Ježdění v přírodě

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
mikedee
auto: LR Disco 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Ježdění v přírodě

#41 Příspěvek od mikedee » 14 črc 2010 08:28

A jeste jedna poznamka na toto tema: kdosi uz tu rekl, ze jsou lidi a lidi, coz plati obecne. Kreteni existuji vsude a tak pochopitelne jsou tito vetsinou povazovany za reprezantativni vzorek dane zajmove skupiny. A proto dnes verejnost vnima treba zrovna ctyrkolkare stejne jako "TIM" v prispevku vyse: "A rozumnej chlap kterej si to střihne lesem mi vadí mnohem míň než pitomeček na čtyřkolce kterej dělá bordel kudy jede ..." K takovemu nazoru gratuluju.

Pokud mohu doporucit, tak nasledovat toto moto: "Necin nic, co by te samotnyho sralo"
Land Rover Discovery 4 S V6 2.7, Can Am Outlander XXC, Aprilia Mana 850 Nero Competicione
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)

Mylda
auto: DII TD5

#42 Příspěvek od Mylda » 14 črc 2010 16:49

mikedee: Sic po lesní cestě máš uvedeno, že mužeš vjet, ale do lesa nesmím, tudiž ta cesta jdoucí lesem je zapovězená. Smím vjet za účelem dopravní obsluhy: doprava na nějaký objekt, práce v lese... Já si taky musím jít zastřílet na střelnici, zajezdit se taky dá v pohodě na místech určených. Po polní cestě si taky občas autem sjedu jen tak :)

Jinak proč "zbytečně" jezdit v přírodě? Proč rušit svojí zábavou někde v lese zvěř a lidi. Lidé si taky chtějí třeba odpočinout od všemožného hluku a bordele, co je všude potkává. Nenasere Tě víc, než když si jdeš v pohodě v lese,užíváš si klidu a z bažiny na Tebe skočí Defík :D Pamatujte na jedno : Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Jasny, že se asi stane prd, když projedeme někde autem ohleduplně. Argument, že tam jezdí lesáci s technikou atd je dost slabej, oni tam prostě musí obhospodařit ty naše monokulturní lesy, co to samy nedokážou. Zákaz je tam kvuli tomu, že by tam jezdilo mnohem více lidí, kdyby to nakonec bylo povolený.

K myslivcum: mezi nima se pohybuje spousta hovad, rozhodně více než v jaké koliv jiné zájmové skupině. Pozustatek komoušů a jejich chování. Naserete je tím, že jim autákem rušíte zvěř a oni pak hovno trefí :D ale v zásadě je jich práce důležitá, musí regulovat počty zvěře, škody, co dokáže napáchat přemnožená zvěř jsou nemalé. Mají na to kvoty, jak psal už výše kolega. Musí se odstřelovat slabé kusy, nemocn apod. díky tomu, že zde nejsou žádní predátoři, co by si s tím poradili. Za to muže opět člověk, že je vybil. I ted je s tím problém, že spousta volu by si ráda střelila vracející se vlky, rysy...
Závěřem : Taky se mi líbí se jen tak projet, zkusit co se dá, ale určitě k tomu jdou najít vhodný lokality :)
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#43 Příspěvek od Tim » 14 črc 2010 17:22

S těma čtyřkolkama jsem tě urazil a to mě mrzí. A taky mě mrzí že jsi mě asi špatně pochopil. Proti čtyřkolkařům nic nemám,sám jedu vlastním,jen je fakt že jí vlastní většinou týpek co má potřebu se vyblbnout a tak to taky vypadá. Nejednou se mi stalo,že sedím na posedu a uprostřed noci mi pod zadkem s ohromnym kraválem profrčí dvě obludy s nápisem Yamaha. To samý i motorkáři. V tu chvíli je celá moje snaha v háji,a má dušička,kterou uklidňuje šumění lesa a houkání sýčka (kterej v tu chvíli dostal psotník) je z toho týden špatná... Chtěl jsem říci že je rozdíl mezi odpolední klidnou projížďkou po lesní cestě,a zběsilim ježděnim sem a tam na řvoucím stroji kterej dělá že v lese cesty nejsou. To musíš uznat. A za urážku se Ti omlouvam... Jinak myslivců se zastávat nebudu,ale vadí vám že zabíjej? Vy jste nikdo nezabil mouchu nebo nechytil myš do pasti? To je přece to samý,akorát ta srnka tak hezky kouká a je chlupatá,ale má stejný právo na život jako cokoli jinýho,tim pádem zabít komára a srnku = to samý...jasně že jsou tam kokoti lovící vše co vyleze,a ti nám pak dělaj špatný jméno... Ale věřte mi že rybáři jsou mnohem horší. Zákonem povoleno jest denně ulovit a odnést si 2ks ušlechtilé ryby. Kolem rybníka však sedí plno borců co jich zabijou a odvezou denně i 50! Prostě to postupně odváží a nikdo na ně nemůže. Oni to pak prodaj vietnamcům do restaurací,kde z toho udělaj šlichtu že by to nežral ani blbej pes. Zas je řeč o starších pánech,kteří maj pocit že každá koruna se musí třikrát vrátit...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#44 Příspěvek od pablo.gs » 14 črc 2010 18:51

