Výměna rámu, sundání kastle.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Výměna rámu, sundání kastle.
Dano, máš pravdu, jednou byli pánové v zinkovně moc akční a svařenou konstrukci ke stožáru do té vany rovnou hodili, bez toho aby vyndali plasotvé transportní špunty a nechali to aspoň trošku ohřát. Že to smrdělo byl jejich problém, ale hlavně se to pěkně pokroutilo. Další kousky už dělali rozumněji. Takže je to o lidech.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
JJ natřít to chci, nejprve nějakou "základovkou na zinek" a pak nějakou černou s..č..u, asi tím o čem psal Eliot od Wurtha. Dutiny vystříkám. Myslím že se to bude dělat dobře když to bude práce s holým rámem.MadTom píše:Dotaz - čím ten rám chceš natřít? Teda pokud chceš? Pozink je dobrej, ale na stožárech a podobných konstrukcích co občas nechávám dělat to po 5ti letech venku chce natřít (až zinek zešedne) a je to navěky (nejstarší zatím 15let). A to tam není mechanické odírání jako na podvozku. Stejně tak dutiny - u konstrukcí děláme odkapové díry, podle hesla IP68 s dírou dole. U auta tam ale bude navíc bláto - to pěkně drží vodu.
já sem to před závodama nestíhal natřít a teď mam pod autem stříbrnej rámKangaroo píše:JJ natřít to chci, nejprve nějakou "základovkou na zinek" a pak nějakou černou s..č..u, asi tím o čem psal Eliot od Wurtha. Dutiny vystříkám. Myslím že se to bude dělat dobře když to bude práce s holým rámem.MadTom píše:Dotaz - čím ten rám chceš natřít? Teda pokud chceš? Pozink je dobrej, ale na stožárech a podobných konstrukcích co občas nechávám dělat to po 5ti letech venku chce natřít (až zinek zešedne) a je to navěky (nejstarší zatím 15let). A to tam není mechanické odírání jako na podvozku. Stejně tak dutiny - u konstrukcí děláme odkapové díry, podle hesla IP68 s dírou dole. U auta tam ale bude navíc bláto - to pěkně drží vodu.

Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
Dano,
celkem si umím představit jak jednoduše rozeberu střechu zadek masku a blatníky (sundaval jsi je cele, nebo rozebíral?) Jak to bylo s palubkou a bulkheadem vytahal jsi s toho elektriku, nebo to šlo vyndat jako celek? Případně mi pošli SZ telefon rád bych to s tebou probral.
celkem si umím představit jak jednoduše rozeberu střechu zadek masku a blatníky (sundaval jsi je cele, nebo rozebíral?) Jak to bylo s palubkou a bulkheadem vytahal jsi s toho elektriku, nebo to šlo vyndat jako celek? Případně mi pošli SZ telefon rád bych to s tebou probral.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Dalsi vyhoda rozebirani kastle po jednotlivych panelech je v tom, ze na mne zbude vice dilu
Pridam ti neco na novej bulkhead a vemu si tvuj, az ho uvidis urcite usoudis, ze kdyz uz je venku, ze potrebujes novej, neorezlej
Dej vedet kde a kdy to budes delat, sjedu za tebou a postavime 8x8, at vydej amateri s 6x6 zac je toho loket.
Ja si nechci nijak stezovat, ale ja mam auto pokrouceny uplne cely, krome pres strechu bylo bourany pred tim taky na predek a tak mam pochroumanej i ram vpredu, utrzenej levej drzak motoru z ramu a pod, ale jinak jsou to statecne vozy, to zas jo
Myslim ze zrovna bulkhead je sice prospikovanej kabelama, ale vsechny maj celkem normalni konektory, takze to porozpojujes podle mne raz dva, jeste pedaly a je to. Trochu jsem se v tom hrabal v Nepalu, resil jsem svetla, auto je kovarova kobyla po elektrikarich, takze fakt hruza, ale do vetsich akci jsem se tam nepoustel...

