Pivo
Moderátor: Miky_CZ
- Radek D3
- tel.: 603427700
- auto: LR Discovery 3
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo
Shodou okolností jsme byl před 14 dny na prohlídku pivovaru v Plzni. Bylo nám řečeno, že v Polsku se bude jejich Plzeň vařit do konce roku, právě kvůli stížnostem na kvalitu.Takže od Nového roku budou vařit jen v Plzni a něco málo někde v Rusku.Pivo co jsme ochutnali ve sklepích v Plzni co vaří starou metodou bylo úplně jiné VYNIKAJÍCÍ než nahoře na Spilce,takové pivo by měli vařit.Bohužel prý slouží jen návštěvníkům a pro porovnání kvality piva ve výrobě,ale asi se jim to porovnání nějak nedaří.. Jinak mám rád piva malých pivovarů. Tady v Ostravě vaří výborné speciály v zámku Zábřeh.
Ale moc pivař nejsem spíše dobré vínko to je to pravé ořechové.
Zdar Radek
Ale moc pivař nejsem spíše dobré vínko to je to pravé ořechové.
Zdar Radek
Naposledy upravil(a) Radek D3 dne 28 říj 2010 22:48, celkem upraveno 1 x.
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
http://www.kudyznudy.cz/cs/aktivity/200 ... ml?bl=true" onclick="window.open(this.href);return false;Neklan píše: Nevím, jak jsi přišel na to, že v postřižinách pili pivo z Nymburka, vlastně pít mohli cokoli, ale pivovar, ve kterém se točilo, je v Dalešicích a v 90-tých letech ho pár soukromníků dalo do kupy a dneska se tam vaří také slušné pivo.
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
A protože už víme, že pivo velkých pivovarů je hnusné, tak jezdíme k Cyrilovi do Prostějova k Ječmínkovi (nebo jak se ta hospoda jmenuje). Tam si vaří taky vlastní pivo a dokonce jsme to měli poprvé i s prohlídkou, abychom věděli do čeho jdeme
K

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- fotosam
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Kontaktovat uživatele:
Malá vysvětlivka - Hunter asi myslel Postřižiny jako název nymburského piva - což je reál!Neklan píše:Nevím, jak jsi přišel na to, že v postřižinách pili pivo z Nymburka, vlastně pít mohli cokoli, ale pivovar, ve kterém se točilo, je v Dalešicích a v 90-tých letech ho pár soukromníků dalo do kupy a dneska se tam vaří také slušné pivo.Hunter píše:Pekny temaI kdyz nejsem nejaky pivar, tak G10 jiz nepiju hooodne dlouho. Mel jsem rad Plzen, ale jak pisete, posledni dobou nic moc. A dnes je u me na 1. miste Bernard, pak mozna ty Svijany, kdysi byl dobry i Nymburk (Postriziny), ale dnes nevim.
Děkuji za poučení, Hrabalovy Postřižiny jsem četl před 20-ti lety a uniklo mi, že jsou situovány do Nymburka. Já jsem myslel pivovar, ve kterém byl točen Menzelův film Postřižiny podle stejnojmenné Hrabalovy předlohy a to bylo skutečně v Dalešicích. Dokonce tam pořád vaří slavný Májový ležák (Kdo pil, umřel, kdo nepil umřel taky. Kdo pije náš Májový ležák, tomu se umřít nechce
) http://www.pivovar-dalesice.cz/hotel.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Ano omlouvam se za nepresne urceni, myslel jsem skutecne nazev a ne misto nataceni. Ale jak jsem psal, jiz delsi dobu jsem ho nepil, ale kdysi bylo dobre, pena jak smetana...
Free Td4 2004 HSE automat
- fotosam
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Kontaktovat uživatele:
Ono nymburské pivo bylo nejen výborné, ale svého času v kraji kolem Poděbrad téměř jediné dostupné!!! Plzeň byla v několika málo hospodách to "lepší", ale Nymburk se točil všude. Dneska si ho dám jen příležitostně a není určitě špatné. I když jsou pivaři úplně opačného názoru, ale to se možná týká většiny produktů a nejen piv, že mají své příznivce i odpůrce. Ono je to vždycky o mnoha aspektech - jak zaznělo ve zmiňovaném filmu Postřižiny:". . . Naše pivo bylo vždycky výborné!" "Než přišel nový pan správce, tak leda proti zácpě . . ."

