Ježdění v přírodě

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uska
auto: Defender 110

Re: Ježdění v přírodě

#121 Příspěvek od Uska » 10 říj 2012 18:34

:yes :yes :yes :clap :rofl :rofl :rofl :rofl
tak to je moc pěkný

sivok
tel.: 724290591
auto: LR Discovery 2
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od sivok » 11 říj 2012 22:28

Taky si rád jedu zajezdit a vyblbnout se, jsem lesák takže vím jakou práci dá vypěstovat les, tekaže jezdím s citem a rozumem. Ostatně nikomu by se taky nelíbylo kdyby mu nějakej blbec přijel na zahradu a začal mu tam rajtovat. Nejhorší je, že v dnešní době kdy všechno někomu patří, nejsou prostě místa kde by se člověk mohl legálně vyřádit.

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#123 Příspěvek od Acon » 11 říj 2012 23:14

Tim píše:
většina lidí, co jede do lesa teréním vozem tam jede buď krást dřevo a nebo večer pytlačit
Tak to pozor. 90% pytliakov sú lesáci. Práve preto tam nepotrebujú "civilov"
To se možná říká, aby se bylo na co vymlouvat, "proč mne ten hajnej vlastně vyhodil", ale jinak Tě ubezpečuju, že to tak není... Lesáci ví, jak je to všechno kontrolovaný, to by musel být vyloženej trotl...[/quote]

Ono se to tak říka aj to tak je. Pretože ozajstných pytliakov = ľudí, čo vlastnia zbraň ilegálne a chodia do lesa ilegálne strielať je mizivé %. No lesáci vlastnia zbraň legálne a legálne sa s ňou v lese pohybujú. A povedz mi, ktorý lesák nemá v chladničke divinu? A čo? Kúpil si ju? Určite nie a z legálneho odstrelu to nemá, lebo to musí odovzdať. Ja zásadne nemám nič proti tomu, že si lesák doplní mrazák, ak má mieru, no je to vec, pri ktorej skrátka nechce mať svedkov. Ja aj keď nie som polovník, nie som zásadne proti lovu. Je mi jasné, že lesáci netrávia všetok čas lovom a nejaké to mäso si za svoju prácu zaslúžia, no serie ma, ž e sa neriadia heslom: Ži a nechaj žiť. V preklade venuj sa svojmu koníčku a nechaj aj ostatných venovať sa svojim koníčkom.
Lebo offroad ešte žiadne zviera nezabil na rozdiel od lesákov.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Hunter » 12 říj 2012 08:24

Acon píše: Ono se to tak říka aj to tak je. Pretože ozajstných pytliakov = ľudí, čo vlastnia zbraň ilegálne a chodia do lesa ilegálne strielať je mizivé %. No lesáci vlastnia zbraň legálne a legálne sa s ňou v lese pohybujú.
Ja tedy nevim, ale toto je nejvetsi nesmysl, ktery jsem kdy slysel :shock: A ze to tak neni, Ti mohu potvrdit z vlastnich zkusenosti. Ano, ty pytlaci nemaji vetsinou zbran ilegalne, ale nejsou to ani lesaci ani myslivci, maji zbrane pro sportovni nebo sberatelske ucely, pripadne dnes s uspechem pouzivaji kuse.
Acon píše: A povedz mi, ktorý lesák nemá v chladničke divinu? A čo? Kúpil si ju? Určite nie a z legálneho odstrelu to nemá, lebo to musí odovzdať.
A na to jsi prisel jak??? Co je to za nesmysl?? Nikdo nemusi nic odevzdavat, je to dano rezimem, jaky v dane honitbe je, pokud tam hospodari myslivci, tak rozhodne se nemusi vse odevzdavat, pokud je to honitba rezijni, tedy napr. statni, tak zamestnanci neco samozrejme odevzdavaji, ale maji tez narok na nejake pridely.

