Úprava Free II

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
moon13

Úprava Free II

#1 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 10:25

Zakládám vlákno, abych se dozvěděl, čím mám začít na úpravách auta do "nějakého" terénu
( ale zase ne do extrému, na to jsou už jiný LR ) 8)
Zajímají mě asi pro začátek ochranné plechy podvozku, nádrže atd.
No nechám to na vás na zkušených, pokud mi někdo poradí a pomůže budu rád.
Naposledy upravil(a) moon13 dne 02 úno 2011 12:36, celkem upraveno 1 x.
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

Stavros

Re: Úprava Free II do ternénu - všeobecně

#2 Příspěvek od Stavros » 22 čer 2009 10:36

Do terenu to auto vubec neber, poskodil bys ho. Nech to tak jak to mas a pokud chces jezdit do terenu, tak si kup auto za padesat tisic na kraveni. Freelander je tak na polni cestu, nech to tak jak to mas.

moon13

#3 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 10:48

Stavros píše:Do terenu to auto vubec neber, poskodil bys ho. Nech to tak jak to mas a pokud chces jezdit do terenu, tak si kup auto za padesat tisic na kraveni. Freelander je tak na polni cestu, nech to tak jak to mas.
Myslíš??? Já myslím,že není jen na polní cestu.
Ale já jsem psal, že z toho nechci extra teréňák. Budu s tím asi hodně cestovat všude možně,
ale nebude to tak, že bych vyhledával extrémně náročný terény.
Já mám stejnej názor na to, že když bych chtěl fakt divočit, tak si koupím něco jinýho.
Ale zase jsem to auto nekupoval na to, abych s tím jezdil do práce a zpět.
Už jsem to psal tady někde na fóru, že v Přešticích jsem se tak nějak na úvod projel v lehkým terénu
a šlo to moc dobře, ani jsem tomu nevěřil. Takže když to přijde znova, tak si nechci třeba prorazit nádrž.
Naposledy upravil(a) moon13 dne 22 čer 2009 12:42, celkem upraveno 1 x.

Stavros

#4 Příspěvek od Stavros » 22 čer 2009 10:58

nech to tak a jezdi pouze do toho lehkyho terenu, nevrazej do toho auta penize, radeji za ne jed na ten vylet. Kdyz se nad tim zamyslis, tak je to vazne nejlepsi reseni.

will.26

#5 Příspěvek od will.26 » 22 čer 2009 11:03

to je pudová záležitost-buď to pude nebo to nepude :lol: přiklaním se k názoru stavrose,freeII vypadá nahodou dobře a nic bych na tom neměnil,ja mám stařenku(98) a na té je práce až až :ty jeden...:

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od erik » 22 čer 2009 11:09

Stavros píše:Do terenu to auto vubec neber, poskodil bys ho. Nech to tak jak to mas a pokud chces jezdit do terenu, tak si kup auto za padesat tisic na kraveni. Freelander je tak na polni cestu, nech to tak jak to mas.
No, s tim souhlasim. Proto jsem toto tema otevrel, abych mu odpovedel stejne...

Jednou mne pozadal prodejce LR, abych poradil novemu kupci jakou vybavu potrebuje na D3 / trochu terenu, Afriky , Dakar jako divak s novinari etc/ , mel Freecko a byl s nim na Dakaru s kolegama, kteri byli vybaveni /G, Toyota LC , etc../, spalil tam spojku. Na poust redukci nepotrebuje a ani ty uzaverky nemusi mit, no Freecko je na cestu a ne do pisku. A v terene urcite vydrzi i narocny vyjezd, kde je dobry podklad, no to musi byt jedinecna situace a ne konstantni extrem ala Rumunsko..
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

will.26

#7 Příspěvek od will.26 » 22 čer 2009 11:10

moon13 píše:Takže zdravím. Nechal jsem se vyhecovat a zakládám vlákno, abych se dozvěděl,
čím mám začít na úpravách auta do "nějakého" terénu ( ale zase ne do extrému, na to jsou už jiný LR ) 8)

Zdeněk
něco jsem pro tebe našel :lol: http://shop.foxtoys.cz/inshop/scripts/price_list.asp (do vyhledavače zadej freelander,mě to na chvíli uspokojilo :D )

moon13

#8 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 11:26

will.26 píše:to je pudová záležitost-buď to pude nebo to nepude :lol: přiklaním se k názoru stavrose,freeII vypadá nahodou dobře a nic bych na tom neměnil,ja mám stařenku(98) a na té je práce až až :ty jeden...:

jo ale jestli se dívám třeba u Tebe, tak ty máš třeba ve předu rám a myslím, že dole taky nějakej šusplech... tak počítám, že tak sis to nekoupil... mě jde vážně hlavě o tu ochranu podvozku. Třeba na netu jsem našel po*ranej plech na spodek nádrže za 20 tisíc :coze: Tak to bych si raději domluvil s klukama tady někde ve fabrice...

