D3-pazvuky podvozku-prosím radu
Moderátor: Acon
D3-pazvuky podvozku-prosím radu
Prosím o radu-při malé rychlosti,mírném zatáčení (spíš na levou stranu),nízkých ot. motoru (auto není v tahu),se ozývá a přenáší do karoserie, ze zadu nepříjemné tvdé drhnutí,jako by se šoupal po kastli vzorek pneu nebo se potkávaly někde zuby kol.Pokud se přidá plyn a vůz je v tahu,přestane to.Neděje se to pokaždé,ale je to velice nepříjemné,člověk neví kdy to "křupne" naposled a udělá si víc škody.Koukali na to mechanici v servisech ale zrovna se to neprojevilo a nic mi vlastně neřekli.Diferenciál,kloub,ložisko...? nepotkal jste se někdo s takovou závadou?Kde hledat?Nebo to nechat až se to samo ukáže?

Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Re: D3-pazvuky podvozku-prosím radu
uz nekolikrat sem resil tyto zvuky na podvozku D3/SPORT od rucni brzdy... pakny pruzinky atd...
Díky!Myslíš že drhnou pakny?Kolo se nezahřívá.Shodíme bubny a uvidíme.Snad jsem to správně popsal.Byla by to asi ta nejlevnější varianta závady. díky 
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
Konečně jsem se na to dostal-pakny jako nový, perka,štelung,ložiska,vůle,všechno ok,maká to jak má.Takže nejspíš ten diferák?!Kdyby jste někdo potřeboval osadit "ručku",mám na prodej novou sadu (pakny,perka,poj.).
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Nemůže být přivřená mezináprava? Dělá to jen při mírném rejdu, nebo i pokud zatočíš víc? A dělá to i na kluzkém povrchu?
Většinou při malým rejdu a jen někdy.Samosvor?Jak to najít??
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nic, měl jsem na mysli el. uzávěrku mezinápravového diferenciálu (rozvodovky), která teď nějaký čas trápila nás. Ale to by se asi s větším rejdem zhoršovalo. Můžeš jí nechat diagnostikou nakalibrovat. V mém případě to pomohlo.
- PEPO
- tel.: 0905605225
- auto: FREELANDER+D3
žeby to šlo od ručnej brzdy??Kokesek píše:uz nekolikrat sem resil tyto zvuky na podvozku D3/SPORT od rucni brzdy... pakny pruzinky atd...