A ono pokud Te z lesa vyhodi lesak, neni to kvuli zveri, ale kvuli lesu. Jak tu psal sivok, ono to da docela praci kus lesa vypestovat, a pokud Ti tam zacne radit nejake hovado na ctyrkolce a znici porosty, tak se neni cemu divit, ze pak ten lesak nechce mit nikoho motorozivaneho. A pokud Te z lesa vyhodi myslivec, tak to je kvuli te zveri, ono nejde o to, zda jsi zver zabil, ale ze v dnesni dobe ma ta zver cim dal mensi prostor pro klidne ziti. A staci, kdyz se v zime parkrat prozene a muze to skoncit uhynem. A pokud te z toho lesa vyhodi nejake hovado, ktere se neumi chovat, tak to je vec jina, ale stejna hovada jsou i na strane druhe. A obecne, pokud si nekdo nepreje, aby mu kdokoliv vstupoval na jeho pozemek (rozumej i vlastnik jako je stat) nezbyva nez to respektovat, coz i dnes cini mnoha lidem stale potiz chapat.
Free Td4 2004 HSE automat

Acon

#125 Příspěvek od Acon » 12 říj 2012 10:51

V tej komunite sa pohybujem a myslím, že sa zhodneme na tom, že obaja máme tak trochu pravdu. Vieš sám, že je dnes u lesákov celkom bežné používať v noci silné svetlá na oslepenie zveri o nočných optikách ani nehovorím. Toto je už niečo, čo považujem za hranicou. Staré polovnícke pravidlá porušujú polovníci ako na bežiacom páse. Už ani zajace sa nestrielajú v behu, lebo sú drahé náboje....
Nechcem sa púšťať do nezmyselných výmnen názorov. Ja polovníctvo rešpektujem a proti lovu podľa pravidiel nič nenamietam.
Ako je zložité vypestovať les viem veľmi dobre. Kamarátka pestuje sadenice zo semien, občas jej pomáham a viem čo obnáša nazbierať 5ton semien. Väčšina ani nevie, že sa kvôli tomu musia zberači reálne štverať po stromoch a zbierať šišky. A ako to celé dopadne, keď zistíš, že po 2rokoch tvrdej práce Ti korienky obžerú larvy chrústa :Ja blb:
Vlastnícke vzťahy nemusíme riešiť, to je jasné, mne ide prioritne o štátne lesy. Hovädá sú hovädá no kvôli nim sa neprestali vyrábať motorky, zbrane, autá.... a mnoho iných vecí, ktoré hovädá dokážu zneužívať. To potom treba zakázať vstup do lesa univerzálne, lebo že je tam niekto autom, to je jasné na 1. pohľad, ale nikto nebude niekoho prehľadávať, či nemá so sebou zbraň.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Mylda
auto: DII TD5

#126 Příspěvek od Mylda » 12 říj 2012 12:34

To co píše Hunter a Sivok jsem tu psal na stránce před tím.

Acon: Jen tak z principu by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi státním lesem a soukromým? Jiná zvěř? Jiná péče? Ne, jen jiný vlastník... Mimo to, že se dá zneužít zbraní, aut a motorek, to mi nepřijde jako argument. Legálně si se zbraní zastřílíš na střelnici, zazávodíš na okruhu. Místo pro legální off je málo, ale jistě jsou taky. Jinak pokud si vlastník lesa, můžeš povolit vjezd na cesty různým lidem :) Ohledně střelby zvěře je to jasný. Jelikož z velmi velké části ja naše krajina kulturní, změněná, bez predátorů, je nutné zvěř regulovat. Třeba tady u nás si myslivecká sdružení stále rády nechávají nadstavy, myslivci nejsou zabijáci povětšinou, že se někteří z nich sami ale chovají jako prasata, je jasný...
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

Acon

#127 Příspěvek od Acon » 12 říj 2012 12:59

Mylda píše:To co píše Hunter a Sivok jsem tu psal na stránce před tím.

Acon: Jen tak z principu by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi státním lesem a soukromým? ...
...Legálně si se zbraní zastřílíš na střelnici, zazávodíš na okruhu.....
Presne taký istý ako medzi súkromnou cestou a štátnou=verejnou
Normálnou jazdou po lesných cestách a zvážniciach nikoho a nič neohrozuješ. Strelbou, aj keď rozumnou môžeš, lebo nikdy nevieš kam to až zaletí a koho, alebo čo trafí aj keď pôvodne vieš kam strielaš.

