Je toho opravdu dost, co se událo za posledních 14 dní, ani nevím čím začít.
Tak zaprvé, na běžkách jsem nestál už několik let, tak by mi možná i klistr slušel, ale tentokrát šlo jako obvykle o sjezdovky.
Dneska cestou do Bělče se stala nemilá událost a sice, že mě na výjezdu z Chýňavy sestřelila z vedlejší dodávka PPL. Prostě se ani nepodíval, jestli z prava někdo jede, já stačil jen dupnout na brzdy, ale bylo už pozdě. Nabral mě na levý přední blatník a Červený Trpaslík to má za sebou

, což je mi opravdu líto, nemohl jsem s tím nic dělat...
Jinak RRC se pomalu obléká a zprovozňuje, ale ještě je na něm stále dost práce. Upřímně řečeno, plánování tohoto projektu po stránce náročnosti časové, technické i v neposlední řadě finanční, se mi už úplně vymklo z ruky, celé se to někam řítí a já se jenom modlím, abych to ustál. Momentálně nemám čím jezdit a už z tohoto důvodu bych potřeboval, aby to bylo brzy hotovo. Ale s každým pokrokem se vynořují další technické vychytávky, které je potřeba za pochodu řešit a každá taková vychytávka zdržuje a prodražuje celý projekt. Jenomže to auto je fakt bomba

, fotky ani ze třetiny nedokáží tu nádheru popsat a jakékoli šetření nebo laciné zjednodušování nelze tedy dopustit! Nezbývá než zatnout zuby, doufat, že jednou splatím dluhy, co jsem kvůli RRC nadělal a hlavně se straaaašně těšit na okamžik až s tím poprvé vyjedu. Už se nemůžu dočkat a doufám, že to bude už brzy.
V uplynulých dvou týdnech tedy postupně přibylo následující:
Nejdříve se položila podlaha po celé délce interiéru a začalo se s jejím odhlučňováním a pokládáním koberců. S pokračování elektro-instalace přibyly nejdřív přední blinkry s parkovačkami, poté zadní lampy a nakonec i hlavní světla. Všechny lampy jsou nové. V hlavních reflektorech se usídlily xenony, na a pod předním nárazníkem ještě budou přídavná dálková světla a mlhovky. Chladič klimatizace se zkulturnil, chladič motoru je nový a sekunduje mu dvojice elektrických větráků Kenlowe. Obojí již dnes bylo na autě. Za maskou je nově také chladič převodového oleje (ještě bude docela honička s jeho napojením na převodovku) a za nárazníkem bude chladič motorového oleje. Vzhledem k novým přístrojům a kontrolkám Kryten vymodeloval z ocelového plechu novou kapličku před volant. Dnes jsme jí osadili a zapojili. Všechno funguje na jedničku. Ještě před tím kluci osadili klimatizační jednotku. Zbývá přidat její povrchový panel s výdechy.
V interieru se vůbec hodně pracovalo. Páky automatické převodovky i redukční převodovky jsou namístě, tunel převodovky byl také zakobercován. Zadní pohovka anglického klubu je také již napevno přidělána včetně bezpečnostních pásů a sedí se v ní skvěle. Dost řečí, fotky napoví více.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250