Dej vedet kde a kdy to budes delat, sjedu za tebou a postavime 8x8, at vydej amateri s 6x6 zac je toho loket.
Ja si nechci nijak stezovat, ale ja mam auto pokrouceny uplne cely, krome pres strechu bylo bourany pred tim taky na predek a tak mam pochroumanej i ram vpredu, utrzenej levej drzak motoru z ramu a pod, ale jinak jsou to statecne vozy, to zas jo

Myslim ze zrovna bulkhead je sice prospikovanej kabelama, ale vsechny maj celkem normalni konektory, takze to porozpojujes podle mne raz dva, jeste pedaly a je to. Trochu jsem se v tom hrabal v Nepalu, resil jsem svetla, auto je kovarova kobyla po elektrikarich, takze fakt hruza, ale do vetsich akci jsem se tam nepoustel...
Hanys, neboj luxusní rám máš u mě za velmi dobrou cenu. Mluvil jsem s Danem a bulkhead půjde vyndat s pedálama, elektrikou i volantem, palubkou.... myslím že ho nemám chycenej, takže na něj se netěž. Pokud se budeš chtít kouknout až to rozeberu rád tě uvidím.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, chvíli něco nbesleduju a vy už byste chudáka Defíka kuchli. Klokane, nic nerozebírej, přendáš to celý v kuse, teda jestli máš zdviž. Rozebírat to je 3x tolik práce
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
Nebo ti Staci JCB ktere ti to zvedne
a poprruhy ti pujcimmam jich plny SKLAD.matooo

Dík za radu, stále nad tím přemýšlím, ale stejně to asi rozkuchám.eliott píše:Koukám, chvíli něco nbesleduju a vy už byste chudáka Defíka kuchli. Klokane, nic nerozebírej, přendáš to celý v kuse, teda jestli máš zdviž. Rozebírat to je 3x tolik práce
1. Zdviž nemám a hlavně nízkou dílnu kam se mi zdviž nevejde

2. Stejně bych kastli částečně rozebíral, protože chci nechat pozinkovat profily pod okny, a další kovové díly, které půjdou.
3. chci odhlučnit motor a převodovky (to by samozřejmě šlo i na zdviži)
5. Mám na to naplánovány 2 měsíce.
4. Asi mě to bude bavit

Do půlky týdne se rozhodnu. Nejvíc mě odrazuje roztahaná elektrika po autě, jestli s tím nebude pakárna.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Elektriky se neboj, vsechno je to na celkem rozumne konektory, takze se to jen vycvaka a pak zase zacvaka bez nutnosti dohledavat, kterej kabel je kterej apod. Ja mam zkusenost, ze konektor ktery kde mel byt, tak tam byl a treba i pod calounenim stropu to bylo snadne na rozpojeni atd. Tak cekej problemy jen jestli tam nekdo delal v elektrice nejake vylepseni a objizdky, pak je to teprve dohledavacka... V rave je cela knihovna konektoru, takze neni problem dohledat i jednotlive draty, ale nebude to snad nutne.
Tak jsem dneska začal, za dvě hodiny je docela viditelnej pokrok, ale pochybuji že to takhle hladce půjde dál. 

- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, rozebírání jde rychle 

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
...az teda budes skladat auto dokopy. Tak nezabudni strechu vylepit samolepiacim izolacnym materialom. Pozor viac ako 6mm hrubka ti tam nevojde.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Jo, supr dík za radu, zároveň plánuji zvukovou izolaci podlahy a nad převodovkou. Řešil jsi nějak zespodu zrezlé dveře? Proč jsi vyndaval jeden ten zadní hliníkovej panel co jsou světla (viděl jsem u tebe na jedný fotce)?DanoDEF píše:...az teda budes skladat auto dokopy. Tak nezabudni strechu vylepit samolepiacim izolacnym materialom. Pozor viac ako 6mm hrubka ti tam nevojde.
... no pre toto:Kangaroo píše:... aj to mamDanoDEF píše:zároveň plánuji zvukovou izolaci podlahy a nad převodovkou.... iba tak, ze som ocistil co sa dalo. odhrdzovac, zakladna farba, voskKangaroo píše:Řešil jsi nějak zespodu zrezlé dveře?Kangaroo píše:Proč jsi vyndaval jeden ten zadní hliníkovej panel co jsou světla (viděl jsem u tebe na jedný fotce)?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Jo rozumím, myslel jsem si to. Dík
-
http://www.aulro.com/afvb/projects-tuto ... oject.html
tady je pěkně dokumentovaná oprava z doplnění 110ky o věci jako je izolace, co by tam normálně mělo být od výroby. Možná to bude chtít registraci.
tady je pěkně dokumentovaná oprava z doplnění 110ky o věci jako je izolace, co by tam normálně mělo být od výroby. Možná to bude chtít registraci.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Jo mě se to taky moc líbilo, jak to přetvářeli a dokumentovali obrázkama S POPISEM. A je tam toho od nich tuším víc.