Canon EOS 1000D

Moderátor: stan

Zamčeno
Zpráva
Autor
Rover
tel.: 736173373

Canon EOS 1000D

#1 Příspěvek od Rover » 09 zář 2014 09:53

Dcera prodává foťák kdyby to někoho zajímalo...:

Prodám Canon EOS 1000D, foťák je ve skvělém stavu, kupovaný před dvěma roky. Bohužel jsem se zrcadlovkou moc často nefotila, nakonec jsem dala přednost focení na mobil, ale musím uznat, že tento typ Canonu je sám o sobě velmi lehký (naproti ostatním zrcadlovkám) a ne tak velký, což vnímám jako plus. :)

Je užitečný pro začínající fotografy nebo pro osoby, kteří nechtějí do foťáku vkládat desetitísice a přitom chtějí fotit profesionální fotky. Další výhodou je výdrž baterky, která mě velmi příjemně překvapila...Poměr cena a kvalita je tedy velmi dobrý...
Součástí tohoto foťáku je paměťová karta 8GB, objektiv 18 - 55 mm (objektiv stačí na moc pěkné a kvalitní fotky, člověk si ale může přikoupit i jiný) a kniha s návodem k použití, která byla koupena zvlášť...Cena dohromady je 5000 Kč.

Canon EOS 1000D tělo - Lehká, jednooká zrcadlovka s rozlišením CMOS snímače 10.1 milionů bodů, procesor DIGIC III, sedmibodové zaostřování, 2.5palcový displej, podpora RAW/JPEG, SD/SDHC karty.
Přílohy
IMG_8744.JPG
IMG_8743.JPG
IMG_5869.JPG
IMG_5873.JPG
Country boy...

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

Re: Canon EOS 1000D

#2 Příspěvek od default » 17 zář 2014 17:16

Tento foťák mi doporučil Ed (trošku se tím živí - i do Playboye fotil) pro přítelkyni...
Nicméně dle jeho specifikace se jedná o foťák s následujícími výhodami a nevýhodami:
- je LEHKÝ = ideální pro cestovně sportovní focení ženskou rukou (netahá žádné zbytečné gramy)
- má ořezané funkce zobrazovacího displeje takže běžný digi amatér bude smutně koukat skrz hledáček místo toho aby měl foťák metr od oka takže displej není vyklápěcí, otočný a podobné nesmysly...
- blesk stojí za prd (jako všechny integrované blesky u všech foťáků)
mimo mísu
- popisovaný objektiv je setovka (nevím o nikom kdo by to koupil zvlášť) vhodná pro focení v interiéru = hodně wide a málo tele, vzhledem ke krytce ani není vidět který je to model...

Na druhou stranu bych měl po pravdě říci že si to koupil i profík a půjčil mi ho na testy, abych si dal dohromady rozdíl mezi mým původním Canonem a tímto. Nejvíc mě zklamalo že už se nedělá výběr zaostřovacího bodu okem, jako má můj starý analog. No ale má o 2 body víc.
Nedá se k tomu připojit battery pack, takže zapomeňte na druhou spoušť pro focení na výšku.
Má nižší frekvenci pro kontinuální focení (tzv. fotokulomet) - ale umí video a u toho pozor na automatické zaostřování - pokud použijete levný objektiv (moje Sigma 28-300) tak je slyšet motorek (audio není vůbec špatné)...

Mám ho doma a jdou na to moje staré analogové objektivy Canon a přes redukci i pevná skla Carl Zeiss Jena...

