Kolik je nás tady myslivců

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan
tel.: 604201600
auto: RR P38 4,6

Re: Kolik je nás tady myslivců

#221 Příspěvek od Milan » 30 pro 2012 11:54

Byl jsem v Emirátech na závodě sokolů na 400m s letmým startem. Vítěz se prodával za 250 000,- :cash . Orli kdysi tu cenu měli, ale je to pár let zpátky. Hrozně to letí :Ja blb:

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#222 Příspěvek od Tim » 30 pro 2012 13:48

Milan píše:Byl jsem v Emirátech na závodě sokolů na 400m s letmým startem. Vítěz se prodával za 250 000,- :cash . Orli kdysi tu cenu měli, ale je to pár let zpátky. Hrozně to letí :Ja blb:
A já myslel, že cenu takhle ztrácejí jen auta :time
Já se v těch dravcích neorientuji, ale teď jsem se vrátil z dovolený (České švýcarsko) a tam byla sokolí hnízda pomalu pod proudem, monitorováno kamerama atd. :shock:
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#223 Příspěvek od fugín » 04 led 2013 19:30

Na odlehčení tématu.
Ahoj Time. Sokolnictví a dravci vůbec jsou krásní. Můj mladej k tomu bude mít asi sklony,v létě si chtěl vzít ptáčka domů,myslíš že sem mu to měl dovolit? :rofl :rofl :rofl
01.jpg
02.jpg
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Tim

#224 Příspěvek od Tim » 05 led 2013 14:02

Myslím, žes´mu to rozhodně dovolit měl :rofl Víš, jak by na něj ve školce letěly holky? :chuckle

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

KENY
tel.: +420725929400
auto: Nějaký ten LR

#225 Příspěvek od KENY » 05 led 2013 16:34

Tim píše:Myslím, žes´mu to rozhodně dovolit měl :rofl Víš, jak by na něj ve školce letěly holky? :chuckle
A nejen veškolce :rofl
Znám to z domova:
Přílohy
orli listopad 2009 027 – kopie.jpg

Tim

#226 Příspěvek od Tim » 15 led 2013 17:37

Tak vám napíšu info z naší víkendové naháňky (resp. té hrstce, co sleduje vlákno pro vrahy :chuckle )
Tři krátké leče, jen taková rozlučková akce. První leč nic, druhou leč nic a třetí leč.... Taky nic. Zvěř byla, to jo. Prasat hodně, i vysoký, ale všechna šla jinudy, než byli střelci. Na mne šel akorát daněk, protože věděl, že už má vyhráno :rofl
Ale proč to sem píšu... Jedu zavážet střelce na "štont" a vidím paní, jak si jde s takovejma těma divnejma hůlkama po cestě. Ať jde, o to nic, ale pro její bezpečnost jsem ji upozornil, že na té cestě, kudy chce jít, bude stát asi osm lidí s flintama, a že se nejspíš bude i střílet, tak by bylo lepší, kdyby výjimečně zvolila jinou trasu. Paní se strašně nasrala a otočila se. No nedá se nic dělat, nerad bych tam řešil nějaký průser. Sotva nastoupíme, jde z druhé strany párek kluků tak okolo 18let. Slušně pozdravili a šli dál, no, otáčet je už nemělo cenu, tak jsme si jen houkli po řadě, ať si dají bacha, že jdou civilisti. Sotva odejdou, vidím v lese pohyb. Připravím si flintu, koukám, a on to vlčák. A hned za ním druhej :devil Nebudu psát, co jsem měl chuť udělat, to každý ví. Ale pes se občas zaběhne, to se stane, zvěř nehonili, tak jsem je nechal a navíc je to služební plemeno, takže bych stejně nemohl. A po pěti minutách vidím, jak jde maník, s někým telefonuje a psi ho vůbec nezajímají. Když si teda všiml, že tam stojím s flintou, tak psy zavolal a dal na vodítko. Nic jsem mu neřekl, bylo vidět, že jsou poslušní, tak aspoň to jsem ocenil. No a neuplynulo ani pět minut a běží po cestě nějaký chlap a strašně chrchlá. Ten mi nasral nejvíc, protože bylo poznat, že to dělá naschvál, asi aby nám vyplašil zvěř :punch Tomu jsem teda řekl, že když je na chcípnutí, má ležet doma v pelechu a né lítat po lese jak debil. Aby toho nebylo málo, projeli tam cikáni ve škodovce a za nima běželi další dva chlapi.... To všechno během max. 40 minut!!!
Takže mne mrzelo, že jsem úplně zbytečně vyhnal paní a už se vůbec nedivím, že se občas v lese někomu něco přihodí kvůli myslivcům, protože kdybych vystřelil na kolonádě, tak je menší pravděpodobnost, že někomu ublížím, než v tom lese. A to byla neděle ráno a -8°C!!!