Mylda píše:mikedee: Sic po lesní cestě máš uvedeno, že mužeš vjet, ale do lesa nesmím, tudiž ta cesta jdoucí lesem je zapovězená. Smím vjet za účelem dopravní obsluhy: doprava na nějaký objekt, práce v lese... Já si taky musím jít zastřílet na střelnici, zajezdit se taky dá v pohodě na místech určených. Po polní cestě si taky občas autem sjedu jen tak :)
Jinak proč "zbytečně" jezdit v přírodě? Proč rušit svojí zábavou někde v lese zvěř a lidi. Lidé si taky chtějí třeba odpočinout od všemožného hluku a bordele, co je všude potkává. Nenasere Tě víc, než když si jdeš v pohodě v lese,užíváš si klidu a z bažiny na Tebe skočí Defík :D Pamatujte na jedno : Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Jasny, že se asi stane prd, když projedeme někde autem ohleduplně. Argument, že tam jezdí lesáci s technikou atd je dost slabej, oni tam prostě musí obhospodařit ty naše monokulturní lesy, co to samy nedokážou. Zákaz je tam kvuli tomu, že by tam jezdilo mnohem více lidí, kdyby to nakonec bylo povolený.
Nemáš pravdu, naštuduj si zákon třeba tady na stránkách Ministerstva vnitra: http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/caso ... /konz.html

Jinak souhlasím, "svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého". Což platí pro pěšího turistu a i pro toho zmiňovaného defíkáře. Kam můžou lesáci, jezeďáci, chataři (pokud tam není značka zákaz vjezdu, CHKO...) může kdokoli. Tudíž se cítím být poškozován jako pěšák kterýho ohodí na lesní cestě blátem bezohledný motorista, ale taky naopak když mě prudí hysterický pěšák který si vykládá zákony tak nějak po svým. Je to všechno jenom o vzájemné ohleduplnosti.
Chápu, že se nějakýmu jezeďákovi/lesákovi nelíbí, že musí strpět obecné užívání účelové komunikace přes svoje, ale mě se taky nelíbí např. dotování jezeďáků, lesáků, nádražáků a příživníků z mých daní. Ale musím to zkousnout, nebo se odstěhovat třebas do Monte Carla. :D
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Mylda

#45 Příspěvek od Mylda » 14 črc 2010 19:33

pablo.gs píše:
Mylda píše:mikedee: Sic po lesní cestě máš uvedeno, že mužeš vjet, ale do lesa nesmím, tudiž ta cesta jdoucí lesem je zapovězená. Smím vjet za účelem dopravní obsluhy: doprava na nějaký objekt, práce v lese... Já si taky musím jít zastřílet na střelnici, zajezdit se taky dá v pohodě na místech určených. Po polní cestě si taky občas autem sjedu jen tak :)
Nemáš pravdu, naštuduj si zákon třeba tady na stránkách Ministerstva vnitra: http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/caso ... /konz.html
Nechci se hádat, jen nemám co dělat :D TOhle je jistě pravda, ale toto je o úmyslných překážkách, je tam, že mužeš na účelové komunikace, což podle tohohle je polní cesta a lesní cesta, ale zákon o lesích zakazuje vjezd motorových vozidel do lesa a ten to upravuje :) Tatík se timhle zabývá, takže to má zmáklý... Prej dokonce musí být vjezd na povolení vlastníka... ale fakt se nechci hádat, jen zabíjím čas pruzením :) nebot jsem nemocnej...