MRAK

#9 Příspěvek od MRAK » 22 čer 2009 12:06

Já ti na rozdíl od ostatních vymlouvat tvůj záměr nebudu.
Sám jsem si chtěl F2 koupit taky, ale nakonec to vyhrála D3.
Mám auto v nej výbavě, s kůží a kdejakejma píčovinkama navíc, za nehoráznou cenu, a přesto sním kravím a blbnu jak jen to jde.
To je o povaze člověka. Já chci mít svobodu volby, jedu si po silnici a když mám chuť zaject do lesa, tak jedu. Takže ti tak trošku rozumím.
Freečko II je vcelku drahý auto, takže když dáš za kompletní ochranu podvozku dvacítku, určitě tě to nezabije, a budeš mít zas o trošku víc tý svobody, ale i klidu, pokud se vydáš po kamenitý cestě, nebo lesem :-)
Napiš si , nebo zavolej, do ORD a zkus se zeptat tam, kolik by tostálo, a pak se rozhodni, jestli ti to stojí za to. http://www.ord.cz/

Přestože je něco pravdy na tom, co píše Stavros a ostatní, na druhou stranu ti rozumím :wink:
LR DISCOVERY 3 2,7HSE (prodaná kamarádovi)
RR SPORT 3.0 SDV6 HSE (leštěnka)

will.26

#10 Příspěvek od will.26 » 22 čer 2009 12:16

moon13 píše:
will.26 píše:to je pudová záležitost-buď to pude nebo to nepude :lol: přiklaním se k názoru stavrose,freeII vypadá nahodou dobře a nic bych na tom neměnil,ja mám stařenku(98) a na té je práce až až :ty jeden...:

jo ale jestli se dívám třeba u Tebe, tak ty máš třeba ve předu rám a myslím, že dole taky nějakej šusplech... tak počítám, že tak sis to nekoupil... mě jde vážně hlavě o tu ochranu podvozku. Třeba na netu jsem našel po*ranej plech na spodek nádrže za 20 tisíc :coze: Tak to bych si raději domluvil s klukama tady někde ve fabrice...
rám sice mám ale dole to mám standart ,jo a měl jsem pěkné alu nášlapy ale urval jsem je v řece :lol: pod vodou byly kurva velké kameny a kluzké jak prase takže teď někoho scháním kdo by měl takové spešl nytovačky na takové pouzdra se závitem,vypadá to jako tlustý nýt ale uprostřed je metrický závit,nechce se mi do podlahy se svářečkou,konzoly už mám vyrobené akorát ještě na komaxit a zas to bude krasavice,ale ty pouzdra !!! ty mě trápí ,alooo kdyby někdo věděl tak se mi ozvěte

MRAK

#11 Příspěvek od MRAK » 22 čer 2009 12:21

A ještě maličkost, předpokládám že máš v autě Terrain Response... , takže věř, že toho ta elektronika dokáže poměrně dost, ale musíš si pořídit trošku dobrý gumy. Aspoň nějaký AT.

Jak jsem psal, chtěl jsem si F2 koupit, dokonce byl už objednanej ... pak jsem si sednul do D3 a bylo rozhodnuto. Ale o freečku jsem si toho dost zjistil, a neni to ani zdaleka takovej slaboch, jak by na první pohled mohl vypadat. Rozhodně má navrch před všema ostatníma SUV ve své kategorii, a troška vylepšení v podobě krytu podvozku, ho posune ještě dál.

Ostatní mě nekamenujte, je to můj soukromej názor :wink:

will.26

#12 Příspěvek od will.26 » 22 čer 2009 12:26

MRAK píše:A ještě maličkost, předpokládám že máš v autě Terrain Response... , takže věř, že toho ta elektronika dokáže poměrně dost, ale musíš si pořídit trošku dobrý gumy. Aspoň nějaký AT.

