Rumunsko
Moderátor: Miky_CZ
- KubaVondal
- tel.: 739458752
- auto: Disco Td5
Re: Rumunsko
Však to je nejlepší metoda ne?
Nám se snad bude dařit podobně
Doufám že tam nějakej terén projedem 
EX D1 300Tdi Velryba nyní DII Td5 r.v.99 zatím v sérii obutá na Cooper A/T3 + pár hřebců navíc
Miky dej mi tri dny predem vedet, mozna se pujdu rovnou z prace pak prevlect a sednu na masinu 
Ahoj přátelé,
ve čtvrtek jedeme s Mikym poprvé do Rumunska, ale kvůli samému se hrabání v autech jsme moc nedomysleli nějakou navigaci a trasu pořádně.
Mohl by prosím někdo ze zkušených poradit alespoň v několika bodech:
1) Jak nejlépe do oblasti Baia Mare/Satu Mare?
2) Co je třeba po cestě tam? Dálniční známka Slovensko předpokládám a potom? Nějaká známka na Maďarsko či Rumunsko také?
3) Kolik těch rumunských chechtáku s sebou na těch 10 dní odhadem?
4) Může se v Rumunsku volně rybařit v horách i jinde? (Dunajskou deltu nemyslím, spíš ostatní říčky a jezírka někde v Maramureši)
5) Kde u Satu Mare a Baia Mare najet do hor?
6) Nemáte prosím někdo mapy s nějakou použitelnou trasou lehčího a středního offu?
Moc by nám to pomohlo, budu vděčný za každou odpověď.
Díky
ve čtvrtek jedeme s Mikym poprvé do Rumunska, ale kvůli samému se hrabání v autech jsme moc nedomysleli nějakou navigaci a trasu pořádně.
Mohl by prosím někdo ze zkušených poradit alespoň v několika bodech:
1) Jak nejlépe do oblasti Baia Mare/Satu Mare?
2) Co je třeba po cestě tam? Dálniční známka Slovensko předpokládám a potom? Nějaká známka na Maďarsko či Rumunsko také?
3) Kolik těch rumunských chechtáku s sebou na těch 10 dní odhadem?
4) Může se v Rumunsku volně rybařit v horách i jinde? (Dunajskou deltu nemyslím, spíš ostatní říčky a jezírka někde v Maramureši)
5) Kde u Satu Mare a Baia Mare najet do hor?
6) Nemáte prosím někdo mapy s nějakou použitelnou trasou lehčího a středního offu?
Moc by nám to pomohlo, budu vděčný za každou odpověď.
Díky
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Tak já bohužel žádnou trasu v navigaci nemám,ale
k bodům:
1. Bratislava - Gyor - Budapešt - Debrecen ( nebo Níregyháza) - Satu Mare - Baia Mare
nebo někdy jezdíme přes
Banská Bystrica - Rimavská Sobota - Miskolc - Níregyháza - Satu Mare - Baia Mare
2. známky - Slovensko - Maďarsko - Rumunsko (někdy kontrolují při odjezdu na hranicích)
3. Nevozím skoro nic (jen co mi zůstane z minula),na benzinkách platím kartou "až na vyjímky,ty malý v horách" a jinak si vybereš v pohodě v bankomatu "většinou stačí 300-500 Lei
k bodům:
1. Bratislava - Gyor - Budapešt - Debrecen ( nebo Níregyháza) - Satu Mare - Baia Mare
nebo někdy jezdíme přes
2. známky - Slovensko - Maďarsko - Rumunsko (někdy kontrolují při odjezdu na hranicích)
3. Nevozím skoro nic (jen co mi zůstane z minula),na benzinkách platím kartou "až na vyjímky,ty malý v horách" a jinak si vybereš v pohodě v bankomatu "většinou stačí 300-500 Lei
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Díky moc za info Alfe
Ještě má někdo nějaké info kudy tudy do hor a nějaká zajímavá místa v horách? Případně nějakou trasu v mapě?
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Já mám, ale nevím jestli by se ti na nich líbilo. (těch prošlých trasách myslím)
K
K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Je mi to jasný Karle, chceš zničit můj Skif sotva co vyjel z garážeSláma Karel píše:Já mám, ale nevím jestli by se ti na nich líbilo. (těch prošlých trasách myslím)![]()
K
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Nikdy nechapu co lidi resite s mapama... Proste tam nejak dojedte, kupte na prvni benzince neco mistniho, aby tomu rozumeli domorodci a pak uz mate hubu ne? Ty mapy od nas se stejne mistama seknou o tolik, ze to da den cesty.Benjamin píše:Je mi to jasný Karle, chceš zničit můj Skif sotva co vyjel z garážeSláma Karel píše:Já mám, ale nevím jestli by se ti na nich líbilo. (těch prošlých trasách myslím)![]()
K![]()
A nemáš alespoň nějakou mapu v elektronický podobě na PC? Koupili jsme jedinou mapu Rumunska co u nás měli, ale je to málo podrobný, chtělo by to něco přímo na Maramureš...
