Hanys_a_Kaca píše:jo dejve myslim, ze jedinej problem je, ze je to slabe (na ta kola). Chip a remap je ve zdejsi hantyrce to same, proste chip znamena, ze v "mapě" kombinaci otáček, množství vzduchu, polohy plynu, teploty a tlaku a já nevimčeho ještě, je dávka paliva pro motor a "přemapování", neboli chip znamená, že se tyto dávky upraví, většinou tak, že to při nižších otáčkách dá trochu víc a při vyšších třeba stejně jako normálně, jsou tam omezeni pro případ, že se nedostává vzduchu apod.,
Nicmene jsem včera schvalně zkusil prijit ke studene (přes noc) DII a otočil jsem klíčkem jak jsem stihnul, bez žhavení, dal jsem tam dvojku a jen na spojku se to po rovině rozeběhlo, sice bez nějaké ohromné síly ale bez kuckání a na plyn to pak zareagovalo, ne nejak oslnive ale prece. mám nejaky sedmnacky kola nejakeho total nesmyslneho rozmeru, ale neco mezi 235/70/16 a 235/85/16 to ve vysledku bude. 
Tim chci rici ze mne neprekvapuje, ze ti to moc nejede, ale zaroven se muze stat, ze jina pojede malinko lip, zrovna v utahanejch prevodech zastudena bez plynu tam rozdily bejt muzou, jsme dost na hraně toho, co od motoru vůbec chtít.
No, oni právě některý tzv. chipovaný jednotky pracují jen s úpravou chování akcelerátoru, resp. reakcí na snímač, kdy je nastavená jakoby vyšší citlivost na pedál. Taková úprava toho pak mnoho nevyřeší v tomto ohledu. Je to však naprosto bezpečná varianta a nemusí se pro výsledek řešit kondice komponentů motoru a pokud možno brzda. Případně ještě se pracuje s plněním, to už ale chce jiné hodnoty turba, tedy zásah i do železa.  Skutečná úprava parametrů řízení motoru je pak nejlíp dělat na brzdě na konkretním motoru a známých převodech, hmotnosti a podobně. Znamená to většinou i technické změny na turbu, vačkách, vstřikách, pístech, setrváku , ventilech, cooleru, chlazení... To je ale drahá a tudíž neprovozovaná cesta, při které navíc hrozí i nějaké ty omyly a následné škody, takže se praktikuje spíš u speciálních sportovních úprav.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince