Zadní náprava RRC- Dotaz

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mára-RRC
tel.: 773625346
auto: 2x RRC

Zadní náprava RRC- Dotaz

#1 Příspěvek od Mára-RRC » 08 kvě 2016 15:05

Ahoj takoví malý dotaz, chtěl by jsem se zeptat jestli je to takhle v pořádku jak se jakoby ty silentbloky odlouply od toho železného kusu. Abych neřešil opakovaně zadní silentbloky ramen, kvůli tomu jsem pořídil korekční ramena.
Nebo se dělají lepší silentbloky??
Proč řeším takovou kravinu protože v nejbližší době se budu rochnit v zadní nápravě tak bych to vzal na jeden vrz. Musit dám nové silentbloky tlumičům, zajištění pružin, Isolátory pružin. Tak jsem myslel že když už budu v tom… Protože jsem po 3 letech už spokojen s podvozkem tak odstranuji jen takové málé restíky.
Eště bych si dovolil jeden dotaz, pozoruji to že když to s autem někde přeženu rychlostně a technicky na podvozek, tak mi jde jako první zadní náprava vzduchem jakoby když to auto někdo kopne do zadku. (přední náprava krasně propruží) ,,a zadek mi jakoby nakopne,,. Dá se to nák vylepšit ?? Myslel jsem přidáním tlumičů navíc, ale to je asi blbost co?

Díky moc Mára.
Přílohy
P1090343.JPG
P1090345.JPG
P1090346.JPG
RRC 1993 200 Tdi. Když Klasiku tak Classika (My Devils Machine)
Zrozen k porážce žijící pro vítězství...

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadní náprava RRC- Dotaz

#2 Příspěvek od VencaZE » 08 kvě 2016 15:11

Dotáhnul jsi to dost? A jaký jsi dal ty silentbloky? Levný nebo OEM ?
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Mára-RRC

#3 Příspěvek od Mára-RRC » 08 kvě 2016 21:35

Staženo na pecky a materíal OEM. Fotka č.1 je ve stavu normálním, a ty co je jakoby smrštěněj (fotka č.2-3) silentblok, tak to je fotka při křížení co to tak asi sním dělá...
Jinak co tahle sada je lepší než origo...
Přílohy
polyuretan.jpg
polyuretan.jpg (86.41 KiB) Zobrazeno 2150 x

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od VencaZE » 09 kvě 2016 08:44

Nechal bych to být dokud ti to zas nezačne vandrovat po silnici.
Krom toho tu máme zbytečně nový téma, mohls to napsat kamkoliv do už existujícího :ty jeden...:
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Mára-RRC

#5 Příspěvek od Mára-RRC » 09 kvě 2016 09:20

Já vim nechtěl jsem aby se to jakoby ,,stratilo,, někde v hloubce jiného tématu víš. Ale jak koukam tak je to jedno páč jsem se pořádně nic nedozvěděl, tak jsem to mohl hodit někam....

Jinak co si myslíš o té zadní nápravě?

teslo

#6 Příspěvek od teslo » 09 kvě 2016 13:55

Na uvod - silenbloky su spotrebny material a cim tazsi zivot maju, tym rychlejsie odidu (akekolvek).
A teraz k otazke:
Ake su tie Tvoje silenbloky stare? kolko maju najazdene? Maju ramena dostatocne dlhy zavit (preco je pod maticou ta mensia podlozka)? - Zavit musi presahovat hlbku dotiahnuteho silenbloku.
Medzi oznacenim OEM a Genuine je kvalitativny rozdiel.
Pokial mas predo-zadnu volu v kludovej polohe, tak je to zle. Posledne dve fotky pri krizeni by asi aj mohli byt OK, pretoze to je vyplyva z konstrukcie tych sileblokov aj ked to samozrejme zalezi od rozsahu krizenia.
A co sa tyka otazky na tie zlte silebloku o co su lepsie ako origo? Pri silenblokoch plati pravidlo, ze cena zodpoveda kvalite (vlastne je to univerzalne pravidlo). Pokial chces mat velke krizenie a aby silebloky nieco vydrzali, tak jedine SuperPro (maju zkosene hrany na znizenie pnutia pri krizeni), potom Polybush, potom Bearmach, potom Br(shitpart). Ja pouzivam SuperPro a zadne tlmice maju chod 14-15" - tzn. +8".
Alebo ramena s kvalitnym klbom - ale priprav sa, ze len klby budu stat ako samotne ramena a aj tie nevydrzia naveky.

A k otazke pruzenia bude odpoved este viac zavisla od financii, ale na konkretnu otazku ci pomozu zdvojene tlmice, by som Ti najradsej poradil, ze SPOMAL, ale odpoviem: MOZNO-vyskusaj, Ja som zastancom skor jedneho kvalitneho tlmica ako viac slabych. Ono sa to v konecnom dosledku moze byt lacnejsie. Extremny pripad moze byt to, ze po preceneni schopnosti podvozku z cesty vyletis len raz. Ale je to aj o tom, ze "ladenie" podvozku je proces, ktory je potrebne mat pod kontrolou a musis vediet co robis, ako to robis a ked spravis nieco, ako to ovplyvni zvysok. A s obyc tlmicmi - rozumej nenastavitelnymi mas hned hlavny parameter mimo kontrolu a tym padom vsetko mozes riesit len metodou pokus omyl. a ak sa Ti podari niekedy dosiahnut spokojnost (po x-tej vymene tlmicov a pruzin), tak to stale bude dielo nahody. Samozrejme kazdy mame inu mieru tolerancie a ocakavani. A plati, ze za viac penazi viac muziky, takze aj ked kupit drahsie normalne tlmice, urcite budu lepsie ako lacnejsie normalne tlmice, ale ani zdaleka sa nepriblizia tlmicom na mieru.
Za mna Ti mozem povedat, ze som vyskusal 6 podvozkov a kazdy z nich stal postupne viac penazi a kazdy z nich bol aj lepsi ako predchadzajuci - takze priama umera plati. Teraz mam podvozok za vela penazi a je ozaj dobry a napriek tomu je stale obrovsky priestor na zlepsenie.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS

Mára-RRC

#7 Příspěvek od Mára-RRC » 09 kvě 2016 21:44

Díky moc teslo, nechám si to projít hlavou a uvidím. Ale myslím že už ted můžu říct, asi budu radši měnit ty origo silentbloky :wink: Na to mé ,,žvíkání,, ten podvozek stačí. Změřím eště křížení at vím jak na tom jsem, nastavitelné tlumiče jsou v plánu ale to až někdy bude vhodná doba :lol:
Jinak tedy díky moc to jsem asi potřeboval slyšet.

Jo a silentbloky tam jsou 6 měsíců cca 4tis/km (jinak kde seženu ty SuperPro? jaká cenovka je) díky myslím že by jsem to zkusil testnou.
A ten závit zkontroluji.

Díky teslo!!!

teslo

#8 Příspěvek od teslo » 10 kvě 2016 10:28

http://www.ebay.co.uk/itm/Range-Rover-C ... SwpdpVccpz
to som len tak strelil. Urcite ich predava aj niekto v CZ.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS

Odpovědět