Koupě ojetého vozu Freelander

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
lapsho
auto: LR Freelander, A/T

Re: Koupě ojetého vozu Freelander

#161 Příspěvek od lapsho » 23 kvě 2015 13:07

dnes je to visco, zajtra spojka,pozajtra IRD a potom sa ozve diferák, čo silentblok to 100 €.

Pivec
auto: Freelander 1+2

#162 Příspěvek od Pivec » 24 kvě 2015 21:18

Ahoj mám Freelander 1 i 2. Dvojku asi rok a jsem spokojen zaveze mě všude kde potřebuju. Osobně si myslím že to je ideální řešení v případě že chceš jen jedno auto jak na cestu tak i mimo ní. Nicméně není to offroad, ale velmi schopné SUV. Auto z inzerátu neznám, ale uzávěrky diferenciálů tam určitě nebudou stejně jako adaptivní tempomat a spotřeba je asi taky trochu jiná já mám dlouhodobou 9,8l/100km. Jinak přeji mnoho štěstí při koupi pokud se pro Free rozhodneš.
1+2=Free

vladimir.sebik
auto: Discovery 5
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od vladimir.sebik » 25 kvě 2015 07:22

Ahoj, díky za upřesnění - právě s těmi uzávěrkami se mi to zdálo nějaké divné! Přesně to hledám jedno auto na cestu i na lesní cesty, které občas jezdím.

vladimir.sebik
auto: Discovery 5
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od vladimir.sebik » 02 črc 2015 10:36

tak to vypadá že se v Sobotu pojedu podívat na tady toho krasavce: http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... oFrom=list neznáte náhodou někdo třeba toto auto?

-DID-

#165 Příspěvek od -DID- » 05 črc 2015 20:00

Ahoj,

než narychlo propadnu tomuhle autíčku (láska na první pohled) a pak si budu rvát vlasy co jsem to koupil, tak bych se rád zeptal..???

??!! NENAŠEL JSEM NA INTERNETU JEDINOU KLADNOU VĚTU, ČÍM TI JE !!??

Do teď jezdím v Nissanu Micra 2001, kupoval jsem ojetinu, nikdy jí nešetřil, najezdil 100tis, bez jediné závady, samozřejmě s pravidelnou a pečlivou údržbou a vše šlape jak hodinky.. Kdyby to měla alespoň zahrádku jezdím s tím dál..

Upřímně nemám na to rvát do toho stále desetitisíce aby to bylo stále po... k čemu by pak vedla ta láska..:-)??

Rád bych koupil třídvéřové, 2003, 176tis, 2,0 TD4

Děkuji, za všechny letité praktické zkušenosti P.

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#166 Příspěvek od Tim » 05 črc 2015 20:41

No to jsi nenašel proto, že to auto je opravdu poruchové a to tolik, že výlet za hranice okresu je malým dobrodružstvím :-) Ne a teď vážně. Free mám sedm let. Kdyby to bylo opravdu tak hrozné, už ho dávno nemám. Jsem profesí lesník, jsem myslivec, jsem rybář... Moje auto si silnice moc neužije. V práci najezdím kolem padesáti kilometrů denně a z toho polovinu po rozbitých cestách a linkách. Podvozek toho auta je super, drží! Mám teda benzín, takže spotřeba je šílená, ale jezdí to skoro furt. Největší problém jsem měl, resp. mám s motorem, který se mi vinou servisu potkal a od té doby se pořád sere. Jinak jen spojka, lanka v oknech, rozdělovač a spotřební věci. Určitě investuj do visco a ložisek kardanu. Pak už to je sranda.
Hele je to milenka jako každá jiná - prostě drahá ;-)
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#167 Příspěvek od Safraporte » 06 črc 2015 18:36

-DID- píše:Rád bych koupil třídvéřové, 2003, 176tis, 2,0 TD4
Pokud neznáš historii auta, tak má rada zní - nekupuj :mrgreen:

juraj maco
auto: Free td4 04

#168 Příspěvek od juraj maco » 07 črc 2015 05:04

Safraporte píše:
-DID- píše:Rád bych koupil třídvéřové, 2003, 176tis, 2,0 TD4
Tako to sa mam báť isť aj nadovolenku do chorvatska? mam free 2004. td4

Pivec
auto: Freelander 1+2

#169 Příspěvek od Pivec » 07 črc 2015 07:58

Safraporte píše:
-DID- píše:
Rád bych koupil třídvéřové, 2003, 176tis, 2,0 TD4

Tako to sa mam báť isť aj nadovolenku do chorvatska? mam free 2004. td4

ONE LIFE LIVE IT !!!

Já jsem koupil Free (2.0 di r.v. 99) z Německa a když ho mi ho přivezli tak jsem zjistil že pochází z Itálie. :shock:
Vyměnil jsem olej filtry a hurá na dovolenou do Toskánska. Taky mi říkali že jsem magor když jedu s autem co mám měsíc tak daleko. Nestalo se vůbec nic auto jelo bez problému tam i zpět. A jezdí do dnes. Možná jsem měl štěstí kdo ví. Ale podělat se může i nové auto i to u kterého tu historii znáš jednou je to stroj ve kterém se něco hýbe točí a drnca tak se to taky někdy může pokazit. Samozřejmost je auto před koupi zkontrolovat , ale všechno se poznat asi nedá. A pak už to je buď anebo.