Mylda

#128 Příspěvek od Mylda » 12 říj 2012 13:26

Ale to srovnáváš hrušky s jabkama. Na soukromou cestu TI taky nikdo nesmí jezdit, pravda, pokud ovšem není přístupová cesta k dalším nemovitostem.Video s hezkým vysvětlením http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... jna-cesta/. Státní veřejná komunikace je stavěna za účelem cestování, komunikace. Dimenzována na provoz. To přece nemůžeš srovnávat s lesem, který má naprosto jiné funkce a jinak se chová. To, že něco je státní, neznamená, že to je veřejné, nemyslíš?

Já nesrovnávám střelbu s jízdou autem :) Nejde o zranění. Tady jde zachování funkcí krajinného prvku les :) Když dovolíš všem jezdit do lesa a všichni se tam vydají jezdit, tak co by z něho zbylo? Je to extrémní situace, ale je to tak. Jak by vypadaly ty cesty? Jaký by tam byl klid? Jak by se tam dýchalo.. Už jsem to tu psal, jde o měřítko, o to kolik je kde volné krajiny, kolik by kde projelo aut.
Freelander 2

Acon

#129 Příspěvek od Acon » 12 říj 2012 13:48

Mylda píše:.... Když dovolíš všem jezdit do lesa a všichni se tam vydají jezdit, tak co by z něho zbylo? Je to extrémní situace, ale je to tak.
Ale ja som nič také nepovedal. To že sa debata neskôr odklonila je druhá vec. No na začiatku som povedal, že pri troche dobrej vôle by bolo možné vyčleniť úseky ktoré by mohli ľudia užívať. Št. Lesy majú predsa mapy a moja utopická vízia je, že by som napr. niekde na Západnom SK mohol vojsť do lesa a pár dní by som mohol cestovať lesmi a lúkami SK až niekde na východ, prespávať na vyhradených miestach v prírode... Takých vjazdov a trás by mohlo byť viac cez lokality, ktoré by neboli takto ohrozované. Celkom akceptovateľná by bola podmienka ohlásenia kvôli regulácii aby tam naraz nešlo 200áut a kompetentný by poznali kto a ktorou trasou pôjde aby ho prípadne mohol niekto na trase skontrolovať dokonca skontrolovať tech. stav auta pred vstupom, či má platnú STK, 4kolkári či nemajú vykuchané tlmiče a tak. Myslím, že je to úplne reálne tak ako je reálne organizovať lov zveri, rýb a pod. Lesy by vedeli kto sa kde pohybuje, mali by nad tým kontrolu. A ešte by mohli z toho profitovať, lebo offroaďáci by sprejazdnili roky neprejazdné úseky a čo-to by mohli inkasovať aj na poplatkoch za vstup. Ak by som mohol legálne precestovať SK hory a lúky za poplatok čo ja viem 30€ tak odchádzam už zajtra. Je sobota... :wink:

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#130 Příspěvek od Tim » 12 říj 2012 13:51

Acon píše: A povedz mi, ktorý lesák nemá v chladničke divinu?
Třeba já. Lesák a myslivec a nemám v mrazáku nic než vepřa a hovězí. A to fakt. Acone, s Tvými názory jsem téměř vždy souhlasil, ale tady je to prostě jinak, než si myslíš... I s tím nočním viděním atd... Jasně, pár lidí to asi má (neznám nikoho), pár lidí mezi myslivcema pytlačí pro svoje obohacení (znám dva, otec a syn), ale s klidným svědomím prohlašuju, že to je fakt výjmečný...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#131 Příspěvek od Tim » 12 říj 2012 13:53

