Potíže při startování
Moderátor: Miky_CZ
Potíže při startování
Ahoj všem, mám problém s DII 2002 při otočení klíčku při startování prvni poloha kontrolky svítí normalně ale pri otočení do druhé polohy vsechno zhasne startér se ani nehne(podoba se vybité baterce) to se opakuje třeba dvakrát za sebou potom auto normalne nastartuje. Tušíte někdo kde by mohla bejt zåvada stalo se to někomu z vás předem moc dík Robert.
Re: Potíže při startování
Když to zhasne, tak spíš nějaká kostra , kontakty na starteru, na baterce...
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
Jak piše Dava, měl jsem to same, vem si startovaci kabel a spoj - pol na baterce a zkoušej spojovat s motorem a taky s samotnou kastli, mě to pomohlo.
No ještě prubnu startér vyhodit ven z auta procistit a přitom udela ty kostry snad to dá pokoj pak dám vědět.
ten starter nevyhazuj a první zkus ty kabely, ja 14 dni měnil relatka s kabliky a spinače a pak stačilo spojit baterku s kastli.

Kontakty na baterce dotažený a čistý?
Svorkovnice taky?
Pokud budeš kontrolovat kabelový očko na starteru, odpoj baterku . Když v tom budeš, šáhni si i na altík.
Starter vyndávat není důvod, ten to tutově nedělá.
No road? No problem...
Kontaktay na baterce zkontrolováné očistěné svorkovnice taky a problém přetrvává dále
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Zkontroluj ukostření motoru.Vždyt ti to psali kluci už nahoře.Spoj startovacím kabelem motor s kastlí auta a zkus to.
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Mě to samé dělá kostra pól na baterce. Občas se povolí a tohle to udělá. Někdy taky vypadne budící drát na startéru, ale to nezhasnou kontrolky.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Zkontroluj kablik co jde ze spinaci skrinky na starter. Ten muj se doslova ubrousil o motor a upadl, jak se dotykal, tak probijel a taky pohasinaly kontrolky. Mozna ho mas zatim jen nacaty
Ze spínací skříňky na starter u DII nic nevede... bude to trochu delší cestaMiky214 píše:Zkontroluj kablik co jde ze spinaci skrinky na starter. Ten muj se doslova ubrousil o motor a upadl, jak se dotykal, tak probijel a taky pohasinaly kontrolky. Mozna ho mas zatim jen nacaty

No road? No problem...
-
- tel.: 0918334337
- auto: DiscoveryII
...mne to robili vydraté(otlačené) kontakty v štartere.Nemohol som štartnuť ,tak som kus klepol na štarter a lanďak naštartoval.
Sajmon píše:...mne to robili vydraté(otlačené) kontakty v štartere.Nemohol som štartnuť ,tak som kus klepol na štarter a lanďak naštartoval.
OK, uhlíky, ale jemu všecko zhasne, jak píše, to je jiná
No road? No problem...
-
- tel.: 0918334337
- auto: DiscoveryII
Dava ,nie uhliky ale kontakty vo vnutrajšku cievke.Tiež som sa zľakol,lebo všetko zhaslo.Elektrikar vymenil tie kontakty a fičim
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Na 99% bych hledal špatnou kostru. Startér potřebuje hodně proudu a stáhne si to odkudkoli, proto vše zhasne.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Tak problém odstraněn spatna kostra na startéru a od te doby se pri stravování ozve akorát kovové cvaknuti a potom nic tak budu muset vyměnit kontakty na startéru nekde se to tu probíralo. Všem moc dik za radu neni potřeba hned hnát do servisu.