Na rozdíl od jakéhokoliv mobilu tohle fakt umí udělat fotku - jen je lepší když o tom uživatel něco ví. Pokud je pro Vás výraz "hloubka ostrosti" něco z oblasti broušení kuchyňských nožů, tak je lepší fotit na mobil...
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Otifant
auto: LR SIII Stage One

#3 Příspěvek od Otifant » 30 zář 2014 20:01

default píše: .......
Nedá se k tomu připojit battery pack, takže zapomeňte na druhou spoušť pro focení na výšku.
Má nižší frekvenci pro kontinuální focení (tzv. fotokulomet) - ale umí video a u toho pozor na automatické zaostřování - pokud použijete levný objektiv (moje Sigma 28-300) tak je slyšet motorek (audio není vůbec špatné)...
......
EOS 1000D vlastním, takže jen upřesním, že battery pack jde připojit a video točit Canon EOS 1000D neumí!!! umí to až jeho následovník EOS 1100D
LR Serie III Stage 1, břichoplaz 1,6dCi a 2,0 tDi

Rover
tel.: 736173373

#4 Příspěvek od Rover » 30 zář 2014 20:53

Díky kluci za upřesnění... já tomuhle asi zas tak nerozumim... :Pohoda:
Country boy...

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od default » 01 říj 2014 19:54

Omlouvám se za chybku
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Steve
auto: D.I manuál 1997

#6 Příspěvek od Steve » 27 říj 2014 13:01

default píše:Tento foťák mi doporučil Ed (trošku se tím živí - i do Playboye fotil) pro přítelkyni...
Nicméně dle jeho specifikace se jedná o foťák s následujícími výhodami a nevýhodami:
- je LEHKÝ = ideální pro cestovně sportovní focení ženskou rukou (netahá žádné zbytečné gramy)
- má ořezané funkce zobrazovacího displeje takže běžný digi amatér bude smutně koukat skrz hledáček místo toho aby měl foťák metr od oka takže displej není vyklápěcí, otočný a podobné nesmysly...
- blesk stojí za prd (jako všechny integrované blesky u všech foťáků)
mimo mísu
- popisovaný objektiv je setovka (nevím o nikom kdo by to koupil zvlášť) vhodná pro focení v interiéru = hodně wide a málo tele, vzhledem ke krytce ani není vidět který je to model...

Na druhou stranu bych měl po pravdě říci že si to koupil i profík a půjčil mi ho na testy, abych si dal dohromady rozdíl mezi mým původním Canonem a tímto. Nejvíc mě zklamalo že už se nedělá výběr zaostřovacího bodu okem, jako má můj starý analog. No ale má o 2 body víc.

Mám ho doma a jdou na to moje staré analogové objektivy Canon a přes redukci i pevná skla Carl Zeiss Jena...

Na rozdíl od jakéhokoliv mobilu tohle fakt umí udělat fotku - jen je lepší když o tom uživatel něco ví. Pokud je pro Vás výraz "hloubka ostrosti" něco z oblasti broušení kuchyňských nožů, tak je lepší fotit na mobil...

No, tento rozsah je hodně univerzální, proto se nejčastěji dává do setů. Že se hodí jen do interiérů....to je otázka světelnosti objektivu, ne ohniskového rozsahu.
Na běžný výlet, focení kdekoliv je to ideální, pro focení vzdálených věcí už to chce něco cca 70-200(300), tvá Sigma bude asi už drahá, rozsah 28-300 je hodně univerzální, nejspíš i něco váží a do kabelky se nevejde, takže pro ženskou jen velmi sporadicky použitelný.
Objektivy Canon znám jen trochu, já mám foťáky Nikon a patřičné objektivy.
Do interiéru je vhodný pevný objektiv, 35-50, ale hlavně s f pod 2.
Pokud to někdo vezme, pak to na běžné focení rozhodně stačí a fotky budou dost dobré, pokud vyhoví světelnost, pak i za horších světelných podmínek.
No a dívat se na display foťáku v natačených rukou a ne do hledáčku....to je znak laika :mrk S tím se tak nějak zrcadlovka ani nedá zoomovat (například) :mrk
Výhodou je právě možnost výměny objektivu za jiný - tele, případně "krátké sklo", případně použít makropředsádky a podobně.
Zrcadlovka nikdy nebude pohodlná jako mobil nebo mýdlová krabička do kapsy, na druhou stranu, vždy z toho budou lepší fotky. Čekat od plastové čočky o průměru pár mm stejnou kvalitu jako od objektivu ze zrcadlovky je marné :mrk
Pokud je skoro nepoužívaná, pak je cena OK.
Discovery je životní styl.

Zamčeno