BigBang
auto: 2x břichoplaz
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od BigBang » 15 led 2013 19:47

no hustý :D bohužel les... u nás máme i část výsypky, kam „civilisti“ nechodí. Naposledy - na honě - jsme dělali taky 3 leče. 1. nic (teda 2 bažanti asi tak 50 m před náma), 2. leč tak 10 prasat - zvedly se pod vantem, na hraně jsme stáli, proběhly mezi náma přes takovej dolíček a přes druhou hranu a byly v trapu. Táta vystřelil dva s-baly a akorát pokácel 2 stromy :D a 3. leč. taky nic. Tam byl ale problém v tlačení nesmyslnýho prostoru - bylo by nás málo i kdybychom tlačili jen půlku :D no proběhl taky jeden rudl, ale ten šel z nízkýho porostu přes cestu zase do nízkýho porostu ve velký mezeře rojnice a to tam byl ještě jeden honec :rofl

Tim

#228 Příspěvek od Tim » 19 led 2013 13:08

Tak jsem se po dlouhé době dostal s foťákem do lesa :clap
Zvěře jsem viděl dost, akorát ta zima. Mínus 11°C :coffee Tady nabízím pár foteček pro ty, co nemají čas do lesa chodit, aby taky viděli zvíře :rofl https://plus.google.com/u/0/photos/1019 ... 9028269137" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotky jsou tentokrát na horší technické úrovni, vůbec mi v tom mrazu nechtěl ostřit foťák (já se mu po tříhodinovém válení ve sněhu ani nedivím) a musel jsem nedostatky dohánět v editoru. No a moc to nešlo :doh

Mysliveček
tel.: 605833046
auto: Freelander

#229 Příspěvek od Mysliveček » 19 led 2013 13:20

Paráda. U nás vysokou nemáme, takže pro mě je každé setkání s ní nevšední zážitek.

Tim

#230 Příspěvek od Tim » 19 led 2013 13:27

Bydlíš strašně daleko, jinak bych Tě pozval na říji :muscle
S každým se vsázím, že uvidí min. sto kusů vysoký, spíš dvě stě a nikdo nevěří :sun
Vloni jsem vzal s sebou kamaráda s jeho malým synkem a od té doby se ho malej prý furt ptá, kdy už zase budou "tjoubit jejeni" :rofl Když to má člověk zmáklý, dostane se ke zvěři i na 30m :yes

Mysliveček

#231 Příspěvek od Mysliveček » 19 led 2013 13:46

Každý rok o jelení říji jezdím na "poslechy" nejvíce do Orlických hor. Mám tam kamoše. To je zážitek.
Ale takový množství zvěře to jsem ještě neviděl... Jen v ohradě v Nových hradech :shock:

BigBang
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od BigBang » 19 led 2013 21:12

já můžu vidět vysokou „každej den“ u nás v oboře 8) jasně, já vim, že to neplatí :mrgreen: k nám se stahuje/stahovala jen když byla hodně ostrá zima, ale teď už nicm moc, protože na horách jsou, no jak bych to řekl, „hladovci“, takže teď už ani na horách nic moc neni :roll:

Tim

#233 Příspěvek od Tim » 20 led 2013 11:11

Mysliveček píše:Každý rok o jelení říji jezdím na "poslechy" nejvíce do Orlických hor. Mám tam kamoše. To je zážitek.
Ale takový množství zvěře to jsem ještě neviděl... Jen v ohradě v Nových hradech :shock:
Taky mám v Orlickejch kamaráda myslivce, ale nikdy jsem tam u něj nebyl...
Já popravdě nikde neviděl tolik zvěře během říje, jako tady. Jen v Jeseníkách se to tomu trochu blížlo... Ale říkám, člověk musí vědět kam a kudy jít. A hlavně kdy...
Já jsem to včera v tej zimě asi trochu přehnal. Ráno jsem tři hodiny ležel ve sněhu s foťákem, pak jsem narazil na stopu rysa, tak jsem si v horách oběhal cesty, abych viděl kudy kam přešel, protože bych si strašně přál ho vyfotil, no a nakonec jsem šel večer na prasata... A teď chodím každých 20min. na malou :devil
Jo a byl jsem odpoledne na návštěvě u tchána a cestou zpátky jsem během těch asi 10km viděl cca. 50 kusů siky :shock:
BigBang píše:já můžu vidět vysokou „každej den“ u nás v oboře 8) jasně, já vim, že to neplatí :mrgreen: k nám se stahuje/stahovala jen když byla hodně ostrá zima, ale teď už nicm moc, protože na horách jsou, no jak bych to řekl, „hladovci“, takže teď už ani na horách nic moc neni :roll:
No ty Krušný hory jsou se zvěří v háji... Jezdil jsem na naháňku na Kraslicko a tam jsem neviděl ani vránu :doh
Tam u vás výš je to trochu lepší a třeba na Cínovci se dá říci, že je zvěře docela dost. No, popravdě, ani jedna z těch fotek, co jsem sem dával , není přímo z naší honitby. U nás teď inteligenti udělali naučnou stezku napříč honitbou, navíc jsme kousek od města (asi 7 km) a je velká móda naložit ratlíka do auta, odvézt k lesu a tam ho pustit na procházku :devil
U nás zvěř je a né málo, ale za denního světla nevyleze z toho komplexu 1100ha lesa, co v honitbě máme, na pastvinu nebo paseku nic než srnčí... Fotit jezdím ještě o 8 km dál k obcím Kladská a Prameny :yes A odpoledne pojedu fotit daňky, ale do obory, teď se se sněhem stáhlo téměř veškerý dančí do nižších poloh, máme tu tak 2-3 kusy, to bych se asi načekal :rofl