Acon píše:
Mylda píše:.... Když dovolíš všem jezdit do lesa a všichni se tam vydají jezdit, tak co by z něho zbylo? Je to extrémní situace, ale je to tak.
Ale ja som nič také nepovedal. To že sa debata neskôr odklonila je druhá vec. No na začiatku som povedal, že pri troche dobrej vôle by bolo možné vyčleniť úseky ktoré by mohli ľudia užívať. Št. Lesy majú predsa mapy a moja utopická vízia je, že by som napr. niekde na Západnom SK mohol vojsť do lesa a pár dní by som mohol cestovať lesmi a lúkami SK až niekde na východ, prespávať na vyhradených miestach v prírode... Takých vjazdov a trás by mohlo byť viac cez lokality, ktoré by neboli takto ohrozované. Celkom akceptovateľná by bola podmienka ohlásenia kvôli regulácii aby tam naraz nešlo 200áut a kompetentný by poznali kto a ktorou trasou pôjde aby ho prípadne mohol niekto na trase skontrolovať dokonca skontrolovať tech. stav auta pred vstupom, či má platnú STK, 4kolkári či nemajú vykuchané tlmiče a tak. Myslím, že je to úplne reálne tak ako je reálne organizovať lov zveri, rýb a pod. Lesy by vedeli kto sa kde pohybuje, mali by nad tým kontrolu. A ešte by mohli z toho profitovať, lebo offroaďáci by sprejazdnili roky neprejazdné úseky a čo-to by mohli inkasovať aj na poplatkoch za vstup. Ak by som mohol legálne precestovať SK hory a lúky za poplatok čo ja viem 30€ tak odchádzam už zajtra. Je sobota... :wink:
¨
To by bylo určitě fajn, ale... Je tady jiná mentalita lidí než třeba ve švédsku... Já nevěřím, že by to fungovalo v nějakých rozumných mezích... I když bych rád.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Mylda

#132 Příspěvek od Mylda » 12 říj 2012 14:14

Acon píše:Ale ja som nič také nepovedal. To že sa debata neskôr odklonila je druhá vec. No na začiatku som povedal, že pri troche dobrej vôle by bolo možné vyčleniť úseky ktoré by mohli ľudia užívať. Št. Lesy majú predsa mapy a moja utopická vízia je, že by som napr. niekde na Západnom SK mohol vojsť do lesa a pár dní by som mohol cestovať lesmi a lúkami SK až niekde na východ, prespávať na vyhradených miestach v prírode... Takých vjazdov a trás by mohlo byť viac cez lokality, ktoré by neboli takto ohrozované. Celkom akceptovateľná by bola podmienka ohlásenia kvôli regulácii aby tam naraz nešlo 200áut a kompetentný by poznali kto a ktorou trasou pôjde aby ho prípadne mohol niekto na trase skontrolovať dokonca skontrolovať tech. stav auta pred vstupom, či má platnú STK, 4kolkári či nemajú vykuchané tlmiče a tak. Myslím, že je to úplne reálne tak ako je reálne organizovať lov zveri, rýb a pod. Lesy by vedeli kto sa kde pohybuje, mali by nad tým kontrolu. A ešte by mohli z toho profitovať, lebo offroaďáci by sprejazdnili roky neprejazdné úseky a čo-to by mohli inkasovať aj na poplatkoch za vstup. Ak by som mohol legálne precestovať SK hory a lúky za poplatok čo ja viem 30€ tak odchádzam už zajtra. Je sobota... :wink:
S tímto bych neměl problém, zrovna jsem to tu chtěl psát sám od sebe :) Vím, že jsi to tu psal na začátku a chtěl jsem se k tomu vrátit. V mnohých státech to funguje. Bohužel o mentalitě a vztahu k přírodě zde v našich oblastech mám pochybnosti. Nemůžeš ale chtít, aby to tak bylo všude, alespoň ne u nás, kde na každém rohu je vesnice, člověk, silnice. Jako společnost se budeme rozrůstat a volné krajiny bude ubývat a my si ji musíme chránit. Za chvíli bysme mohli být obklopeni betonem, což by se nám nelíbilo nikomu.
Freelander 2

