jakýho land rovera?
Moderátor: Acon
Re: jakýho land rovera?
Je potreba se smirit s provoznimi naklady cca 3x-4x vyssimi nez saxo - to bych zvazoval velmi dusledne. Vsechny vozy co jsou jmenovane bych vynechal a zvazil koupi co nejnovejsi disco. Za me D3 nebo co nejnovejsi D2. Starsi stroje at maji vydrz motoru jakoukoliv, zacnou odchazet drobnosti starim a tim budes nucen neustale investovat do oprav. Za nejakou dobu se stejne dostanes i s DI na cenu napr. D3...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
áááááá copak jsou důvodem pro rozhoduntí o typu LR jen peníze na spotřebu a opravy? To bych zůstal jezdit v embéčku. Jde o tu volnost cesty. Takže se nerozmýšlej a jdi do Defa nebo DI - SW, pick up, plachťák.... cokoliv

- Přílohy
-
- Slapy.jpg (68.49 KiB) Zobrazeno 3255 x
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Myslim ze nikto si nekupuje LR pretoze je to rozumne. Ja som bol rozhodnuty pre uplne inu znacku, ale potom som sa previezol na Disco a vsetky rozumne argumenty isli bokom. Bud sa zamilujes, alebo sa mu vyhybaj 

Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
-
- auto: saxo
- Kontaktovat uživatele:
dík moc za tipy, tolik jsem jich nečekal
...
jsem myslel, že servis se z velké části dá dělat doma u starších modelů, ročně najedu kolem 10.000km, což není mnoho, takže provozních nákladů se moc nebojím
nemám rád kulatý auta, takže do free 1 asi nepůjdu, free 2 se mi líbí moc a začínám o něm uvažovat, uvidím jaká bude na jaře finanční situace
disco 3,4 se mi líbí moc, vadí mi ale límce kolem blatníků, myslím, že by autu slušely víc větší a širší kola, standartní mi připadají hrozně utopený, vím, že je to blbost, ale docela mi to vadí (esteticky)
disco 2 se mi líbí, když je zvedlý a má vyšší (offroad?) nárazníky
saxo si určitě nechám minimálně na ježdění do práce, bo parkovat s LR v centru není žádná hitparáda
ještě jsem se chtěl zeptat (nikde jsem to nenašel) vyrábí se 3dveř defender s klasickýma zadníma sedačkama? (sezení čelem vpřed)

jsem myslel, že servis se z velké části dá dělat doma u starších modelů, ročně najedu kolem 10.000km, což není mnoho, takže provozních nákladů se moc nebojím
nemám rád kulatý auta, takže do free 1 asi nepůjdu, free 2 se mi líbí moc a začínám o něm uvažovat, uvidím jaká bude na jaře finanční situace
disco 3,4 se mi líbí moc, vadí mi ale límce kolem blatníků, myslím, že by autu slušely víc větší a širší kola, standartní mi připadají hrozně utopený, vím, že je to blbost, ale docela mi to vadí (esteticky)
saxo si určitě nechám minimálně na ježdění do práce, bo parkovat s LR v centru není žádná hitparáda
ještě jsem se chtěl zeptat (nikde jsem to nenašel) vyrábí se 3dveř defender s klasickýma zadníma sedačkama? (sezení čelem vpřed)
http://www.bunnystudio.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Def 90 může mít v kufru dvě plnohodnotná sedadla se sezením vpřed, pokud se tedy bavíme o poslední generaci (TD4 "PUMA") vyráběné od r. 2007. Ale v ten moment zcela zmizí kufr. Pak je tu ještě možnost 110 Hard Top s přidanými okny a přikoupenými sedadly z Exmoor Trim. Nevím ale, jak by se na to dívali soudruzi na STK.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
ač majitel Free I, toto pro čerstvého otce nemohu doporučit z důvodu malého kufrublumfeld778 píše: ... jsem ale čerstvým otcem a rozhodl jsem se koupit přece jen něco bytelnějšího...

nenech se ukecat manželkou jako já a jdi rovnou do D2 - já po ní pokukuju a Free je mi líto prodat jen proto, že jsem si u něho zgenerálkoval celý spodek