http://www.pivovary.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz
servisuje http://www.OWR.cz
- zbynek
- tel.: 724258113
- auto: DII 99
- Kontaktovat uživatele:
Mam takovou pěknou zásadu, vždy piji pouze lokální piva, za prvé jsou spravidla výborná a za druhé z toho mam dobrý pocit, že podporuji staré dobré řemeslo. Páč ty instantní sračky mě pěkně s.......
Jinak mam takový zajímavý zážitek z Vitnamu ze Saigonu, Větnamec, který se vrátil z Čech tam založil malý pivovar s hospodou. Pivo vaří vynikající a docela lomcovák.
U toho má malinký museum starých českých aut a motorek, např. Tatru 87. Legrační je že v tom baráku sídlí i český konsul....
Jinak mam takový zajímavý zážitek z Vitnamu ze Saigonu, Větnamec, který se vrátil z Čech tam založil malý pivovar s hospodou. Pivo vaří vynikající a docela lomcovák.
U toho má malinký museum starých českých aut a motorek, např. Tatru 87. Legrační je že v tom baráku sídlí i český konsul....
Všechno má svůj čas........
Také mám zajímavou zkušenost s pivy z Asie. V Thajsku bylo obvykle na výběr mezi Singha beer (viděl jsem ho v thajských restauracích u nás i v Anglii), které mi přišlo dost hrozné a Chang, což byl ležák v lahvích o objemu 0,660 l a s obsahem alkoholu kolem 6,5% a to bylo moc dobré. Vychlazenou láhev vždycky podávali zasunutou v polysterenovém kelímku, aby nezteplalo.
Jinak od pondělka za týden jedu po delší době služebně na Ostrovy (jenom na den a půl, ach jo...
), takže se těším na místní bitters a ales. V Anglii nikdy nepiju ležáky, ale místní specialitky - zvlášť ve starých hospodách na venkově to má správnou atmosféru. Bitters a ales nejsou přechlazené jako naše piva v hospodách a točí se pomocí ruční pípy, takže hospodský pumpuje pákou pípy jako u studny. Nemáte potom v puse víc CO-čka než piva jako v některých našich hospodách. Zatím to nejlepší, co jsem na Ostrovech pil, bylo Old Peculier Ale ze Theakston brewery v Marshamu http://www.theakstons.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;.

Jinak od pondělka za týden jedu po delší době služebně na Ostrovy (jenom na den a půl, ach jo...

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Zanzibar
- tel.: +420602286657
- Kontaktovat uživatele:
V letadle do Sydney jsem si dal tuším Singha beer a ejhle, na back labelu stálo : brewed in Nosovice, Czech republic .
Jinak např. Brazílie od nás kupuje cca třetinu produkce chmele, v Riu sídlí dlouho firma Bohemia hop. A vařej dobrý pivo "Arktica" s tučňákama na etiketě. Typický brazilský zvíře. 

tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)
Panove, sdilim vasi slabost s lokalnimi pivovary!
Ackoliv nemam nic proti Plzni, Kozlu ci Budvarku, radeji ochutnavam dobroty typu Svijany, Rohozec, Klaster, Postrizinske ...
Budvar porad dobrota, ale s Plzni ci Kozlem se dost blizime k necemu, co bych nazval "Europivo".
Mimochodem, jak zavislak na ALE doporucuju navstevu Strahovskeho klastera, pac mniskove si tam varej luxusni (i luxusne drahej) Indian Ale.
Zaverem otazka: Primator delaval taky english ale, nicmene nejak zmizel z regalu. Nevite co se stalo?
Ackoliv nemam nic proti Plzni, Kozlu ci Budvarku, radeji ochutnavam dobroty typu Svijany, Rohozec, Klaster, Postrizinske ...
Budvar porad dobrota, ale s Plzni ci Kozlem se dost blizime k necemu, co bych nazval "Europivo".

Mimochodem, jak zavislak na ALE doporucuju navstevu Strahovskeho klastera, pac mniskove si tam varej luxusni (i luxusne drahej) Indian Ale.
Zaverem otazka: Primator delaval taky english ale, nicmene nejak zmizel z regalu. Nevite co se stalo?
Land Rover Discovery 4 S V6 2.7, Can Am Outlander XXC, Aprilia Mana 850 Nero Competicione
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Nechtěl jsem do toho vstupovat ale nedá mi to. Pivo dělám celý život. Tady sládkuju 

- Přílohy
-
- pivovar07.jpg
- (78.17 KiB) Staženo 364 x
-
- Spilkaspivem.jpg
- (151.99 KiB) Staženo 365 x
-
- pivovar03.jpg
- (74.35 KiB) Staženo 367 x
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Na Strahově nevařej mniši ale Martin Matuška, původně dělal u Fleků
Mimo to staví minipivovary hlavně v Japonsku.

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- Zanzibar
- tel.: +420602286657
- Kontaktovat uživatele:
bývávalofotosam píše:Nádherná hodina zeměpisu !![]()
![]()

Jinak náš dodavatel z UK, od kterého dovážíme Cider má v nabídce asi 100 druhů anglických laskomin, my to dovážet nebudeme, ale pokud by byl zájem, mohu nechat něco přihodit do kamionu. pro členy fóra za tzv. "cost price" jinými slovy, bez zisku.....

tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Jako do minulýho měsíce aktivní hospodskej mám slabost pro Bernard.
Jinak mám rád samozřejmě Šeráčka - uř jsem se vyškolil že šerák nemůžu psát z telefonu protože bez háčků to dává jinej smysl, Svijánky, a pak pivka co si vařej přímo v hospůdkách. Plzeň - není to můj favorit, na mě je kyselá.
Celkově mám rád kvasničáky. To je bašta. Ale nemůže se to přehánět.
Lokální pivovary mají něco do sebe - patří k poznávánní kraje, stejně jako lokální kuchyně, místní lidi...
Jinak mám rád samozřejmě Šeráčka - uř jsem se vyškolil že šerák nemůžu psát z telefonu protože bez háčků to dává jinej smysl, Svijánky, a pak pivka co si vařej přímo v hospůdkách. Plzeň - není to můj favorit, na mě je kyselá.
Celkově mám rád kvasničáky. To je bašta. Ale nemůže se to přehánět.

Lokální pivovary mají něco do sebe - patří k poznávánní kraje, stejně jako lokální kuchyně, místní lidi...
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Range Rover L322 3,0D Vouge