kde sa vlastne teraz da jazdit?
Moderátor: Miky_CZ
- sherif
- tel.: 421905606989
- auto: land rover discovery
kde sa vlastne teraz da jazdit?
zdravim vas vsetkych.som cerstvy majitel di 2 td5 2002 manual asi druhy tyzden zatial som nejazdil extra teren lebo su na tom cestne gumy .bol to dlho moj sen len dost nedostupny ale potreboval som menit auto a kedze to mam na leasing na par rokou tak som si povedal ze si splnim sen .ale nie o tom som chcel.chcem sa opitat ako to je teraz vlastne z jazdenim mimo cesty ,pokial viem tak podla zakona sa vlastne nesmie zist z asfaltky ,kamarati uz minuly rok dostali trestne stihanie za to ze boli len opekat na autach asi tak kilometer v lese pri micinej pri ban bystrici,no nakoniec im to dali ako priestupok a zase chalani na stvorkolkac zas dostali po 1000 eur pokutu ked jazdili niekde okolo zlatych moraviec.byvam v nemeckej pred breznom a tu ked idem von vsade sa motaju nejaky lesnici ochranary a lesna straz (sedlakom dali pravomoci a tak to teraz vyzera ) a pic ju do vsetkeho aj do toho ze nemam psa na voditku , tak mam v podstate aj strach niekam strhnut,lebo si nemozem dovolit dostat nejaku masnu pokutu.ale pozeram ze mnohy zvas tu na fotkach vidim ze si s tym asi starosti nerobite tak sa chcem spytat ako to vlastne s tym je kde sa vlastne moze jazdit.
Re: kde sa vlastne teraz da jazdit?
Na Slovensku se nesmí na polňačkách nebo na lesních cestách?
To mě teda zajímá, na jaře jsem se tam chystal.

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
nie je to az take zle pokial ta nechytia tak mozes jazdit vsade ale je to cim dalej horsie
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No tak u nás je to taky,když tě nechytnou -tak dobrý . Za chvíli to pude akorát na soukromých prostorách za úplatu. ( posledně se na mě dívali blbě i v pískovně
i ona je soukromá )

