Povinná a doporučená výbava auta
Moderátor: Acon
Povinná a doporučená výbava auta
Zajímají mě vaše doporučení pro vybavení auta pro běžný provoz, co sebou vozíte za výbavu.. můžeme tohle téma rozdělit na dvě podskupiny - 1) běžné ježdění po městě, denní provoz, 2) výlety, delší cesty . Nechci řešit výbavu na expedice nebo prázdninové výpravy, o té je popsáno hodně, ale zajímá mě, co běžně vozíte v autě. Předpokládám, že do skupiny 1) patří klasická výbava: žárovky, trojúhelník, vesta, tažné lano (jaké? stačí 3 tunové?), zvedák, lékarna, olej na dolití, hasičák.. atd. Co vozíte navíc? má smysl koupit a vozit třeba dynamickou kurtu nebo lano i když nemám zatím naviják? Jaké jsou vaše zkušenosti a poznatky o "nezbytném" vybavení??
Tomáš
Re: Povinná a doporučená výbava auta
Docela zajímavá otázka, co vím, tak hodně řidičů "nepovinnou" vybavu dost podceňuje. Je to přece zbytečné v moderní době mobilů
.. ale v -15ti když odejde motor není 30minut v tesilkách a košili nic moc, a to nemluvím o odtahu(na laně) Já se řídím heslem, "štestí přeje připraveným", takže v břichoplazu vozím např. Olej,Svítilnu, Trochu vody, Pracovní rukavice, Gumove rukavice, Nůž, TP
, deštník
, vzhledem k tomu, že vetšinu času jezdím jako kravaťák, tak v zimě samozřejmě teplé převlečení (pracovní) a Pohorky
. Tahal jsem kolegu ze škarpy a ten se nestačil divit co jsem tahal všechno z kufru(on stepoval venku v polobotkach a tesilkách a bez svetla nemohl najit ani kam se šroubuje tažný oko
.
Řekl bych, že druh a počet věcí co kdo taháme záleží, jednak na stupni paranoi
ale hlavně kdo co už na cestách prožil. 

Řekl bych, že druh a počet věcí co kdo taháme záleží, jednak na stupni paranoi

- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu že nemám ani sklep, ani garáž kde bych si bordýlek skladoval, tak vozím celej svůj majeteček co jsem v souvislosti s cestováním koupil pořád v kufru. Takže tam mám standartní povinnou, ale lano mám dynamický, tlustý jak černochův .... , dál kempovou lampu, baterku, malou gola sadu, bude i velká, jen ji musím tatíkovi čubnout. Velkou Fiskarsku, polní lopatku (ta je k nezaplacení!!!), pracovní rukavky mám taky, nějký konzervy (kdyby někdo zavolal že se jede kalit do lesa tak ať nemusím přemejšlet jestli mám papu), vlhčený ubrousky a asi přihodím i spacák a deku - meze pomalu vysychjí...
Chci ještě koupit startovací kábly (ne že bych měl problémy nastartovat, ale člověk nikdy neví kdy se mu to bude na něco hodit).
Jo a ještě jsem zapoměl na sbírku flašek ve dveřích od kufru - od každýho oleje litr (převoďák, motorák, servo/ACE, WD sprej. No a druhou půlku té kapsy chci zaskládat Tullamorkou.

Chci ještě koupit startovací kábly (ne že bych měl problémy nastartovat, ale člověk nikdy neví kdy se mu to bude na něco hodit).
Jo a ještě jsem zapoměl na sbírku flašek ve dveřích od kufru - od každýho oleje litr (převoďák, motorák, servo/ACE, WD sprej. No a druhou půlku té kapsy chci zaskládat Tullamorkou.

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Range Rover L322 3,0D Vouge
já jen připomenu-bacha na ty nože v německu- po nich pořád jdou-mám už v autě taky radši jen ty kudličky do 7cm délky...
Disco III - pravá pohoda
- zdenek666
- tel.: +420722074098
WD, šedá lepící páska a sikovky musí stačit, ne? 

LR Disco II TD5 auto
zdenek666 píše:WD, šedá lepící páska a sikovky musí stačit, ne?
Má pravdu předsedo !!

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Pánové,zapoměli jste na kreditku
Já vozím v D III jen povinnou výbavu a tažnou tyč ( kdyby chtěl někdo odtáhnout )
- s D1 se nechávám odtáhnout, třeba vlastní D Trojkou na tyči nebo vozíku
,ale vozím zodpovědně s sebou dynamické lano, 2x 10m kurty, 3ks šekly, kompresor, lepení, nářadí ( hodně ), Hi Lift, 20l vody, oleje, filt naftový i na vzduch, řemeny,hadice,2x ložisko náboje atp. a z ochr. pomůcek montérky !!!!!,rukavice,maskáče,celtu a kreditku taky 

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Dynamická kurta s navijákem moc nesouvisí... Každopádně je to jedna z nejužitečnějších věcí v autě (pokud je okolo někdo kdo by tě vytáhnulBebop píše: Co vozíte navíc? má smysl koupit a vozit třeba dynamickou kurtu nebo lano

Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;