Jinak přeju všem šťastnou ruku při koupi
1+2=Free

-DID-

#170 Příspěvek od -DID- » 07 črc 2015 09:15

Free je dovezené z Francie, údajně přímo od dealera LR.. V ČR nejezdilo. Serviska, jeden majitel ročník 55

http://www.tipcars.com/land_rover-freel ... 73505.html

Chtěl bych poprosit, jestli by se nenašel nějaký dobrovolník..:-) nadšenec a majitel FREE z okolí Brna..?
Někdo, kdo má za sebou pár let zkušeností. A sjel by se mnou do bazaru auto prohlédnout..?

díky -DID-

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#171 Příspěvek od Safraporte » 07 črc 2015 15:38

juraj maco píše: Tako to sa mam báť isť aj nadovolenku do chorvatska? mam free 2004. td4
Já tam s ním před asi třemi roky byl a pohoda. A kdyby mi teď neblbla ta spojka, tak za těch skoro 6 let nevím, co je to porucha na cestě.
O neježdění s freečkem nic nepíšu. Já jen říkám - nekupovat bez znalosti historie vozu.

Dandy008
auto: Discovery 3 TDV6

#172 Příspěvek od Dandy008 » 07 črc 2015 17:02

-DID- píše:Free je dovezené z Francie, údajně přímo od dealera LR.. V ČR nejezdilo. Serviska, jeden majitel ročník 55

http://www.tipcars.com/land_rover-freel ... 73505.html

Chtěl bych poprosit, jestli by se nenašel nějaký dobrovolník..:-) nadšenec a majitel FREE z okolí Brna..?
Někdo, kdo má za sebou pár let zkušeností. A sjel by se mnou do bazaru auto prohlédnout..?

díky -DID-
Jestliže kupuješ starší auto osmi let - můžeš očekávat cokoliv. Taky jsem koupil Freecka, ale dal jsem si ho celého do kupy a měl být původně z Rakouska.
Můžeš ho projet-prohlédnout a přesto, nový majitel má nový styl jízdy a vyskáčou ti problémy, které předchozího majitele vůbec netrápily. Do zahraničí bych jel až po jednom měsíci vlastnění vozu nebo najeti 5000km v tuzemsku !!

Čučan

#173 Příspěvek od Čučan » 19 srp 2015 10:54

Zdravim všechny nadsence. Jsem tu novy tak bych se chtel predstavit. Jsem Petr je mi 27 a miluju auta :-D a vsechno na cem se da jezdit nebo v cem se da jezdit. Nejsem zastance zadne znacky ani odpurce ( asi krome ten novych Čínských ) . Uz jsem vlastnil vselijake znacky a momentalne jezdim v Superbu I a v garazi mam Bmw 528 ( 1976 ) a v druhe Golfa 3 1.9 D. Ale uz dlouho koukam po Land Roveru :-) Nasel jsem na internetu jesnoho a chtel bych Vas vsechny poprosit o Vas nazor. O vikendu mam v planu se jet na nej podivat ale jsem v tom uplny novacek takze chci slyset Vase nazory a nebo jestli se na to auto nebyl podivat nekdo uz predemnou.... Dekuji vsem za cokoliv ;)

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

#175 Příspěvek od y.sajty » 19 srp 2015 16:55

Co k tomu chceš slyšet?Podle fotky ti nikdo neporadí,jak píšeš máš své zkušenosti ale je dobré mít při koupi někoho kdo už FREE má a ví na co kouknout.Jediné co si musíš rozhodnout sám je benzín nebo nafta-3.nebo 5.dveřák,já bych doporučil 5..Jinak dobrý kup a neboj se toho,Někteří píší,že se tady strašně řeší poruchovost a proč ne ,co by se tu mělo řešit-jak se nic nemůže pokazit?Alespoň je tu vidět,že si FREE fandové umí poradit navzájem a neřeší tuning blbosti.

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#176 Příspěvek od fugín » 19 srp 2015 17:41

Těžko říct,auto neznám ale podle doplňků (trubkosláva,kryty světel,šnorchl,atd) nejezdilo jen k Tescu pro rohlíky. Nevím co je na těch fotkách za rozměr pneu,ale soudě podle toho slušnýho prostoru nad pneu bych řekl,že je i mírně zvednutý,no a tenhle vzorek pryžek si kvůli jízdě po silnici taky asi nikdo dobrovolně nepořídí. Ale jak píše sajty: z fotek poznáš prd. I když interiér vypadá dost slušně :yes ,a ani řidičova sedačka není na inzerovaných 200 tis tak zrychtovaná jak bývá zvykem,dal bych si pozor na podvozek a vše co k němu patří. Mě se líbí,ale jak píše kolega...vem si s sebou na prohlídku někoho zkušenýho.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Odpovědět