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- sherif
je to uplne v prdeli ,ako vravim ,hlupakom a sedlakom dali pravomoci a o policajtou sa tu potkyna, takze rozmyslam ci ma vobec vyznam investovat do nejakej upravy a v zapeti do pokut .je mi jasne ze niektory to maju na haku ,ale asi len do tedy kym im nenacapu pokutu.vlastne na slovensku je to momentalne trestny cin .prvy krat pokuta a druhy basa ,takze neviem .skratka brutal policajny stat a policajna dyktatura
No právě že u nás je to tak, že Zákon o pozemních komunikacích praví, pokud není úřadem vydaná (nikoli nabastlená majitelem) značka zákaz vjezdu, tak můžeš na polní a lesní cestu která splňuje podmínky účelové komunikace jet v podstatě všude. A je fuk, jestli to je státní nebo soukromé. Samozřejmě s výjimkou chráněných lokalit atd. Kdo Ti bude chtít bránit, porušuje zákon.
Tady je výklad který visí přímo na stránkách Ministerstva vnitra http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/caso ... /konz.html
Někteří aktivisté argumentují Lesním zákonem, který zakazuje vjezd vpodstatě všude, ale Nejvyšší soud v rozsudku sp. zn. 33 Odo 449/2005 ze dne 22. února 2006, Zákon o pozemních komunikacích Lesnímu zákonu nadřadil.
Vyplatí se to přečíst.
Jsem proti prasení přírody, ale jakožto pravicově založený člověk ještě víc proti tomu, abych si dobrovolně krátil svoje občanská práva, jenom proto že si někdo myslí že by to tak podle něho mělo bejt.
Tady je výklad který visí přímo na stránkách Ministerstva vnitra http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/caso ... /konz.html
Někteří aktivisté argumentují Lesním zákonem, který zakazuje vjezd vpodstatě všude, ale Nejvyšší soud v rozsudku sp. zn. 33 Odo 449/2005 ze dne 22. února 2006, Zákon o pozemních komunikacích Lesnímu zákonu nadřadil.
Vyplatí se to přečíst.
Jsem proti prasení přírody, ale jakožto pravicově založený člověk ještě víc proti tomu, abych si dobrovolně krátil svoje občanská práva, jenom proto že si někdo myslí že by to tak podle něho mělo bejt.
Naposledy upravil(a) pablo.gs dne 15 bře 2010 08:29, celkem upraveno 2 x.
- sherif
uplne s tebou suhlasim.neviempresna aky kokretny zakon to je ani ako presne znie ale s toho co som sa bavil z ludmi a ako to bolo prezentovane tak to vyzera v podstate tak ze nemozes zist z cesty a ako som spominal kamosi mali trestne stihanie za to ze boli kilometer vlese opekat na normalnych autach proste tam len prisli a niekto tam zavolal policajtou a este aj za to ze ohen mali ich chceli jebat,ale ze nastastie bol daky "normalnejsi " vysetrovatel tak ze im to dal ako priestupok .v tomto state sa bohu zial riesia veci zakazmy a prikazmy ,ziadna diskusia.cakam ze v najblizsich rokoch zakazu aj na peso do lesa .
Tu je len v skratke o čom hovorí novela trestného poriadku. Je to na prd ale je to tak.
Znenie novely trestného zákona je nasledovné (relevantná časť týkajúca sa vjazdu vozidiel):
"8. V § 305 sa za odsek 1 vkladá nový odsek 2, ktorý
znie:
"„(2) Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi
na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými
predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene
jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou,
motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo
skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku,
potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.“.
Doterajšie odseky 2, 3 a 4 sa označujú ako odseky 3,
4 a 5.
9. V § 305 ods. 4 a 5 sa slová „odseku 1 alebo 2“ nahrádzajú
slovami „odseku 1, 2 alebo 3“.""
Čítajte viac: http://www.sme.sk/diskusie/1380348/4/86 ... ml#8641927" onclick="window.open(this.href);return false;#ixzz0iBSfbovS
Znenie novely trestného zákona je nasledovné (relevantná časť týkajúca sa vjazdu vozidiel):
"8. V § 305 sa za odsek 1 vkladá nový odsek 2, ktorý
znie:
"„(2) Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi
na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými
predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene
potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.“.
Doterajšie odseky 2, 3 a 4 sa označujú ako odseky 3,
4 a 5.
9. V § 305 ods. 4 a 5 sa slová „odseku 1 alebo 2“ nahrádzajú
slovami „odseku 1, 2 alebo 3“.""
Čítajte viac: http://www.sme.sk/diskusie/1380348/4/86 ... ml#8641927" onclick="window.open(this.href);return false;#ixzz0iBSfbovS
- soson
- tel.: +421905917322
- auto: DI 200 TDI
Môže sa jazdiť aj tu!
Reagujem na cikcikcika a na chalanov z vlákna: Kde sa tu dá vlastne jazdiť? Treba určite zmapovať terén, poveternostné podmienky a stav gúm a ideš! Tak napr: 6.1. to vyzeralo takto:
- Přílohy
-
- DSC00157.JPG (66.68 KiB) Zobrazeno 6389 x
DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...
- soson
Re: Môže sa jazdiť aj tu!
24.januára takto:
- Přílohy
-
- DSC00166.JPG
- (190.48 KiB) Staženo 1890 x
- soson
...a ešte takto:
- Přílohy
-
- DSC00164.JPG
- (217.08 KiB) Staženo 1884 x
- soson
...a ešte 21.2.:
To bolo na hrane urbanizácie. Snáď to nie je off road hriech
To bolo na hrane urbanizácie. Snáď to nie je off road hriech

- Přílohy
-
- DSC00251.JPG
- (232.05 KiB) Staženo 1886 x
- soson
som to pomotal. Ešte pred tým do tej vodičky vliezol
- Přílohy
-
- DSC00250.JPG
- (243.45 KiB) Staženo 1885 x
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Pěkné fotky, ale možná stačilo je někam uploadnout a hodit sem odkazy 