Ale samozvání strážci zákona nám u chaty, která je v uplně v lese bez eletriky a takovej volovin, vypouštějí kola... jo ječící houbař je taky peklo ;)
Freelander 2

Tim

Lrx

#46 Příspěvek od Tim » 14 črc 2010 19:43

Musím ti oponovat. Mě jako lesáka z daní neplatíš. Jsme bez státních dotací (ačkoli státní podnik) děláme sami na sebe a roční čistej zisk máme skoro miliardu... A věř mi,žádná sranda ta práce neni. Kord teď v létě. Každej den vstávam ve čtyři a domů se vracim večer úplně hotovej. To já měsíčně dam státu na daních skoro 10000

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

pablo.gs

#47 Příspěvek od pablo.gs » 15 črc 2010 06:11

Mylda píše: ......ale zákon o lesích zakazuje vjezd motorových vozidel do lesa a ten to upravuje :) Tatík se timhle zabývá, takže to má zmáklý...
Já se taky nechci hádat, :Pohoda: ale chci aby byly věci uvedeny na pravou míru. Neb tím, že budeme přikyvovat všeobecně rozšířenému mýtu (viz citace výš), tak jenom ty samozvaný ochranáře utvrdíme v tom, že ty vidle který nám při průjezdu zapíchli do zad jsou vlastně košer.

Takže jelikož jsi úpravu na kterou jsem dával odkaz výše zjevně nedočetl celou přikládám výcuc, kde ten atgument tvého tatíka s lesním zákonem odmítá Nejvyšší soud. Ale fakt se to vyplatí přečíst celý, osobně to vozím v autě. :smirk

Podle § 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 289/1995 Sb., o lesích (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů, jsou totiž pozemky určenými k plnění funkcí lesa mimo jiné zpevněné lesní cesty. Neměly by tedy být považovány za účelové komunikace, čímž by se na ně mj. nevztahovalo obecné užívání účelových komunikací dle § 19 zákona, zastává názor část teoretiků. Tento názor ovšem odmítl Nejvyšší soud v rozsudku sp. zn. 33 Odo 449/2005 ze dne 22. února 2006. Soud v rozsudku judikuje, že zákon se podle předmětu úpravy, jak je vymezen v § 1, vztahuje na veškeré pozemní komunikace, které naplňují znaky uvedené v dalších ustanoveních zákona, a neobsahuje žádné ustanovení, které by z této úpravy některé komunikace vylučovalo. Lesní zákon pak vůbec neupravuje problematiku provozu na komunikacích, které se nacházejí na lesních pozemcích. Je tedy zřejmé, že oba tyto předpisy obstojí vedle sebe. To ostatně potvrzuje jak znění § 7 odst. 1 zákona o pozemních komunikacích, který výslovně řadí mezi účelové komunikace komunikaci sloužící k obhospodařování lesních pozemků, tak i znění § 3 odst. 1 písm. b) lesního zákona, podle něhož mohou být mezi pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny i zpevněné lesní cesty. Pokud tedy zpevněná lesní cesta na pozemku určeném k plnění funkcí lesa vykazuje současně znaky účelové komunikace podle § 7 odst. 1 zákona, podléhá stejně jako ostatní účelové komunikace režimu tohoto zákona, včetně § 19 odst. 1 upravujícího tzv. obecné užívání pozemních komunikací, odůvodňuje Nejvyšší soud, proč lesní cesty považuje za účelové komunikace.
Naposledy upravil(a) pablo.gs dne 15 črc 2010 06:22, celkem upraveno 2 x.

pablo.gs

Re: Lrx

#48 Příspěvek od pablo.gs » 15 črc 2010 06:16

Tim píše:Musím ti oponovat. Mě jako lesáka z daní neplatíš. Jsme bez státních dotací...
Neber to osobně, bylo to pouze nastoleno coby řečnická otázka. Místo lesáků mohlo být třeba Sdružení Dženo nebo Ochránci za rozšíření biotopu Splešťule blátivé. :hand :mrgreen:

mikedee
auto: LR Disco 4
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od mikedee » 15 črc 2010 09:04

kazdopadne nezbyva nez zavidet Portugalcum ci Spanelum, kteri maji specialni stezky vyhrazene off roadovemu jezdeni. viz treba: http://www.wikiloc.com/wikiloc/search.d ... near=Spain" onclick="window.open(this.href);return false;
podobny system funguje i v Kanade, kde je mozne zakoupit tzv. trail pass, ktery umoznuje jezdit v prirode na atv ci sneznych skutrech. samozrejme po vyznacenejch cestach.

