A když už jsme u těch "lékařů" tak si dávejte pozor na (snad to napíšu správně) Le specialité de traumatology e sportif medicine" du Val Thorens ve Francii.
Byl jsem tam u toho debila dvakrát.
poprvé s pohmožděným meniskem z U-rampy (někdo mě tam probudil a do střediska už jsem došel sám).
jeho léčba = plavat + lehké túry po horách
výsledek = Mudr. Bezvoda našel (až v Praze) natržený (křížový?) kolenní vaz a pak půl roku léčení a rehabilitací. Kdybych si ho urval úplně, tak už na prkně asi tak radostně nejezdím a na tancování se můžu jen dívat.
podruhé s nevím čím, já si to pamatuju až z nemocnce v Moutiers
jeho léčba = prášky proti otoku mozku, a nějaké další pilulky celkem 9ks v průběhu dne. Zachránila mě neústupnost Alenky, Evropská cestovní pojišťovna a český doktoři (asi 7 jich tam bylo se zájezdem na lyžích), kterým jsem se nelíbil a po konzultaci s pojišťovnou mě odvezli do nemocnice.
výsledek = otřes mozku (nevím jak to přehlédl, když mě vezli ze sjezdovky tak jsem byl mimo), poraněná krční páteř (něco tlačilo na nějaký nervový svazek okolo míchy nebo kam/kde). Prášek mi zůstal jen jeden. Po převozu do Prahy (pod narkotiky-jinak se to nedalo vydržet, protože mě to bodalo v hlavě jen když tu sanitku nastartoval) mě dali dohromady u primáře Mudr. Bezvody. Tentokrát už neměl slov...
a mimochodem 3dny jsem chodil ke své praktické lékařce se strašlivou bolestí v zádech. Teploty od 37,5 do 39,4. Tak dlouho nevěděla co mi je, až si mě ve Vinohradské chtěli nechat s akutním a NELÉČENÝM zánětem ledvin. Antibiotika do žíly. Za 12h jsem o bolesti nevěděl, a pak už jen nějaké prášky 2*denně....
TAKÉ si přeji aby jí i ostatním všem zvedli výplatu. Bezvodovi ne - ten je na soukromé tam si člověk platí rovnou.
a taky to podle toho vypadá...