pajam
auto: nějaké LR

#234 Příspěvek od pajam » 20 led 2013 15:40

tak jsem také byl na lovu, u nás jsou daňci a srnčí k vidění pořád :wink: :
Přílohy
dd_MG_9844.JPG
dd_MG_9847.jpg

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#235 Příspěvek od Johny R » 20 led 2013 16:21

Kuci krása! Je to tady samý fotolovec :lol: ! Time ty jseš asi odněkud od Šumavy když stopuješ Rysa :shock: !

BigBang
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od BigBang » 20 led 2013 16:29

Český Les ;) tam mezi Šumavou a Chebem 8) :mrgreen:

Tim

#237 Příspěvek od Tim » 20 led 2013 17:24

Johny R píše:Kuci krása! Je to tady samý fotolovec :lol: ! Time ty jseš asi odněkud od Šumavy když stopuješ Rysa :shock: !
Středem naší honitby vede tzv. Mariánskolázeňský zlom, to jest hranice rozdělující pohoří Český les a pohoří Slavkovský les, takže honitbu máme v obou pohořích :sun
Rys je ovšem jen ve Slavkovském lese u obce Prameny, kterou jsem zmiňoval :wink:
https://plus.google.com/u/0/photos/1019 ... 5391758641" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady jsou fotky z obory. Takhle navečer je pro ten můj foťák strašně málo světla, kór v lese. Musím šetřit na totok
http://www.mall.cz/zrcadlovka-dva-objek ... r?v=481003" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.megapixel.cz/nikon-500mm-f4-af-s-g-ed-vr" onclick="window.open(this.href);return false;
a to mám teda co dělat :cry

Johny R

#238 Příspěvek od Johny R » 20 led 2013 17:49

Nó, tak to teda asi budeš muset ještě oddělat spoustu brigád v lese :lol:! Mi se podařila koupit D40 od Nikona za nejnižší cenu kterou měla než z trhu zmizela. Koupil jsem k tomu jetý teláček 70-300 za 1000,- a už jsem i nějakou tu zvěř nafotil :lol: . Mám srnce v souboji a to prosím v březnu. Sice to mám trochu mázlé, ale pohledám to! Jinak teda mé adeptství bude trvat do 9. března kdy půjdu ke zkoušce. Zatím mám v honitbě spoustu odpracovaných hodin při kterých se i DEFík dost zapotil :lol: ! A už mám postavené tři posedy, jeden v deseti metrech :lol: , to jsem prozměnu využil své zkušenosti s lezením a prácemi z lana. Když jsem pozoroval jak můj kamarád myslivec buduje tuhle vysokou sedačku, tak jsem se ho ptal na životní pojistku, jestli má ženu a roční dítě dobře zaopatřené a napříště vzal lano a vercajk :chuckle !

Johny R

#239 Příspěvek od Johny R » 20 led 2013 18:24

Tak už je mám, datum je 24.4. a takhle se mleli dobré dvě minuty. Fotek tohohle minisouboje mám víc , ale nejsou moc povedené. Fotil jsem z volné ruky a na cca 400 m. Zajímavé bylo že takhle vyběhla celá skupina asi 20 kusů z lesa, na poli zůstali jistit, protože proti nim cvičili Fouskaři se psama. No a tihle dva se hned do sebe pustili :lol:, psi a myslivci jim v zápalu boje vůbec nevadili ! A přidávám ještě jednu výcvikovou :D !
Přílohy
DSC_0278.JPG
DSC_0276.JPG
DSC_0199.JPG

Mysliveček

#240 Příspěvek od Mysliveček » 20 led 2013 18:30

Johny, pěkný fotky. Tyhle souboje u srnčí zvěře jsou k vidění téměř po celý rok, krom růstu paroží. Je to teritoriální záležitost...

Odpovědět