300TDi - prevodovka - problem
Moderátor: Miky_CZ
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
300TDi - prevodovka - problem
ahoj, dnes sa mi podarilo nastartovat po troch mesiacoch motor ale ked chcem zaradit R alebo D (mam automat) tak zaradim ale auto stoji a vrci ako na N-ku, ked som skusal zaradit na pridavnej prevodovke diff lock tak ma tam nepustilo kde mam hladat chybu? som si isty ze to bude vyradena rychlost na pridavnej prevodovke ale co stym?
p.s. kym auto behalo nebol stym problem
p.s. kym auto behalo nebol stym problem
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- petriiik
Re: 300TDi - prevodovka - problem
alebo inac sa opytam, da sa zistit volnym okom bez rozoberania ze ci ide vlastne automat?
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
možno kecám, ale možno by to chcelo pozrieť volič. Možno po dlhom státí zaoxidoval kontakt. Ak tam teda také niečo je, no typujem, že by mohlo.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- petriiik
a ak tam je ako zistim ze je zaoxidovany alebo ze je zly? da sa opravit alebo ho treba vymenit (neviem ani ako vyzera)??? manualov som par mal (nie LR) ale automata mam 1. krat tak prosim trochu strpenia kym sa naucim
DAKUJEM

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
300tdi většinou žádné kontakty nemá. Je to čistě manuální a mechanické. Stejně tak řazení mezinápravy. (ale už jsem se jenou napálil, bylo to u Japonské verze viď Fráňo
)
No a co se týká toho problému, tak typuju, že při nasazování motoru jste neměli měnič nejdřív na převodovce, nebo nebyl dobře zasazený do čerpadla v automatu. No a když jsi to nastartoval, tak se ty kolíčky strhly a teď to jenom tak vrčí jak přeskakují přes sebe.
Na to jestli jde automat se podíváš tak, že sundáš to kulaté víčko na přídavné převodovce (to co je nad ruční brzdou) a zařadíš na automatu D nebo R. To kolečko které je vidět při sundaném víčku by se muselo točit. To je výstup z automatu.
Ale jak říkám, myslím, že je to špatným postupem při montáži motoru zpátky na převodovku. Na rozdíl od manuální převodovky kde je spojka při nandavání namontovaná na motoru, tak u automatu musí být měnič nasazen na převodovce a to ještě správně tak aby seděl v těch kolíčkách pohonu olejového čerpadla automatu.
K