Skoda, ze stredni Evropa je v tomto ohledu naprosto represivni a misto vyhrazeni zivotniho prostoru pro druh homo offroadus, radeji mu zcela zakaze pristup do jeho prirozeneho prostredi. Tyka se to nejen CR, ale i treba Nemecka.

Docela komicke to bylo v Zell am See, kde jsem videl splhat ctyrkolu pod lanovkou na Kitzenhornstain a nahlas zavidel. Bylo mi durazne receno mistnim borcem, ze to se nesmi, ale tenhle ze je nejakej mistni funkcionar, takze on muze. Nicmene pak dodal, ze trasu parkrat do roka otevrou a ze ji jezdej na kroskach. Naaadhera.

PS: pro blbnuti na kolkach jsme si pronajali kousek byvaleho vojenskeho prostoru, kde mame i bahynka, brody a jine pasti az toho ma jeden za hodinku plny brejle. Jinak mame taky oblibenej pisecak, kde mimo pracovni dobu taky nikomu neprekazime a nemuzeme skodit prirode. A navic nam bagry na kazdej vikend udelaj novou drahu ;-)

Time: nejsem urazen, jen jsem citili podivnou potrebu reagovat na obecny nazor, ze co 4kolar, to mlady zbohatlicky idiot. takze v poho. ale diky Time, ze jsi se k tomu vratil.

K myslivosti: mam v rodine hajnyho a par myslivcu a v podstate vsichni se shodli, ze jim je jedno kdyz lesem nekdo projede, pac at je to biker ci konak, tak to zver vyrusi a co melo pod posed prijit, tak uz neprijde. Cili vetsinu myslivcu co znam mohu zaradit pod hlavicku normalni slusni lide, ale jsou i vyjimky. Trebas jeden co po mym 5ti mesicnim steneti chtel strilet, pritom nejdrive videl mne i se psem. Neboj jinej umelec co pri honu vylez na asfaltku a poslal broky smerem k vesnici, kde jsem na silnici byl ja se psema a dokonce na krajni parcele skupinka lidi sebou musela placnout k zemi ja za valky. Zvuk odrazenejch broku od silnice uz asi nezapomenu.
Naposledy upravil(a) mikedee dne 15 črc 2010 09:20, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 4 S V6 2.7, Can Am Outlander XXC, Aprilia Mana 850 Nero Competicione
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)

Tim

Lrx

#50 Příspěvek od Tim » 15 črc 2010 09:15

V pohodě. Teď nedávno jsem měl taky problém... Jel jsem k přehradě na ryby,zajel do chatový oblasti,píchnul auto k vodě a chytal. V tom přiběhla paní,který očividně něco chybělo,a začla řvát ať vypadnu,že prej je to soukromej pozemek. S tim jsem jí poslal k šípku protože to nebylo nijak označený... Ale svolil jsem že autem odjedu abych neďelal zbytečně zle. Nemáte s tim někdo zkušenost? Jako rybář mohu k vodě i přes soukromej pozemek,ale můžu i autem? Když jedu za účelem rybaření? Sakra kolem Jesenice je to samej soukromej pozemek,přece nebudu takat loď a metrák výbavy někam půl kilometru... Neni to zakázaný z důvodu znečištění toku? Neni tam nějaká minimální vzdálenost od vody?

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Hunter » 15 črc 2010 10:56

K te ucelove komunikaci a les - jiz se to tu resilo a je jasne, ze pokud neni zakaz, je mozne jezdit. Ale jen mi jeste neni jasne, pokud je tedy ucelova komunikace vylozene soukroma - polni cesta patrici konkretni sokrome osobe, ne napr. obecni ci statni, zda tedy je mozne tzake pouzit. Ale asi ano, protoze si matne vzpominam, ze tu take zaznelo o soukromem pozemku (ne primo cesta - louka, pole...), ze pokud neni oploceny ci upozorneni na skutecnost, ze se jedna o soukr. pozemek a neni dovolen vstup, tak vstup je mozny.
Free Td4 2004 HSE automat

Petr XIX
tel.: +420 603560763
auto: DII TD5 aut
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Petr XIX » 15 črc 2010 11:04

Na neoplocený soukromý pozemek je obecně vstup povolen. Neznamená to že vjezd taky.
Jako polovičního zemědělce mě auta na loukách pěkně se... Třeba kravaťáci co si tam z auta venčí pejsky. To by mě vysloveně šlehlo.
Na polních cestách ale nikdo nikomu nevadí. Stačí jen ta trocha slušnosti z obou stran.

