Ahoj všem,
Praskla mi brzdová trubka u zadního kola a vytekla všechna kapalina - trubičku jsem vyměnila.Dolila kapalinu a teď dotaz.Prosim jsem jen jednoduchá ale možná šikovná žena tak stručně
Potřebuji systém odvzdusnit.Cetla jsem hodně způsobu jak odzvdusnit systém s ABS.Odpojit baterku atd.Postupovat od zadu a dostat všechny bublinky ven.Pokud i tak nepomůže je nejspíše zavdusnena kostka(bože )uvádějí zajet na kluzsky povrch a brzdit ,aby se aktivovalo ABS..
Můžete mi prosím poradit jak nejlépe Free odvzdusnit?
Díky všem Marika
PROSÍM POMOOOC FREE 1 TD4 odvzdušnění brzd
Moderátor: Safraporte
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Re: PROSÍM POMOOOC FREE 1 TD4 odvzdušnění brzd
Cesta nejmenšího odporu je: Pomocník v kabině našlape několikrát pedál brzdy a drží. Ideálně nastartovaný motor aby šel posilovač. Mechanička povolí odvzduš šroub na LP kole. Pedál klesne k podlaze, v té chvíli je potřeba uzavřít odvzduš šroub. Postupuje se dál na PP-LZ-PZ kolo. Tolikrát dokud nepřestanou jít bubliny z odvzdušňovací hadicky nasazené vždy na tom odvzdušňovacím šroubu u kola na kterém se zrovna pracuje.
Potřeba mít dostatek kapaliny DOT4 a nenechat klesnout hladinu v nádobce pod značku minimum.
V.
Potřeba mít dostatek kapaliny DOT4 a nenechat klesnout hladinu v nádobce pod značku minimum.
V.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Vákuovackou to v pohode zvládneš.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Děláme to každý den a nehledal bych v tom žádné složitosti.
Prostě jeden třikrát v klidu šlápne a drží pedál dole a druhý povolí odvzdušňovák na daném kole nechá odtéct vzduch s kapalinou a utáhne.
Tento postup se opakuje tak dlouho, dokud nejde jen čistá kapalina.
Skoro vždy stačí odvzdušnít jen kolo, kde byla netěsnost.
Kdyby byl pedál dále měkký odvzdušnil bych i ostatní kola dle návodu na obrázku
Jestli má auto ABS je prakticky jedno. Maximálně kdyby nebyl pedál tvdý, tak bych nastartoval motor a dělal to s nastartovaným motorem (v 99% to nebude potřeba)
Prostě jeden třikrát v klidu šlápne a drží pedál dole a druhý povolí odvzdušňovák na daném kole nechá odtéct vzduch s kapalinou a utáhne.
Tento postup se opakuje tak dlouho, dokud nejde jen čistá kapalina.
Skoro vždy stačí odvzdušnít jen kolo, kde byla netěsnost.
Kdyby byl pedál dále měkký odvzdušnil bych i ostatní kola dle návodu na obrázku
Jestli má auto ABS je prakticky jedno. Maximálně kdyby nebyl pedál tvdý, tak bych nastartoval motor a dělal to s nastartovaným motorem (v 99% to nebude potřeba)
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431