D3-pazvuky podvozku-prosím radu

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
favore

D3-pazvuky podvozku-prosím radu

#1 Příspěvek od favore » 03 lis 2015 11:58

Prosím o radu-při malé rychlosti,mírném zatáčení (spíš na levou stranu),nízkých ot. motoru (auto není v tahu),se ozývá a přenáší do karoserie, ze zadu nepříjemné tvdé drhnutí,jako by se šoupal po kastli vzorek pneu nebo se potkávaly někde zuby kol.Pokud se přidá plyn a vůz je v tahu,přestane to.Neděje se to pokaždé,ale je to velice nepříjemné,člověk neví kdy to "křupne" naposled a udělá si víc škody.Koukali na to mechanici v servisech ale zrovna se to neprojevilo a nic mi vlastně neřekli.Diferenciál,kloub,ložisko...? nepotkal jste se někdo s takovou závadou?Kde hledat?Nebo to nechat až se to samo ukáže? :nech :nech
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."

Kokesek
auto: D2,D3,L322,P38,L405
Kontaktovat uživatele:

Re: D3-pazvuky podvozku-prosím radu

#2 Příspěvek od Kokesek » 03 lis 2015 12:54

uz nekolikrat sem resil tyto zvuky na podvozku D3/SPORT od rucni brzdy... pakny pruzinky atd...
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

favore

#3 Příspěvek od favore » 03 lis 2015 19:33

Díky!Myslíš že drhnou pakny?Kolo se nezahřívá.Shodíme bubny a uvidíme.Snad jsem to správně popsal.Byla by to asi ta nejlevnější varianta závady. díky :yes
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."

favore

#4 Příspěvek od favore » 05 úno 2016 09:16

Konečně jsem se na to dostal-pakny jako nový, perka,štelung,ložiska,vůle,všechno ok,maká to jak má.Takže nejspíš ten diferák?!Kdyby jste někdo potřeboval osadit "ručku",mám na prodej novou sadu (pakny,perka,poj.).

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maxsel » 15 dub 2016 23:10

Nemůže být přivřená mezináprava? Dělá to jen při mírném rejdu, nebo i pokud zatočíš víc? A dělá to i na kluzkém povrchu?
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

favore

#6 Příspěvek od favore » 16 dub 2016 04:30

Většinou při malým rejdu a jen někdy.Samosvor?Jak to najít??

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Maxsel » 16 dub 2016 09:44

Tak to nic, měl jsem na mysli el. uzávěrku mezinápravového diferenciálu (rozvodovky), která teď nějaký čas trápila nás. Ale to by se asi s větším rejdem zhoršovalo. Můžeš jí nechat diagnostikou nakalibrovat. V mém případě to pomohlo.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

PEPO
tel.: 0905605225
auto: FREELANDER+D3

#8 Příspěvek od PEPO » 17 dub 2016 16:57

Kokesek píše:uz nekolikrat sem resil tyto zvuky na podvozku D3/SPORT od rucni brzdy... pakny pruzinky atd...
žeby to šlo od ručnej brzdy?? :shock: :shock: :shock: .Lebo aj mne to sem tam spraví na len ked sa pohýňam a odbáčam do lava..Už som si na to aj nejako zvykol....A ináč na palubke mi sem tam vypíše chybu ručnej brzdy ,ale nečakal som že by to mohlo mať medzi sebou nejakú súvislosť :shock: :shock: :shock: .Už má kúpené platničky,tak teda zhodím aj kotúč a omrknem teda ja tu ručnú brzdu...Co konkrétne by malo byť s tými pakňami??

Odpovědět