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Hunter » 15 črc 2010 11:12

Jinak ten odkaz, co daval pablo.gs, je dobry, je tam receno vse, napr. zajimave i umistovani prekazek (zavory atd.). Bez souhlasu "organu" neni mozne. No ale jak mame my normalni lidi vedet, zda tu zavoru u cesty "organ" povolil ci ne :lol: Jinak coby vlastnika jedne takove ucelove komunikace (delsi cesta od silnici k domu, kde konci) me to ale pekne s..re. Kdyz na to prijde, tak mi tam muze kdokoliv chodit, jezdit :?
Free Td4 2004 HSE automat

Mylda

#54 Příspěvek od Mylda » 15 črc 2010 15:07

pablo.gs: páč jezdí tatík každou chvíli na školení okolo ruznejch těhle paragrafů, tak si jsem jist, že tohle zná... ted se vrátil z práce a osvětlil mi to: Nejvyšší soud jednal v jednom případu a v tom rozhodl takto,jak je psáno v článku. kauzu zná.. ALe soud nemuže zrušit část zákona, takže to vše okolo platí s tím zákazem vjezdu do lesa. S ním o tom nemá cenu diskutovat a mužu si dovolit říct, že je naprosto spravedlivý a znalý člověk věci a jistě by nerozhodoval podle něčeho, co již 4 roky neplatí.... Bavím se tady o liteře zákona, ne o o tom jestli jezdit, či ne :)
Jinak rozhodně nejsem ekofašista jako se představujou Greenpeac, Jihočeské matky a potažmo samo Strana zelených... Je rozumná ochrana věcí, který se dají ještě zachránit, ale protestovat proti jaderným elektrárnám a podporavat naprosto ohyzdné a neekonomické větrníky to by těmle mamlasům šlo.
Hunter: Jo to se nedivím ,že Tě to štve, je to přece Tvoje :)

Jistě by měla být zachováná volná průchodnost krajinou jako základní lidské právo, ale jistě by se měl respektovat institut soukromého vlastnictví. Když Ti někdo slušně řekne, at z jeho pozemku odejdeš, at se tak stane.

EDIT: Lesní cesta se uznává jako účelová komunikace, platí tedy pro ní pravidla účelové komunikace, ale lesní zákon stále říká, že vjezd do lesa je zakázán. S výše zmíněným rozsudkem je obeznámen, ale ten o zrušení zákazu vjezdu do lesa nehovoří...
Freelander 2

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#55 Příspěvek od MadTom » 15 črc 2010 17:22

Jenom poznámka - dotaz k lesním cestám: Jak mám poznat (pokud tam není značka), že daná asfaltová cesta je lesní a není to napříkad jenom "nikdy neudržovaná" místní komunikace? Ono to dost často vypadá na lesní cestě líp než na těch ostatních.
A když už nebude asfaltová, tak jak poznám lesní cestu od polní (na polní cestě lesní zákon neplatí), když vede mezi lesem a polem? To si jako mám ssebou brát katastrální mapu? No prostě je to o lidech, mě docela stačilo, když jeden v "zeleným kloboučku" na mě s kolegou zaklapnul pušku, když jsme mu nechtěli ukázat naše doklady s tím, že on je bude ukazovat první - to se mu nelíbilo. A to jsme šli pěšky po asfaltové silnici, po které jsme jeli ten den dopoledne autem a měli jsme na to povolení od majitel lesů okolo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Mylda

#56 Příspěvek od Mylda » 15 črc 2010 17:44

MadTom píše:Jenom poznámka - dotaz k lesním cestám: Jak mám poznat (pokud tam není značka), že daná asfaltová cesta je lesní a není to napříkad jenom "nikdy neudržovaná" místní komunikace? Ono to dost často vypadá na lesní cestě líp než na těch ostatních.
A když už nebude asfaltová, tak jak poznám lesní cestu od polní (na polní cestě lesní zákon neplatí), když vede mezi lesem a polem? To si jako mám ssebou brát katastrální mapu? No prostě je to o lidech, mě docela stačilo, když jeden v "zeleným kloboučku" na mě s kolegou zaklapnul pušku, když jsme mu nechtěli ukázat naše doklady s tím, že on je bude ukazovat první - to se mu nelíbilo. A to jsme šli pěšky po asfaltové silnici, po které jsme jeli ten den dopoledne autem a měli jsme na to povolení od majitel lesů okolo.
Řek bych, že u asfaltek to povětšinou bude upravený značkou, ale řekl bych, že tohle jsou jednotlivosti na úvážení v každé situaci jinak. Les máš podle mapy, což nikdo u sebe jistě nemá :D a asi podle vysokejch stromů, když máš z jedny strany stromy a z druhý pole, tak jsi na polení cestě. To je MUJ názor. Jinak k tátovi chodí na zkoušky právě tito myslivci, aby mohli dělat lesní stráž. Sám říká, že je to v mnoha případech fakt hruza, ale test udělaj, takže jim to musí dát. Určitě by se měl prokázat dříve, než po Tobě něco chce. Jinak jestli zaklap, tak stejně by v tom neměl mít patrony... Tady dost často platí, jak dáš blbovi moc, tak je ještě větší pitomec, než před tím...