Jak jsem psal, chtěl jsem si F2 koupit, dokonce byl už objednanej ... pak jsem si sednul do D3 a bylo rozhodnuto. Ale o freečku jsem si toho dost zjistil, a neni to ani zdaleka takovej slaboch, jak by na první pohled mohl vypadat. Rozhodně má navrch před všema ostatníma SUV ve své kategorii, a troška vylepšení v podobě krytu podvozku, ho posune ještě dál.

no já s D3 mám zcela jasno,akorát jsem nesehnal punčochu když jsem šel do banky :D

moon13

#13 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 12:31

Asi tak.... :D :D :D
Kulomet z kolotočů, pučocha na kedlubnu a deme na to.
Jo jo, disco III se mě moc moc moc líbí :!:
Ale tak, už je doma Friťák, tak jsem rád za to co mám.
Je to moje první pořádný auto 8) první velký auto a první takhle zánovní.

Ne ničit je určitě nechci, ale taky nechci, aby to byla nějaká leštěnka.

Ok... gumy a ochrana podvozku by mi mohla stačit. Sóhlas... všechno ostatní bych vyřešil jiným autem a to neudělám.
Minimálně 5 let určitě ne.

moon13

#14 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 12:34

will.26 píše:
moon13 píše:Takže zdravím. Nechal jsem se vyhecovat a zakládám vlákno, abych se dozvěděl,
čím mám začít na úpravách auta do "nějakého" terénu ( ale zase ne do extrému, na to jsou už jiný LR ) 8)

Zdeněk
něco jsem pro tebe našel :lol: http://shop.foxtoys.cz/inshop/scripts/price_list.asp (do vyhledavače zadej freelander,mě to na chvíli uspokojilo :D )

Takže si ze mě děláš srandu??? No jak myslíš.
Tak nějak jsem s tím počítal, že tady budu k smíchu, ale kašlu na to.
Dyť v tých Přešticích jsem byl taky jak z marsu :!:

No a co :lol:

MRAK

#15 Příspěvek od MRAK » 22 čer 2009 12:37

Hele, neměj žádnej mindrák, že je Free nějakej nedocmrndek. Není! A pamatuj, že vždycky bude nějaký lepší auto, než to co zrovna máš ..... ať už máš cokoliv.

F2 je náhodou povedený, pěkný, a výkonný auto. A závidí ti ho 95% populace, takhle to ber :wink:

Jezdi s ním, kam jen můžeš a užívej si toho, co ostatní nemůžou, a tam kam nemůžeš, tam se vydáš za těch 5 let, třeba s novou D4 :wink:

moon13

#16 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 12:38

MRAK píše:A ještě maličkost, předpokládám že máš v autě Terrain Response... , takže věř, že toho ta elektronika dokáže poměrně dost, ale musíš si pořídit trošku dobrý gumy. Aspoň nějaký AT.

No já tě kamenovat nebudu...to mě jako zase to tvoje psaní uspokojilo :D :D
PS: Disco bude třeba příště, nebo něco od LR určitě jo, to už je jasný!!!

moon13

#17 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 12:41

MRAK píše:Hele, neměj žádnej mindrák, že je Free nějakej nedocmrndek. Není! A pamatuj, že vždycky bude nějaký lepší auto, než to co zrovna máš ..... ať už máš cokoliv.

F2 je náhodou povedený, pěkný, a výkonný auto. A závidí ti ho 95% populace, takhle to ber :wink:

Jezdi s ním, kam jen můžeš a užívej si toho, co ostatní nemůžou, a tam kam nemůžeš, tam se vydáš za těch 5 let, třeba s novou D4 :wink:
Ale jo, já to taky tak beru. Expediční defík to není a nebude, nejsem padlej na hlavu :)
Plechy a kola a bude to tak akorát.
PS: a na závidění to nemám, ale když si teď uvědomím, jak jsme si tenkrát doma říkali, že koupíme třeba X3 :shock:
Ještě že se to nestalo. Naštěstí jsem si na LR zavčas vzpomněl 8)
Hlavně díky tomu, že mě z toho v Anglii přecházel zrak!

will.26

#18 Příspěvek od will.26 » 22 čer 2009 12:44

člověk ti chce zvednout náladu a dostane sprcáno :D náhodou ja o tom modelu uvažuju že bych si ho přilepil na palubku

moon13

#19 Příspěvek od moon13 » 22 čer 2009 12:45

will.26 píše:člověk ti chce zvednout náladu a dostane sprcáno :D náhodou ja o tom modelu uvažuju že bych si ho přilepil na palubku
Ne ne, já se bavím dobře :D :D :D

Kuťas

#20 Příspěvek od Kuťas » 22 čer 2009 12:49

will.26 píše:člověk ti chce zvednout náladu a dostane sprcáno :D náhodou ja o tom modelu uvažuju že bych si ho přilepil na palubku
No jo. Taky o tom uvažuju už dlouho. Ale nikde jsem nenašel Free I, pětidveř před faceliftem :cry:
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000

Odpovědět