No a co se týká toho problému, tak typuju, že při nasazování motoru jste neměli měnič nejdřív na převodovce, nebo nebyl dobře zasazený do čerpadla v automatu. No a když jsi to nastartoval, tak se ty kolíčky strhly a teď to jenom tak vrčí jak přeskakují přes sebe.
Na to jestli jde automat se podíváš tak, že sundáš to kulaté víčko na přídavné převodovce (to co je nad ruční brzdou) a zařadíš na automatu D nebo R. To kolečko které je vidět při sundaném víčku by se muselo točit. To je výstup z automatu.
Ale jak říkám, myslím, že je to špatným postupem při montáži motoru zpátky na převodovku. Na rozdíl od manuální převodovky kde je spojka při nandavání namontovaná na motoru, tak u automatu musí být měnič nasazen na převodovce a to ještě správně tak aby seděl v těch kolíčkách pohonu olejového čerpadla automatu.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- faethor
- tel.: 607140385
- auto: Discovery1,Defender
Jestli si měl zařazen neutrál na přídavný a dlouho si stál, tak ti asi zarezla řadička na přídavný převodovce. Chce to prostříknout a zkusit to rozhejbat. Stálo mě auto půl roku a bez rozebrání jsem s tím nebyl schopnej hnout. Jinak automat na D1 je řazenej lankem, takže na kontaktu nezáleží.
Disco I, se kterým jezdí táta.
Defender 110
RRC 76 v čekající renovaci
Defender 110
- petriiik
no montovali sme to tak ze sme dali menic na prevodovku a potom motor, no ked som sroboval motor s fremou tak nieco puklo a sadol si motor, tak myslis ze to moze byt tym menicom? no zatial motor vyberat nemienim, bol by som rad kazdej rade co mam pozret skor ako vybrat ten motor
no radicka pridavky ani nechce ist do polohy DIFF LOCK cize moze byt aj zarezla ale skusal som od podvozku zaradit srobovakom rychlost na pridavke a ani tak sa to nepohlo
no radicka pridavky ani nechce ist do polohy DIFF LOCK cize moze byt aj zarezla ale skusal som od podvozku zaradit srobovakom rychlost na pridavke a ani tak sa to nepohlo
- faethor
- tel.: 607140385
- auto: Discovery1,Defender
Aha, špatně jsem pochopil. No měl jsem stejnej problém, a bylo to přesně tím čím psal Karel. Vyndal jsem převodovku, opravil se tam ten ozub co drží měnič, a dal jsem to zpět.Auto od té doby jede. Takže se obávám že pokud ti to nejde, tak ti nic jinýho nezbývá. Vyndával jsem teda převodovku.
Disco I, se kterým jezdí táta.
Defender 110
Defender 110
- petriiik
tak skusil som vybrat to vicko na prevodovke a netoci sa ani pri D ani pri R, teraz sa trapim zase zo skladanim toho vika, nechce to tam ist
ten menic ak ma tie 2 ,,lopatky,, ulomene daju sa tam navarit alebo treba druhy menic? a co taky menic stoji?
ten menic ak ma tie 2 ,,lopatky,, ulomene daju sa tam navarit alebo treba druhy menic? a co taky menic stoji?
- Sláma Karel
Měnič je mít ulomené nebude. Budou ulomené ty co jsou na čerpadle jako protikus. Ty jsou z hliníku (myslím).
To čerpadlo se dá vyměnit bez rozebrání převodovky. Dělá se to zepředu od toho měniče.
Jestli půjdou navařit to netuším.
K
To čerpadlo se dá vyměnit bez rozebrání převodovky. Dělá se to zepředu od toho měniče.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Není hliníkové, je to železo. Navařit to určitě nepůjde, zkroutí se to.Sláma Karel píše:Měnič je mít ulomené nebude. Budou ulomené ty co jsou na čerpadle jako protikus. Ty jsou z hliníku (myslím).
K
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- petriiik
povytiahol som motor aby som sa dostal rukami k menicu, asi nebol tam uplne nasunuty, ked som nim otacal tak bol tam odpor, ta spodna trubka na prevodovke vedla mierky je sanie oleja? ked som ku vybral tak na prevodovke akoby salo to cerpadlo, myslite ze to pojde? prevodovku sa mi moc davat dolu nechce
- petriiik
tak co? pojde? nepojde? vybrat prevodovku? nasadit motor? je mi jasne ze ked nasadim motor a nepojde to tak mozem zhodit prevodovku ale ak niekto poradi/odpovie na moje otazky bol by som rad, cez PM sa radsej radit nebudem ak niekto ma takyto problem tak nech vie co ma spravit, je pravda ze keby som to bol dal do servisu ze uz jazdim ale 1. platil by som konkurenciu, 2. nestalo by ma to 2000€ ale asi 4000€ aj s robotou ak to nieje malo... 3. mozno by to nespravili tak ako si to spravim ja ked je to pre mnapetriiik píše:povytiahol som motor aby som sa dostal rukami k menicu, asi nebol tam uplne nasunuty, ked som nim otacal tak bol tam odpor, ta spodna trubka na prevodovke vedla mierky je sanie oleja? ked som ku vybral tak na prevodovke akoby salo to cerpadlo, myslite ze to pojde? prevodovku sa mi moc davat dolu nechce
- petriiik
tak ako ste mi tu pisali o tom cerpadle ste mali pravdu dik za rady
- Přílohy
-
- automat.jpg
- (54.36 KiB) Staženo 133 x
- Sláma Karel
No to jsou ty zkušenosti no
Máš SZ.
K

Máš SZ.
K

28 let praxe
28 let praxe
- petriiik
takze uz to ide, vsetkym dakujem za rady, otazne je ze dokedy
motor nema vykon a svieti check engine ale nemam este remene nahodene, a bola jedna hadicka z turba odpojena cize ten vykon mohol byt aj tym, zajtra to doskladam a uvidim