ehm, gentlemani prominou, ale ... D3 je hnusná krabice

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Presne. Úplne na chlp presná špecifikácia, zhodujúca sa s mojimi kritériami. Ak to nemá hrany, nie je to auto.blumfeld778 píše:....
nemám rád kulatý auta, ...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Tak snad aspon koles mozu byt gulate.......Acon píše:Presne. Úplne na chlp presná špecifikácia, zhodujúca sa s mojimi kritériami. Ak to nemá hrany, nie je to auto.blumfeld778 píše:....
nemám rád kulatý auta, ...
Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
- Acon
Tak snad aspon koles mozu byt gulate.......[/quote]Filip píše:.....
Presne. Úplne na chlp presná špecifikácia, zhodujúca sa s mojimi kritériami. Ak to nemá hrany, nie je to auto.
No, tak trochu áno. V teréne je to aj tak jedno
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Vzhledem k tomu, ze pacientismus jeste nepropukl, a tazajiciho spotreba zajima, je na miste ho informovat. Sam pise, ze neni ropny magnat a lehce se jim ztenci prijem nepracujici zenou. Tohle znam sam, tak je treba to dobre zvazit...Gobey píše:áááááá copak jsou důvodem pro rozhoduntí o typu LR jen peníze na spotřebu a opravy? To bych zůstal jezdit v embéčku. Jde o tu volnost cesty. Takže se nerozmýšlej a jdi do Defa nebo DI - SW, pick up, plachťák.... cokoliv![]()
![]()
Samozrejme kdykoliv mam cerne myslenky ze spolehlivosti LR, staci mi v nem jet nekam na vylet a jsem opet spokojeny, pres vsechny masarky co na nem mam...

"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
V anketě chybí možnost Freelander
I když to nechcete možná slyšet, tak je to ještě taky Land Rover 

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
- Acon
No hej, ale on tam chce dávať detský kočík...moon13 píše:V anketě chybí možnost FreelanderI když to nechcete možná slyšet, tak je to ještě taky Land Rover
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Nečetl jsi od začátku. Doporučoval jsem ho hned po zadání dotazu na první straně.moon13 píše:V anketě chybí možnost FreelanderI když to nechcete možná slyšet, tak je to ještě taky Land Rover
Kočárek se tam taky dá dostat

Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ROMOMAN
- tel.: 0907081468
- auto: Momentálne bez...ale
TAK VIDÍM,ŽE IBA RAVEN TI TU PONÚKOL NIEČO INÉ .............NO A SAMOZREJME JA.AKO BY SA TU POZABUDLO NA RR P38 ! VEĽMI DOBRÉ SKĹBENIE KOMFORTU, ÚLOŽNÉHO PRIESTORU A REKREAČNEJ JAZDY V TERÉNE ASPOŇ PODĽA MŇA.AK TO BUDEŠ VYUŽÍVAŤ NA 70% CESTA A 30% TERÉN,TAK BY TO MOHLO BYŤ PRE TEBA TO PRAVÉ.MOŽNO ŤA NESKOR CHYTÍ NIEČO VIAC OFF,ALE DO TEJ DOBY TI BUDE TO TO BOHATO POSTAČOVAŤ.ABY SA TI NESTALO,ŽE SI KÚPIŠ OFFROAD A POTOM BUDEŠ NEŠŤASTNÝ,KEĎ TI PRÍDE NA ŇOM CESTOVAŤ NIEKDE ĎALEJ OD DOMOVA.blumfeld778 píše:dík moc za tipy, tolik jsem jich nečekal...
Bolo P38 4.6 HSE+LPG a P38 4.6 LPG Autobiography....momentálne bez miláčika
Ale já jsem psal v ANKETĚ, ne v odpovědíchssang píše: Nečetl jsi od začátku. Doporučoval jsem ho hned po zadání dotazu na první straně.
Kočárek se tam taky dá dostata je i možnost využít prostor po sklopení některáho z dělených sedadel.

- ssang

Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
:-D každopádně to zní jako reklama a propagace Free výborně, když je anketa na všechny ostatní typy LR, ale v textu je to skoro všechno o Free!ssang píše:
PS: Už bych se měl s tou svojí propagací Free zahrabat, já vím

- ssang
Každý typ od LR má své výhody a přednosti a to Fríčko je poměrně čiperné na silnici a v marastu se taky neztratí, tak proč ho nechválit. Osobně s ním jezdím rád, ale P 38 mi zas vyhovuje solidním zavazadlovým prostorem a na delší cesty jezdím radši s ní. A když s ní člověk jede po dálnici
, tak zdržoválci v levém jízdním pruhu při pohledu do zpětného zrcátka většinou včas uhýbají
.

chlapi, kazdy tu vecsinou chvali to co ma a to je rozdiel.
Skuste sa zamysliet nad tim co bude potrebovat a poradit v tomto duchu. free je proste maly, def je traktor, mam D2 co by bolo celkom obstojne ale na taketo ucely by som skor bral RR.
Skuste sa zamysliet nad tim co bude potrebovat a poradit v tomto duchu. free je proste maly, def je traktor, mam D2 co by bolo celkom obstojne ale na taketo ucely by som skor bral RR.
Mě free nepřipadá zase tak malý, teda dvojka myslím. Určitě nemá nic moc kufr, ale dá se s tím žít.raven.99 píše:chlapi, kazdy tu vecsinou chvali to co ma a to je rozdiel.
Vozíme taky kočárek a bez problémů. Záleží i na tom, co je to třeba za kočárek

Na druhou stranu, to že je nejmenší taky není na škodu v provozu, při parkování a tak dále.
O pohodlí auta a spotřebě ani nemuvím... pohodlí je asi nejlepší co jsem zažil a spotřeba, trochu větší než u konkurence,
ale zase nejmenší ze všech LR. A poslední resp. první podstatná věc, jsou peníze...