Uska

#133 Příspěvek od Uska » 12 říj 2012 15:23

Čtu a bavím se :clap zajímalo by mě, jestli místní skalní, až militantní zastánci lesa nikdy nejezdili v lese, když ví, jak jízda v lese lesu škodí. Na druhou stranu je trochu chápu, ono je jezdit a jezdit. Já sem tam do lesa zajedu, ale nenapadlo by mě, sjet z lesní cesty a rozjezdit louku nebo potok, jak jsem to viděl několikrát a naposledy v Albánii, když banda polskejch dementů vjela na louku a jezdili na ni, až z ní sedřeli skoro všechnu trávu. Tak to nasralo i mě :angry takovejm bych prostřelil obě kolena a nechal je zpátky domů plazit. Ono je to hlavně o lidech a o kultuře národa jako takové. Jo, už je dávno pryč doba, kdy všechno patřilo všem a soukromé neexistovalo, ale zase to s tou ochranou majetku tak nepřehánějte - ono každej extrém je škodlivej :ty jeden...: když mám les, tak tam asi budou chodit a jezdit lidi, to už tak prostě je. Nebo si pěkně les oplotíte jako zahrádku a máte pokoj. Jinak je to stejný jako v hospodě na mýtince, když chtěl mít chlap hospodu a vadilo mu, že mu do ní chodí lidi :chuckle
A co se týká toho stresu zvířat z hluku motoru nemají ti chudáci zvířátka větší stres, když po nich někdo střílí ? Já osobně bych měl :O :sweat
S takovou začnou zemědělci honit traktorem a mlátit cepem každýho, kdo pojede po polní cestě...

petmic
auto: D2

#134 Příspěvek od petmic » 12 říj 2012 15:25

Mylda píše:Nemůžeš ale chtít, aby to tak bylo všude, alespoň ne u nás, kde na každém rohu je vesnice, člověk, silnice. Jako společnost se budeme rozrůstat a volné krajiny bude ubývat a my si ji musíme chránit. Za chvíli bysme mohli být obklopeni betonem, což by se nám nelíbilo nikomu.
S tymto nesuhlasim. Riesit ochranu krajiny zakazom vstupu nie je rozumne riesienie - ak sa to riesenim vobec da nazvat.

Zil som vo Velkej Britanii peknych par rokov. Ako krajina su daleko hustejsie osidleny ako je tomu u nas. Napriek tomu tam maju velmi vela ciest (volaju ich tam Byways - povacsine cesty s nespevnenym povrchom) spristupnenych pre 4x4 a to i v narodnych parkoch! V anglicku som nemal 4x4 ale stretal som ich vela lebo som po tychto cestach casto chodieval peso. Co som si vsimol bolo, ze nikto nikdy s takymyto autami problem nemal, nihoho nerusili, nikomu nevadili. Pravdou ale je ze vodici sa spravali daleko ohladuplnejsie - to plati vo vseobecnosti.

Teraz zijem na slovensku, dokoncil som dom a konecne si kupil auto ktore som vzdy chcel (LR Discovery 2). A prave som zistil ze s nim vlastne nikde mimo asfaltky vlastne ani nemozem ist. Nie som polovnik, ani vlastnik lesa, ani zamestnanec statnych lesov. Nikdy som neplanoval nejake offroad jazdenie krizom krazom cez lesy. Chcem len raz za tyzden sa vyviest s rodinou a psom po lesnej ceste na luku, nechat tam psa vybehat a prejst sa. A neriskovat pri tom ze ma zastavi nejaky polovnik alebo nejaky clen lesnej straze (tych co poznam maju IQ hlboko pod priemerom bezneho cloveka) a bude ma pokutovat. Neviem ako vam ale mne pride ten slovensky zakon prilis "slovensky".