Ja jsem snad nikdy netahl nejakou mapu z domu, vsechno mam z projizdenych statu originaly, i kdyz u madarska pochopim ceskou mapu
Mno to víš, jedém poprvéNikdy nechapu co lidi resite s mapama... Proste tam nejak dojedte, kupte na prvni benzince neco mistniho, aby tomu rozumeli domorodci a pak uz mate hubu ne? Ty mapy od nas se stejne mistama seknou o tolik, ze to da den cesty.
Ja jsem snad nikdy netahl nejakou mapu z domu, vsechno mam z projizdenych statu originaly, i kdyz u madarska pochopim ceskou mapu.
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
ale ja nebudu potrebovat slovenskou dalnicni znamku, kolem banske bystrice to objedu a dal dalnice neni, jedem po vesnicich, to same rumunsko tam taky po dalnici nepojedem a madarsko nevimDjALF píše: 2. známky - Slovensko - Maďarsko - Rumunsko (někdy kontrolují při odjezdu na hranicích)
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
v rumunsku platis roadtax, tedy nejen dalnicni znamku
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
Low: Aha, to je taky dobrá info lowe....to se kupuje ve formě známky nějaký taky třeba na benzině nebo hranicích?
Miky: Takže pojedem asi tohle co psal Alf? - Banská Bystrica - Rimavská Sobota - Miskolc - Níregyháza - Satu Mare - Baia Mare ?
Miky: Takže pojedem asi tohle co psal Alf? - Banská Bystrica - Rimavská Sobota - Miskolc - Níregyháza - Satu Mare - Baia Mare ?
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Miky_CZ
to vim ze se tam plati rovinieta nebo jak se tomu rika:-) ale spis to co pise alf to kontrolovani dalnicnich znamek, kdyz po dalnici vubec nepojedulow píše:v rumunsku platis roadtax, tedy nejen dalnicni znamku
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Jasně Miky v Rumunsku byla myšlena ta jak píše Low. Mě ji sice nikdy nekontrolovaly " tedy cíleně " ,ale klukům jo a vždycky až na hranicích takže doporučuju koupit.Miky_CZ píše:to vim ze se tam plati rovinieta nebo jak se tomu rika:-) ale spis to co pise alf to kontrolovani dalnicnich znamek, kdyz po dalnici vubec nepojedulow píše:v rumunsku platis roadtax, tedy nejen dalnicni znamku
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
- Miky_CZ
nikdo teda nema nejake gps souradnice zajimavych mist na severo zapade rumunska? kolem satu mare a baia mare? pripadne gps souradnice kde je pekne misto na kempovani a tak
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Miky na severu nic není, jenom veselý hřbitov ve vesnici Sapanta (nebo jak se to píše), uzkokolejka která začíná ve Viseu de Sos a nějaké jeskyně. Sever je jenom o ježdění v terénu. Víc na východ jsou pak i vysoké kopce s panoRomaniaty.
A o kempy se nestarej, těch míst na krásné kempování je všude v Rumunsku spousta.
K
A o kempy se nestarej, těch míst na krásné kempování je všude v Rumunsku spousta.
K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Sapanta je zajimava, zastavili se v Satu a Baia, pak jsme koukali az na TransFagarashi a pak na Draculovych hradech (SighiSoara, Brassov-Bran, Poienari)
- Miky_CZ
samozrejme nemyslim kempy ale treba ma nekdo v gps pekny paloucek u reky nebo tak necoSláma Karel píše:Miky na severu nic není, jenom veselý hřbitov ve vesnici Sapanta (nebo jak se to píše), uzkokolejka která začíná ve Viseu de Sos a nějaké jeskyně. Sever je jenom o ježdění v terénu. Víc na východ jsou pak i vysoké kopce s panoRomaniaty.
K
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
Takovejch míst je tam na každým kroku spousta....dycky do půl hoďky něco nejdeš...Miky_CZ píše:
samozrejme nemyslim kempy ale treba ma nekdo v gps pekny paloucek u reky nebo tak neco
jo, s tim kempovanim pravda, da se temer kdekoliv, a pekne mista se najdou bez problemu 
jinak asi znas tu klasickou radu, moc nejezdit po te 6te hodine odpoledni cca, kvuli nahaneni dobytka po cestach z pastvin .. jednou se takhle za kopeckem v dedine vytrhla dedovi krava a postavila primo pred nas, nastesti jsme to zvladli dobrzdit..
jinak napr. tam okolo Cluj-Napuca, bylo ubytko v hotelu za 100kc na noc .. to se nam ani nechtelo vytahovat stany
plus ty jejich skvele polivky 
jinak asi znas tu klasickou radu, moc nejezdit po te 6te hodine odpoledni cca, kvuli nahaneni dobytka po cestach z pastvin .. jednou se takhle za kopeckem v dedine vytrhla dedovi krava a postavila primo pred nas, nastesti jsme to zvladli dobrzdit..
jinak napr. tam okolo Cluj-Napuca, bylo ubytko v hotelu za 100kc na noc .. to se nam ani nechtelo vytahovat stany
- Přílohy
-
- rumunsko kemping.jpg (78.85 KiB) Zobrazeno 3806 x