Taky bych řek, že ty fotečky trochu utloukají jádro diskutovaného problému. Radši jsem ten odkaz zvýraznil (kdyby někdo potřeboval).
Osobně to vozím v mazlíkovi vytištěný ve 2 kopiích. V případě že by se do mě nějaký samozvaný ochránce polních a lesních cest navezl, jsem připraven zachovat klid a volat PČR ať vše zdokumentuje a postoupí správnímu řízení.
Osobně to vozím v mazlíkovi vytištěný ve 2 kopiích. V případě že by se do mě nějaký samozvaný ochránce polních a lesních cest navezl, jsem připraven zachovat klid a volat PČR ať vše zdokumentuje a postoupí správnímu řízení.
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Správněpablo.gs píše:Taky bych řek, že ty fotečky trochu utloukají jádro diskutovaného problému. Radši jsem ten odkaz zvýraznil (kdyby někdo potřeboval).

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
...na úseku lesného hospodárstva neoprávnene
Mne je to jasne a celkem pochopitelne...
* po poli se nesmi jezdit, bo jsou tam plody a kdyz tam nejsou, tak se ujizdi kypra puda...
* po lese? tak to je nadmiru pochopitelny.. ten, kdo chodi na houby jde pesky po lese...
Pro vsechny cesty plati Zakon o pozemnich komunikacich . Na cestach nelze chlastat, vjizdet tam, kde je zakazova znacka- Zakaz vjezdu...etc a to na dalnici prochazejici treba lesem, nebo na ceste L1-L3 nebo jine komukaci .... v danem dotazu lesni cesty L1 - L2 jsou v Katastri nehnutelnosti SR vedene jako Ostatna plocha.... a les? ten je tesne vedle.
... takze pratele, kteri mate kladny vztah k prirode. Nesjizdejte z Ostatnych ploch do lesa a nevjizdejte tam ,kde jsou zakazove znacky...
Mne je to jasne a celkem pochopitelne...
* po poli se nesmi jezdit, bo jsou tam plody a kdyz tam nejsou, tak se ujizdi kypra puda...
* po lese? tak to je nadmiru pochopitelny.. ten, kdo chodi na houby jde pesky po lese...
Pro vsechny cesty plati Zakon o pozemnich komunikacich . Na cestach nelze chlastat, vjizdet tam, kde je zakazova znacka- Zakaz vjezdu...etc a to na dalnici prochazejici treba lesem, nebo na ceste L1-L3 nebo jine komukaci .... v danem dotazu lesni cesty L1 - L2 jsou v Katastri nehnutelnosti SR vedene jako Ostatna plocha.... a les? ten je tesne vedle.
... takze pratele, kteri mate kladny vztah k prirode. Nesjizdejte z Ostatnych ploch do lesa a nevjizdejte tam ,kde jsou zakazove znacky...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
Jsem pro, stojí to trochu úsilí, ale dají se ještě najít polní a lesní cesty, kde se neporušuje zákon. Snažím se o to i když plánuji trasy na Valašský sraz, nicméně naposledy jsem vedl jenom skupinu leštěnkářů a koukal jsem, že zbylé 2 skupiny offroaďáků občas budovaly cesty vlastní, nicméně na jejich obranu musím dodat, že to bylo obvykle v případech, kdy účelová komunikace byla tak rozbahněná a rozježděná od lakatošů, že i Karel Sláma s podvozkem Equipe a pneu Simex musel použít naviják
.

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Neklan píše:.... a koukal jsem, že zbylé 2 skupiny offroaďáků občas budovaly cesty vlastní, nicméně na jejich obranu musím dodat, že to bylo obvykle v případech, kdy účelová komunikace byla tak rozbahněná a rozježděná od lakatošů, že i Karel Sláma s podvozkem Equipe a pneu Simex musel použít naviják.

Neklane musíš uznat, že by nebylo dobré (a ani možné) dodržet v takovém počtu v jakém byly loňské Valachy naplánované trasy. Aut bylo hodně a skupiny se dojížděly, kdyby třetí skupina nejela lakatošovu stezku, tak dojedeme i leštěnkáře.

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Uznávám, a kvituji vaši vynalézavost
. Akorát Pepíno, byl zklamán, že podvečerní parta utekla před hajným, místo, aby mu rozbili držku

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250