Suhlasim s tym co pisal Acon - bol by som ochotny zaplatit poplatok za vstup povedzme na vikend za prejazd po vyznacenej trase s moznostou prespania na vyznacenych miestach. Bohuzial, slovenska mentalita je prilis ombedzujuca aby sme nieco taketo mali.
if it ain't broke, don't fix it

Mylda

#135 Příspěvek od Mylda » 13 říj 2012 00:03

Petmic: Nikdy jsem nikde nepsal o zákazu vstupu do přírody, což je naprostá blbost, k čemu by nám pak byla :) Psal jsem i o kultuře a mentalitě národů, jak se chováme. Vím, že to funguje v mnoha státech. Mají ty trasy vyznačené a lidé si tam nedovolí prasit. Mimo to v UK je velmi malé procento lesů asi 10%, takže u nás mimo les taky mužeš jezdit po všech veřejných cestách, tedy lučních, polních. Nevím, jak to v UK mají s vjezdem do lesa, vzhledem k těm procentům bych tipoval, že to volné nebude :)

USKA: Už jsem byl nazván asi militantem :D super :D Ano do lesa jezdím, hlavně do našeho, cestou do něj, nebo tam, kde o mně vlastníci ví a jsem s nima domluven. tak, aby to militantantství dovršeno. Les se běžně oplocuje, když máš zasázeno, kam je dokonce ze zákona zákaz vstupu :P Chudátka zvířátka(vysoká, černá) nemají už mnoho přirozených nepřátel, tak se holt musí regulovat, jinak by nám ten kulturní les sežrala a žádnej by nevyrostl :) Jinak od mala se děti učí, že v lese se neřve a nedělá se tam bordel, protože od pradávna byly lesy ceněny. Vždy jde o měřítko činnosti styl chování lidí. Z jistých důvodu je tak chráněn les a né polní cesta, takže Tě zemědělec jen tak nepožene. To tady nemá cenu rozebírat, každý si o tom udělá obrázek sám. Internetové diskuze jsou ošemetná věc :)
Freelander 2

Uska

#136 Příspěvek od Uska » 13 říj 2012 13:46

Mylda píše:Petmic: Nikdy jsem nikde nepsal o zákazu vstupu do přírody, což je naprostá blbost, k čemu by nám pak byla :) Psal jsem i o kultuře a mentalitě národů, jak se chováme. Vím, že to funguje v mnoha státech. Mají ty trasy vyznačené a lidé si tam nedovolí prasit. Mimo to v UK je velmi malé procento lesů asi 10%, takže u nás mimo les taky mužeš jezdit po všech veřejných cestách, tedy lučních, polních. Nevím, jak to v UK mají s vjezdem do lesa, vzhledem k těm procentům bych tipoval, že to volné nebude :)

USKA: Už jsem byl nazván asi militantem :D super :D Ano do lesa jezdím, hlavně do našeho, cestou do něj, nebo tam, kde o mně vlastníci ví a jsem s nima domluven. tak, aby to militantantství dovršeno. Les se běžně oplocuje, když máš zasázeno, kam je dokonce ze zákona zákaz vstupu :P Chudátka zvířátka(vysoká, černá) nemají už mnoho přirozených nepřátel, tak se holt musí regulovat, jinak by nám ten kulturní les sežrala a žádnej by nevyrostl :) Jinak od mala se děti učí, že v lese se neřve a nedělá se tam bordel, protože od pradávna byly lesy ceněny. Vždy jde o měřítko činnosti styl chování lidí. Z jistých důvodu je tak chráněn les a né polní cesta, takže Tě zemědělec jen tak nepožene. To tady nemá cenu rozebírat, každý si o tom udělá obrázek sám. Internetové diskuze jsou ošemetná věc :)
Jasně, nechtěl jsem na nikoho útočit :hand a chápu nutnost ochrany přírody :hug
Chtěl jsem jenom ( mimo jiné ) říct, že je to hodně o lidech a o přístupu.
A že se musí střílet taky beru, jinak by ta milá přemnožená zvířátka jednoho dne sežrala i nás :rofl

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#137 Příspěvek od pablo.gs » 13 říj 2012 14:06

Uska píše:A že se musí střílet taky beru, jinak by ta milá přemnožená zvířátka jednoho dne sežrala i nás :rofl
Svatá pravda, totéž jsem si říkal včera večer, poté co jsem viděl na náměstí to spokojeně si pokuřující a stále se množící stádo. :bandit :D
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

OC
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od OC » 13 říj 2012 15:41

Hunter píše:...pokud Te z lesa vyhodi lesak, neni to kvuli zveri, ale kvuli lesu.
Spíše kvůli zbytnělému egu blbého lesáka.
Hunter píše:Jak tu psal sivok, ono to da docela praci kus lesa vypestovat, a pokud Ti tam zacne radit nejake hovado na ctyrkolce a znici porosty
To jistě. Ale na lesních cestách obvykle porosty nebývají. A z těch nás právě lesáci často vyhazují -- kolik je jen závor, jež se dají autem objet mizerně nebo vůbec, ale čtyřkolky (nebo motorky, jež jsou obecně daleko horší) je objedou naprosto pohodlně a s prstem v nose?!?

