...pokud EGR nedával co má, nebo pouštěl moc v nepravou chvíli, tak se to na výkonu objevit muselo...pokud by měl tam nebýt, sát bude jenom čistej vzduchmrož píše:Jeden ERG ventil mě odešel na D3 tak po 60 000 km . Auto ztrácelo nekontrolovatelně na výkonu a musím říct , že znatelně . Takže oprava v garanci páč to bylo po cca roce . Po dalších 20 se odporoučel druhej . Stále garance tak jsem to neřešil . Teď mám asi 90 000 km a zatím drží. Ano jsou o spalinách , které jdou zpět , kvůli snižévání emisí. Protože bylo auto v garanci nepátral jsem po tom co bude , když by se vyřadili . Myslím , že by se musela upravit řídící jednotka ? Když nefungoval jeden tak např. při rozjezdu z křižovatky , nebo potřebě zrychlit auto znatelně váhalo a to dost dlouhoMožná se pletu s potřebou úpravy řídící jednotky , ale připadá mě to logické po tom jak se auto chovalo
Fakt nejsem expert.
EGR ventily Disco3
Moderátor: Miky_CZ
Re: EGR ventily Disco3
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
papavel.k píše:...pokud EGR nedával co má, nebo pouštěl moc v nepravou chvíli, tak se to na výkonu objevit muselo...pokud by měl tam nebýt, sát bude jenom čistej vzduchmrož píše:Jeden ERG ventil mě odešel na D3 tak po 60 000 km . Auto ztrácelo nekontrolovatelně na výkonu a musím říct , že znatelně . Takže oprava v garanci páč to bylo po cca roce . Po dalších 20 se odporoučel druhej . Stále garance tak jsem to neřešil . Teď mám asi 90 000 km a zatím drží. Ano jsou o spalinách , které jdou zpět , kvůli snižévání emisí. Protože bylo auto v garanci nepátral jsem po tom co bude , když by se vyřadili . Myslím , že by se musela upravit řídící jednotka ? Když nefungoval jeden tak např. při rozjezdu z křižovatky , nebo potřebě zrychlit auto znatelně váhalo a to dost dlouhoMožná se pletu s potřebou úpravy řídící jednotky , ale připadá mě to logické po tom jak se auto chovalo
Fakt nejsem expert.
a neměl by nastat problém, pokud máš sání v pořádku ...nejsem odborník a pokud se pletu tak mne utněte
Ne Pavle,ty to vyskoušej a my se pak přidáme
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
ja bych se do tech osmnacti ridicich jednotek radeji nevrtal
- RudaK
Stavros píše:ja bych se do tech osmnacti ridicich jednotek radeji nevrtal
Není tady žádných osmnáct řídících jednotek
p.s. Já se asi na starý kolena naučím anglánsky ....
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
- RudaK
Dík,du študovat 
na autach do rv 2006 - zablankujes a odstranis tu klapku - v navode je to tusim aj nafotene - a ziadny problem problem sEGR ani kontrolkou ani s vykonom nebude.
na rv 2007 a novsie (emisie Euro IV) - ked zablankujes - budes mat stale hlasenu chybu, kontrolka bude svietit. takze tam je (zatial) nutne vymenit chybny EGR za novy. Pete Bell (UK) vraj pracuje na niecom co by aj softwarovo poriesilo tu kontrolku nudzovy rezim ale zatial nic nema.
na rv 2007 a novsie (emisie Euro IV) - ked zablankujes - budes mat stale hlasenu chybu, kontrolka bude svietit. takze tam je (zatial) nutne vymenit chybny EGR za novy. Pete Bell (UK) vraj pracuje na niecom co by aj softwarovo poriesilo tu kontrolku nudzovy rezim ale zatial nic nema.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
- RudaK
Tak to je dobrá zpráva,bo já mám auto určo do r.v. 2006 
...ten návod jsem také studoval díky Visoz počeštělý...překladač je supr vzhledem k mé angličtině se přidávám k Rudovi
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- RudaK
Ten doslovný překlad je perfekt .