Já mám zkušenost s lesníma asfaltkama z pohraničí s Rakouskem okolo Starýho města. Hluboko v lese jsme tam s kámošema hlídali jako "brígádně" stádo koz a ovcí. Tam byl les dost propletenej asfaltkama, ale všude zákaz vjezdu. My jsme měli povolení od vlastníka( Lesy ČR), to jsme tam jezdili Škoda 120L "offroad" jak jsme ji doma říkali, měla totiž zvedlej zadek :D z toho plyne, že na vjezd do lesa musíš mít souhlas majitele.
Freelander 2

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#57 Příspěvek od MadTom » 15 črc 2010 17:55

No když to zaklapl tak já jsem se klidil a kolega na něj vytáhl natažených 9mm ještě dřív, než milej zelenej stačil vůbec zareagovat. V tu chvíli jsem věděl, že těch 9mm je určitě nabitých a že ten co je drží to s nima doopravdy uní (praxe u zásahových jednotek a na misích je občas docela vhod). Následně jsem tahal telefon a volal policii aby si pro něj přijeli.
Byli tam dost rychle, a už ho znali. Po krátkém rozhovodu a legitimovní se navzájem (lesní stráž nebyl už rok od posledního "problému") si ho odvezli. My jsme dořešili naši práci a cestou domů jsme se zastavili na stanici sepsat protokol.
Následně jsem se dozvěděl, že mu soud doživotně zakázal zbraně. Podle toho co říkali policajti, to soud měl udělat o dost dřív.

Prostě je to o lidech a tenhle exemplář se moc nepovedl.
Naštěstím mám i dobrá vzpomínky - známej hajnej jezdil do lesa standardně nějakou shnilou 105kou červené nebo světle modré barvy, občas se mu v lese rozpadla, tak ji traktorem odtáhli a on si koupil jinou. Pak se prásknul přes kapsu a koupil Nivu v zelené barvě a s průtočnou úpravou (byla totálně prohnilá). A hned první den se vrátil pěšky - důvod - auto je zelené a on ho nenašel. A že zítra ho bude "stopovat". :) :) :)
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Mylda

#58 Příspěvek od Mylda » 15 črc 2010 18:09

Prostě pako no, on by neměl mít nabito myslím a dlouho zbraň vubec nesmí používat podle zákona na obranu. Jistě to byla místní známá firma, jak píšeš. Ale 9mm je dobrejch pár argumentů,aby takovýmu debilovi spadla čelist. Jelikož jsem fanda do zbraní, tak se mi tenhle příběh líbí :) Zrovna se totiž učím na zbrojní průkaz... Tatík měl a asi ještě maj Nivu v práci, že si v tom člověk pěkně zacviční :D ted mají Jimny, prej to dobře jede po běžným terénu, co oni jezděj někde po cestách, ale prej to má náhon na zadek a pak se zapíná předek, což mě docela zarazilo. Tudle vytahoval s Free kolegu, co Jimnyho pohřbil v kolejích... šikulové...
Freelander 2

pidibi
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pidibi » 15 črc 2010 18:25

...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 12:27, celkem upraveno 1 x.

Mylda

#60 Příspěvek od Mylda » 15 črc 2010 18:31

No do zbrojáku Ti dlouhou nenapíšou do skupiny E, jen sportovní a lovecké účely, ne? tohle nevím, jen myslím a třeba špatně :) Tak pod kabátem mužeš mít klidně raketomet :D ale papír na něj asi nedostaneš :D
Zákon o zbraních a střelivu? Z toho jsou stavěny otázky na zbroják, ale pravda, moc jsme jich ještě z těch skoro 500 neviděl :)
Freelander 2

Odpovědět