Čím dál tím víc :(
Hunter píše:pokud Te z lesa vyhodi myslivec, tak to je kvuli te zveri, ono nejde o to, zda jsi zver zabil, ale ze v dnesni dobe ma ta zver cim dal mensi prostor pro klidne ziti. A staci, kdyz se v zime parkrat prozene a muze to skoncit uhynem.
To jistě, ovšem automobil plaší zvěř daleko méně, než třeba skupinka cyklistů, již na sebe řvou jak na lesy, protože potichu jako chodci se bavit nedokáží. Proč je tedy tolik lesních cest, na něž cyklisté smějí, ale auta nikoli? To nedává ani špatný smysl.
Hunter píše:obecne, pokud si nekdo nepreje, aby mu kdokoliv vstupoval na jeho pozemek (rozumej i vlastnik jako je stat) nezbyva nez to respektovat, coz i dnes cini mnoha lidem stale potiz chapat.
A mají naprostou pravdu, protože u státu tomu tak skutečně není. Stát není vlastníkem, stát je mým správcem. A můj správce mi nemá co zakazovat.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

OC
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od OC » 13 říj 2012 15:46

Acon píše:V tej komunite sa pohybujem a myslím, že sa zhodneme na tom, že obaja máme tak trochu pravdu. Vieš sám, že je dnes u lesákov celkom bežné používať v noci silné svetlá na oslepenie zveri o nočných optikách ani nehovorím. Toto je už niečo, čo považujem za hranicou.
To je docela otázka.

Pokud by v lese fungovala samoregulace a lov byl sportem, pak by samozřejmě měla všechna tato pravidla dokonalý smysl a jen prase by je nedodržovalo.

Jenže u nás je tomu (bohužel) tak, že samoregulace moc nefunguje, a lov je primárně regulací -- a z tohoto hlediska celkem není důvod, proč tu regulaci svazovat jakýmikoli jinými podmínkami než "co nejúčelněji, šetrně k prostředí, s minimálním omezením a risikem pro ostatní". Což, řekněme si na rovinu, kupříkladu taková noční optika splňuje mnohem spíše, než zákaz noční optiky.
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

OC
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od OC » 13 říj 2012 15:53

Acon píše:Normálnou jazdou po lesných cestách a zvážniciach nikoho a nič neohrozuješ. Strelbou, aj keď rozumnou môžeš, lebo nikdy nevieš kam to až zaletí a koho, alebo čo trafí aj keď pôvodne vieš kam strielaš.
Tohle je docela dokonalá pitomost :evil:

Přesně stejně vím s puškou, kam se mi mohou odrazit / zaletět střely a přesně stejně je zde risiko, že se mohu splést, jako vím v autě, že kdyby mi někdo (nebo něco) vletělo z křoví pod kola, stihnu zastavit / bezpečně uhnout, nebo že mi to nevyletí na chodník libovolnou chybou mojí nebo stroje, a přesně stejně se zde mohu splést.

To, že v této zemi nesmím střílet kdekoli a kdykoli (samozřejmě pod obecnou podmínkou, že se postarám o to, abych nikoho neohrozil, a abych nikoho neomezoval např. ani hlukem nad míru běžnou*), je ohavné fašistické svinsvo :( :( :(

* Což, mimochodem, naprosto běžně dělají motorkáři: kolik střelnic bylo zavřeno kvůli desetinovému hluku oproti tomu, který je u tzv. "laděných výfuků" naprosto běžný?!? Jak píši, svinstvo, svinstvo, svinstvo :(

Odpovědět