Dík
Dejf
Moderátor: Miky_CZ
Hanys_a_Kaca píše:jo dejve myslim, ze jedinej problem je, ze je to slabe (na ta kola). Chip a remap je ve zdejsi hantyrce to same, proste chip znamena, ze v "mapě" kombinaci otáček, množství vzduchu, polohy plynu, teploty a tlaku a já nevimčeho ještě, je dávka paliva pro motor a "přemapování", neboli chip znamená, že se tyto dávky upraví, většinou tak, že to při nižších otáčkách dá trochu víc a při vyšších třeba stejně jako normálně, jsou tam omezeni pro případ, že se nedostává vzduchu apod.,
Nicmene jsem včera schvalně zkusil prijit ke studene (přes noc) DII a otočil jsem klíčkem jak jsem stihnul, bez žhavení, dal jsem tam dvojku a jen na spojku se to po rovině rozeběhlo, sice bez nějaké ohromné síly ale bez kuckání a na plyn to pak zareagovalo, ne nejak oslnive ale prece. mám nejaky sedmnacky kola nejakeho total nesmyslneho rozmeru, ale neco mezi 235/70/16 a 235/85/16 to ve vysledku bude.
Tim chci rici ze mne neprekvapuje, ze ti to moc nejede, ale zaroven se muze stat, ze jina pojede malinko lip, zrovna v utahanejch prevodech zastudena bez plynu tam rozdily bejt muzou, jsme dost na hraně toho, co od motoru vůbec chtít.
Jo, to pohopsávání je specialita DII pod otáčkama, to mě taky sere, ale prostě jí dám víc toček a neděje se to. Myslím že na tom nese největší podíl ta slavná hardyspojka a taky vůle v převodech, kdy v systému dojde k zakmitání, neboli momentově nevyvážená soustava přenosu výkonu...discoverydejf píše:díky kluci za odpovědi...dnes jsem se také více soustředil za studena (cca -4 °C). Nenaložená rozjezd bez plynu v pohodě..poté na plyn reaguje. Asi opravdu hledám více koní, tam kde nejsou a při těchto kolech ještě chudáci slábnouSpíš jsem se bál, jestli není něco v nepořádku. To cukání dělá hlavně když studenej rozjedu za jedna do kopce a pak přeřadím na dvojku (nebo nedejbože s vlekem cca 1,5t) a to auto prostě nemá sílu tak začne jakože přiskákávat, takže podřadím a další rychlosti přidávám až na rovině. Při teplém je to bez problémů, jen to prostě nezatáhne (s naloženým vlekem). Jinak po tom chipu mě to jede bez velkého vleku docela hezky (malý nepociťuji)a i zrychluje ještě ve vyšších rychlostech (jen do těch dlouhejch kopců se jí moc přes stovku jet nechce,pokud nejsem rozjetej..to pak dokáže udržet klidně 120).A s těma rozjezdama je to jak píšete - když chci auto odpíchnout rychle, musím více přes spojku jak se stodvácou, jinak nejdřív pustit plně spojku a pak přidat plyn a počkat si na odezvu
Takže asi vše v pořádku ... děkuji