Imobilizér?
Imobilizér?
Ahoj ,potřebuju poradit nebo opravit ,defender 1998.auto půl roku stalo.ted nestartuje ,netočí motorem.bliká kontrolka auta s klíčem,
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Imobilizér?
V uživatelském manuálu od auta je popsané, jak se páruje imobilizéř, resp. dálkový ovladač od auta. Zjednodušeně - bez dálky do neodimobilizuješ, pro spárování je potřeba mít funční ovladač, ten co k autu patří, a správným způsobem mačkat tlačítka na ovladači. Tím se to umí zpětně sesynchronizovat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Dík za rady,náhodou ten manuál nemáš?na půjčení .nebo to celé vyřešit nechceš?
-
Manuál je ke stažení na webu, nejspíš i přímo od LR. Kde to auto stoji?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Petrvald u karvine
A když Ti to nepomůže, nezbyde než oddělat IMO od zapalovací skříňky, vyndat elektroniku a vzít majzlík a IMO vysekat od čerpadla
. Mne teda nešlo pouze startovat startér točil), tak jsem vysekal ten bazmek od čerpadla (blokuje otvírací ventil - chcípák).

-
S tím sekáním na čerpadle počkat,
píše že mu netočí motor,
Imobilizér má 2 části, jedna na čerpadle a druhá na startování. Tak je třeba sekat na tej správné části , lebo si to totálně rozsekáš

Imobilizér má 2 části, jedna na čerpadle a druhá na startování. Tak je třeba sekat na tej správné části , lebo si to totálně rozsekáš

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
-
Pokud bliká kontrolka auta s klíčkem, tak je to imobilizér jako takový, který blokuje i startér, nikoliv jenom elektronika ve vstřikovacím čerpadle jako takovém.
A ještě drobnost - má to ještě motor 300tdi (tj. 4 válec s mechanickým vstřikovacím čerpadlem), nebo už je to s motorem TD5 (tj. 5 válec systému čerpadlo-tryska s řídící jednotkou motoru pod sedačkou spolujezdce)? Imobilizér je stejný, ale potřebný zásah je jiný.
A ještě drobnost - má to ještě motor 300tdi (tj. 4 válec s mechanickým vstřikovacím čerpadlem), nebo už je to s motorem TD5 (tj. 5 válec systému čerpadlo-tryska s řídící jednotkou motoru pod sedačkou spolujezdce)? Imobilizér je stejný, ale potřebný zásah je jiný.
-
https://blog.discoverthat.co.uk/2016/12 ... -sync.html - tady jsem našel postup, co by mohl pomoci, pokud je to jenom rozsynchronizované. Jedna poznámka k tomu - baterka v klíčku musí být dobrá, a to že je nová, ještě nutně neznamená, že je dobrá. Nevím co s tím někteří prodejci provádějí, ale už jsem potkal nové baterky, který byly prostě vybité.
-

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
No dnes jsem řešil tu baterku a tu synchronizaci,pořád nic. Kdyby se někomu chtělo Vyřešit to ,někdo z okolí ostravy
-
A jakej to auto má teda motor? Jak už jsem psal, podle roku výroby jsou dvě možnosti, a potřebný zásah/oprava se bude hodně lišit.
Máš k autu dva dálkové ovladače? Zkoušel jsi to těsně u přijímače umístěného pod přístrojovkou? Dnes je ve vzduchu dost rušení, a můžeš mít zrovna smůlu, že to "jenom " nekomunikuje. Stejně tak je možné, že i když dáš novou baterku do ovladače, a ten je prostě špatný - poškozený. Standardně by k autu měly být dva.
Máš k autu dva dálkové ovladače? Zkoušel jsi to těsně u přijímače umístěného pod přístrojovkou? Dnes je ve vzduchu dost rušení, a můžeš mít zrovna smůlu, že to "jenom " nekomunikuje. Stejně tak je možné, že i když dáš novou baterku do ovladače, a ten je prostě špatný - poškozený. Standardně by k autu měly být dva.
83kw ,4valec2,5tdi.