Reverzní navijakování
Moderátor: Acon
Reverzní navijakování
https://youtu.be/nVnbPNyLu_c
Jak je tohle možny že to při navíjení dopředu couvá dozadu ???
Přemejšlím kdyby se to natáhlo bokem jestli by to umělo zvednout překulené auto na boku.
Přemejšlím kdyby se to natáhlo bokem jestli by to umělo zvednout překulené auto na boku.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
-
- tel.: 776179179
- auto: LR D3 V8 4,4 HSE
Re: Reverzní navijakování
Přes tři kladky není problémmr-tomas píše: ↑16 úno 2021 14:38 https://youtu.be/nVnbPNyLu_c
LR Discovery 3, 4,4 V8, 2006, sporák pohon, ARB atd
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tady ti bude trošku dělat problém přední nárazník - aby se o něj neprodřelo lano. A druhá věc - jak dlouho ti baterka ukrmí naviják? Motorem tomu v tomto případě nejspíš nepomůžeš.
Nejdůležitější ale bude, auto přivázat, aby ti po postavení na kola někam neujelo, takových videí na je webu celkem dost.
Nejdůležitější ale bude, auto přivázat, aby ti po postavení na kola někam neujelo, takových videí na je webu celkem dost.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Už dlouhou dobu dumám jak postavit auto na kola když není pomoc v dosahu, a tohle mi přišlo zajímavé, doteď netušené řešení. I když mi to pořád hlava nebere jak to funguje. Nárazník se dá upravit, lano mám ocelové a baterka netuším jestli dvě 75Ah žluté Optimi by to dali.
-
Nárazník netřeba upravovat, prostě tu jednu kladku posunout kus dopředu, aby se to o přední nárazník nedřelo.
Jestli to ty dvě baterky dají - pokud to bude jenom jednoduché postavení na kola, tak nejspíš ano. Pokud to bude ještě potom vytáhnout z díry, tak už bych si jistej nebyl.
Zapoměl jsem ale na jednu důležitou věc - až to budeš dělat, tak to pořádně vyfoť a natoč.
Jestli to ty dvě baterky dají - pokud to bude jenom jednoduché postavení na kola, tak nejspíš ano. Pokud to bude ještě potom vytáhnout z díry, tak už bych si jistej nebyl.
Zapoměl jsem ale na jednu důležitou věc - až to budeš dělat, tak to pořádně vyfoť a natoč.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 776179179
- auto: LR D3 V8 4,4 HSE
3 na tahání dozadu. Obratít otočený auto by mohly stačit dvě kladky si myslím
LR Discovery 3, 4,4 V8, 2006, sporák pohon, ARB atd
dobra bateria/baterie uplne v pohode utiahnu navijak dostatocne dlho, aby sa na kola postavil. Dve 110Ah bannerky utiahli s prestavkami 3 dlzky lana navijakovania dvojmotoroveho redwinch hornetu. (relativne strma lesna cesta)
pri navijakovani dozadu sa vyuziva znasobenia sily cez kladku. Skratka sa navijak snazi rozrthnut auto a vyhra ta strana kde je kladka
pri navijakovani dozadu sa vyuziva znasobenia sily cez kladku. Skratka sa navijak snazi rozrthnut auto a vyhra ta strana kde je kladka
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Jsem asi blbej, ale lano se přece není gumové, dostane do bodu kdy se napne, čímž se vymezí všeny vůle a pak se to musí zastavit né?
-
Jedna kladka je volná - ta přidělaná k zadní části auta, ostatní jsou pevné. Takže je to přesně tak, jak je to popsané v tom video a jak píše Teslo.
Dilema jak se vytáhnout dozadu, kdyby to náhodou dopředu už nejelo, jsem měl před lety v Albánii, akorát to koryto řeky bylo asi 500 m široké, a tolik lana jsem doopravdy neměl. To samé bych viděl tady - nebudou tam správně rozmístěné stromy. Takže jedině si dobře vybrat, kde zapadnu.
Dilema jak se vytáhnout dozadu, kdyby to náhodou dopředu už nejelo, jsem měl před lety v Albánii, akorát to koryto řeky bylo asi 500 m široké, a tolik lana jsem doopravdy neměl. To samé bych viděl tady - nebudou tam správně rozmístěné stromy. Takže jedině si dobře vybrat, kde zapadnu.
Ano ty stromy to byl zázrak, takže na to zvednutí auta to vidím na dobře zakopanou rezervu.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně mi ukažte někoho, kdo sebou vozí 3 kladky.... A z toho jednu osmi až desetitunovou, aby ten zadní tah dala...
-
- tel.: 73904889dva
- auto: Pořád něco jinýho
Pozor,ne vždy kladka násobí sílu,musí být správně zapojena do systému,jinak pouze obrací směr
Já sem všudezdejší!
Já vozím dvě a třetí mám v regálu.
- kaligula
- auto: Def110, F150, ex D3
A obyvkle dalsi kamosi maji taky minimalne jednu az dve v aute, takze bychiom jich dali na hromadu i 6
-
Potom je ale lepší tahat druhým autem, nebo tam nešťastníka prostě nechat....
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- nico
- tel.: 00421905390514
- auto: LD Discovery 2
Limitom je väčšinou dĺžka lana.
Odoslané z M2007J20CG pomocou Tapatalku
Odoslané z M2007J20CG pomocou Tapatalku
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Zde ale ta třetí právě násobí...
S partou kamarádů se většinou nemusíš vyprošťovat takovýmhle stylem.