Povinná a doporučená výbava auta

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Bebop
tel.: 737 400 234

Povinná a doporučená výbava auta

#1 Příspěvek od Bebop » 18 úno 2011 11:43

Zajímají mě vaše doporučení pro vybavení auta pro běžný provoz, co sebou vozíte za výbavu.. můžeme tohle téma rozdělit na dvě podskupiny - 1) běžné ježdění po městě, denní provoz, 2) výlety, delší cesty . Nechci řešit výbavu na expedice nebo prázdninové výpravy, o té je popsáno hodně, ale zajímá mě, co běžně vozíte v autě. Předpokládám, že do skupiny 1) patří klasická výbava: žárovky, trojúhelník, vesta, tažné lano (jaké? stačí 3 tunové?), zvedák, lékarna, olej na dolití, hasičák.. atd. Co vozíte navíc? má smysl koupit a vozit třeba dynamickou kurtu nebo lano i když nemám zatím naviják? Jaké jsou vaše zkušenosti a poznatky o "nezbytném" vybavení??
Tomáš

Dobrák
auto: L322

Re: Povinná a doporučená výbava auta

#2 Příspěvek od Dobrák » 18 úno 2011 12:02

Docela zajímavá otázka, co vím, tak hodně řidičů "nepovinnou" vybavu dost podceňuje. Je to přece zbytečné v moderní době mobilů :dance .. ale v -15ti když odejde motor není 30minut v tesilkách a košili nic moc, a to nemluvím o odtahu(na laně) Já se řídím heslem, "štestí přeje připraveným", takže v břichoplazu vozím např. Olej,Svítilnu, Trochu vody, Pracovní rukavice, Gumove rukavice, Nůž, TP :moon , deštník :wink: , vzhledem k tomu, že vetšinu času jezdím jako kravaťák, tak v zimě samozřejmě teplé převlečení (pracovní) a Pohorky :cool . Tahal jsem kolegu ze škarpy a ten se nestačil divit co jsem tahal všechno z kufru(on stepoval venku v polobotkach a tesilkách a bez svetla nemohl najit ani kam se šroubuje tažný oko :lol: .

Řekl bych, že druh a počet věcí co kdo taháme záleží, jednak na stupni paranoi :wink: ale hlavně kdo co už na cestách prožil. :rock

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kubrtos » 18 úno 2011 12:14

Vzhledem k tomu že nemám ani sklep, ani garáž kde bych si bordýlek skladoval, tak vozím celej svůj majeteček co jsem v souvislosti s cestováním koupil pořád v kufru. Takže tam mám standartní povinnou, ale lano mám dynamický, tlustý jak černochův .... , dál kempovou lampu, baterku, malou gola sadu, bude i velká, jen ji musím tatíkovi čubnout. Velkou Fiskarsku, polní lopatku (ta je k nezaplacení!!!), pracovní rukavky mám taky, nějký konzervy (kdyby někdo zavolal že se jede kalit do lesa tak ať nemusím přemejšlet jestli mám papu), vlhčený ubrousky a asi přihodím i spacák a deku - meze pomalu vysychjí... :mrgreen:
Chci ještě koupit startovací kábly (ne že bych měl problémy nastartovat, ale člověk nikdy neví kdy se mu to bude na něco hodit).
Jo a ještě jsem zapoměl na sbírku flašek ve dveřích od kufru - od každýho oleje litr (převoďák, motorák, servo/ACE, WD sprej. No a druhou půlku té kapsy chci zaskládat Tullamorkou. :mrgreen:
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

kid
auto: DIII,aut.,r.06,nafta

#4 Příspěvek od kid » 18 úno 2011 14:22

já jen připomenu-bacha na ty nože v německu- po nich pořád jdou-mám už v autě taky radši jen ty kudličky do 7cm délky...
Disco III - pravá pohoda

zdenek666
tel.: +420722074098

#5 Příspěvek od zdenek666 » 18 úno 2011 21:36

WD, šedá lepící páska a sikovky musí stačit, ne? :lol:
LR Disco II TD5 auto

Dobrák
auto: L322

#6 Příspěvek od Dobrák » 19 úno 2011 01:22

zdenek666 píše:WD, šedá lepící páska a sikovky musí stačit, ne? :lol:

Má pravdu předsedo !! :Sorry: Zapomněl jsem na Tesa pásku (ducktape) vše ostatni je v podstatě zbytečné. Jednu roli si taky vozím. :Pohoda:

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#7 Příspěvek od RudaK » 19 úno 2011 07:14

Pánové,zapoměli jste na kreditku :ty jeden...: Já vozím v D III jen povinnou výbavu a tažnou tyč ( kdyby chtěl někdo odtáhnout ) :think :P - s D1 se nechávám odtáhnout, třeba vlastní D Trojkou na tyči nebo vozíku :chuckle ,ale vozím zodpovědně s sebou dynamické lano, 2x 10m kurty, 3ks šekly, kompresor, lepení, nářadí ( hodně ), Hi Lift, 20l vody, oleje, filt naftový i na vzduch, řemeny,hadice,2x ložisko náboje atp. a z ochr. pomůcek montérky !!!!!,rukavice,maskáče,celtu a kreditku taky :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Rosi
tel.: +420-608-084004
auto: LR 110SW Def Td5

#8 Příspěvek od Rosi » 19 úno 2011 08:56

Bebop píše: Co vozíte navíc? má smysl koupit a vozit třeba dynamickou kurtu nebo lano
Dynamická kurta s navijákem moc nesouvisí... Každopádně je to jedna z nejužitečnějších věcí v autě (pokud je okolo někdo kdo by tě vytáhnul :)) Začít s doplňováním výbavy od ní je určitě rozumné. Je každopádně dobrý mít k ní alespoň 2 šekly, který máš na autě k čemu přidělat...
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět