#15 Příspěvek od cyril » 03 úno 2010 23:58

V jednom nejmenovaném městě se s tím nepárali. Kamarád koupil D2 TD5 s rakouskýma papírama a když nemohli na dovozový STK najít VINko, nechali ho v Brně kdesi na speciální STK nabouchat znovu. Omylem jej totiž hledali tam, kde ho má D1....vpravo vpředu a divili se, že tam není... :shock: Když mi říkal že jej posílaj to předělat tak sem mu řekl, ať jim ukáže, že je číslo vzadu vpravo, bylo už pozdě. Když jsem ho potom potkal s SPZkama, mrkli jsme zdálky za pravý zadní kolo a originál VIN tam samozřejmě byl.....Takže má teď auto na kterým má rám se dvěma identickýma číslama jenom proto, že si technik z STK byl línej někam zavolat. V techničáku má záznam nějak jako že "vozidlo má označení VINu provedeno náhradním způsobem"....takže u nás je možný asi fakt všechno.... :hmm:

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Land Jirka » 04 úno 2010 07:10

Chybou u rumpel559 bylo, že se na to nepodíval, než jel na tu kontrolu originality to by se s tím dalo něco dělat.... Teď už je to jen papírování a to je vždy složité.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

DanoDEF

#17 Příspěvek od DanoDEF » 04 úno 2010 08:03

cyril píše:V techničáku má záznam nějak jako že "vozidlo má označení VINu provedeno náhradním způsobem"....takže u nás je možný asi fakt všechno.... :hmm:
... tak sa to robi ked ziadas o pridelenie nahradneho VIN
Land Jirka píše:Chybou u rumpel559 bylo, že se na to nepodíval, než jel na tu kontrolu originality to by se s tím dalo něco dělat.... Teď už je to jen papírování a to je vždy složité.
... presne tak ako pise Jirko

Aj v prvom pripade kedy sa riesi pridelenie nahradneho VIN je to same papierovanie a same popltky. Pridelenie nahradneho VIN uz riesim treti mesiac. V pondelok mi konecne prislo rozhodnutie z ministerstva dopravy o prideleni nahradneho VIN, ktore je vlastne rovnake ako to povodne. Teraz si ho musim dat vyrazit opravnenou osobou ( to bude stat asi 85 + 80 euro ) a potom este nejake to papierovanie. Vysledkom by malo byt vyrazene to iste VIN na rame ako som mal na mieste kde sa to bude technikovi dat ( resp kde mu vojde masina ) a chciet. Potom este zapisat do tecnicaku ako uviedol "cyril" a uz by to malo byt.

Kedze rumpel559 uz ma "zaznam" v medzinarodnom systeme IRIS IDENT, ze nieco nie je v poriadku bude to musiet odovodnit ak vobec sa to bude dat.

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#18 Příspěvek od libovka » 04 úno 2010 10:06

No ona je to s těma číslama pěkná kokotina.Kámoš si dovezl BMW na přestavbu.Na STK mu tam vybouchali číslo tak,že jsem nestačil valit oči. :shock: Nabouchali mu to 5mm raznicema na ten nejměkčí plech takže se jim to promačkávalo a číslo nebylo pomalu čitelné.A to nemluvím o tom,že mu tam 3 klepnul obráceně.Tak že to opravý a klepne jí nad ní.Tak jí tam ten kokot klepnul,ale opět obráceně.Potom že prý origo číslo musí znehodnotit a tak vzal sekáč a šel na něj,ale to jsme mu řekli že to nemyslí vážně (origo VIN je pod čelním sklem). :shock: :shock: :shock: Takže jsme mu řekli že si to uděláme sami nějak šetrněji.No a to pak nemluvím o problémech,když ho zastavili policajti.Ty na to čuměli jak blázni. :coze: :coze: :coze: Takže věřím že v tomhle státě je možné všechno.

bacyll
tel.: 737336028

#19 Příspěvek od bacyll » 04 úno 2010 14:23

Je tady opravdu možné všechno. Moji úředníci i já jsme byly ze všech nejlínější. VIN jsem nezkoumal :Ja blb: ani když jsem auto kupoval, takže jsem neměl tucha kde asi tak může být. nenašli ho ani na evidenčce, tak to nechali být, pak jsme nastříkali podvozek a už ho nenašli ani na STK a ani pojišťovák. Všichni věříme že je správný a nepátráme :hmm:

rumpel559

#20 Příspěvek od rumpel559 » 08 úno 2010 10:36

Diky chlapy za vase rady ... tak idem vas informovat ako sa situacia vyvija minuly piatok som dostal konecne zo servisu z holadska vysvetlienie preco to cislo bolo prerazane hned som to bezal prelozit prekaldatelovy (zobral odomna 30 samozrejme wrrr ) Prikaldam aj fotky co mi poslali zajtra som otca objednal na originalitu som zvedavy ci im to bude stacit lebo chlapik na centrale originality v BB mi vravel ze ak je tam napisane kde a preco to prerazali ze im to bude stacit kedze auto nebolo kradnute ani inac fusovane ...drzte palce :-)
Přílohy
scan0003sk.JPG
(116.03 KiB) Staženo 1954 x

Odpovědět