Nejvíc mě rozesmál tento : Podívejte se na všivák na to! To je to, co EGR ventily dělají vaše motor jíst denně! Fuj!

Nejvíc mě rozesmál tento : Podívejte se na všivák na to! To je to, co EGR ventily dělají vaše motor jíst denně! Fuj!
Je to přesně tak . Servis toto potvrzuje . Oficiálně samozřejmě nesmí tyto úpravy dělat , ale dávkování "čistého" vzduchu místo směsi se spalinama podle nich jen výkonu prospěje bez negativního vlivu na životnost motoru. Trochu víc spalin do ovzduší .Údajně by si uměli poradit se software a svítící kontrolkou u novějších vozů . Zkusím se k podrobnějším info. dostat osobním jednáním .evo828 píše:na autach do rv 2006 - zablankujes a odstranis tu klapku - v navode je to tusim aj nafotene - a ziadny problem problem sEGR ani kontrolkou ani s vykonom nebude.
Defender 110 Td5 přední a zadní špéra , zvedlý , topení , naviják , sání , spodek zaplechovaný, nějaký kolo navíc , kompresor , zvedací střecha-integrované spaní a krásná S ll ,r. 1967 , benzín , soft top . Civilní ježdění s Ranger Raptor.
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
To vypadá dobře tak že by se přece jen povedlo časem EGR ventily vyřadit
.
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
- RudaK
Myslím ,že to není otázka času , ale otázka priorit.
Budu to realizovat v nejbližší možné době ..... 
Jen snad ještě poznámka . Po vyřazení z funkce EGR budou vyší hodnoty emisí . Nevím jak moc vyšší . Myslím , že pak při TK budeš muset mít dobrého zkušebního technika , ktejej ti podží sondu aspoň 20 cm za výfukem , aby jsi prošel !!! Toto může být problém ??
Defender 110 Td5 přední a zadní špéra , zvedlý , topení , naviják , sání , spodek zaplechovaný, nějaký kolo navíc , kompresor , zvedací střecha-integrované spaní a krásná S ll ,r. 1967 , benzín , soft top . Civilní ježdění s Ranger Raptor.
RudaK píše:Myslím ,že to není otázka času , ale otázka priorit.Budu to realizovat v nejbližší možné době .....
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Emise dieselu na EGR - docela pochybuju, že by to na měření mělo vliv - měří se totiž pouze kouřivost a to při přeběhových (maximálních) otáčkách motoru a to už by EGR mě být stejně zavřenej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
MadTom píše:Emise dieselu na EGR - docela pochybuju, že by to na měření mělo vliv - měří se totiž pouze kouřivost a to při přeběhových (maximálních) otáčkách motoru a to už by EGR mě být stejně zavřenej.
Taky myslím
p.s. Jak jsem psal minule,až tady budou mít ostatní auta emise jak D III .......
Diky za toto vlakno a za ten odkaz na zaslepeni.evo828 píše:na autach do rv 2006 - zablankujes a odstranis tu klapku - v navode je to tusim aj nafotene - a ziadny problem problem sEGR ani kontrolkou ani s vykonom nebude.
A jaj jaj, zrovna minuly tyden jsme si s manzelkou udelali radost a dovezli si z DDR trojkovou krasavici a jak na potvoru modelovy rok 2007 a uz pri obhlidce auta me prodejce upozornoval na caste problemy s EGR
Zrovna mam nacteny 3D model motoru a koukam tady, ze v tom odkazu se zaslepuje priruba az za ventilem + na vstupu do sani.
Co takhle prdnout tu zaslepku na prirubu mezi sbernym vyfukovym potrubim a chladicem EGR? Mela by s tim pak diagnostika problem?
Co vy na to kluci sikovni?
D3 TDV6 HSE Manual
- RudaK
Nemám problém EGR ....
r. 2006
teda vlastně zatím s ničím
jo akorát samolepek je málo na trhu 
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Jednu sadu mám,ale je už zadaná....MilošII
- Přílohy
-
- ERG D3.jpg
- (32.62 KiB) Staženo 584 x
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park