Moderátor: Miky_CZ
Sem na tom nápodobně.Miloš II píše:Vloni jsem jel Finsko, Norsko, Lofoty třeba přes Finsko jsem měl spotřebu něco přes 7/100 ale nutno dodat, že jsem jel do 60km protože po silnicích se váleli sobíci, kteří se nezvedli a ve vesnicí měli tutomatické foťáky kde byla 50km max. V Norsku kolem pobřeží jsou samý kopce tak tam to jelo i za 15/100 a u nás mám pocit že neďelám nic jinýho, že leju naftu do diskoškyMiloš II
Pro mě spotřeba z říše snů.Nežehrám páč jsem spokojen,jak píše Jarys důležitější je odezva na plynový pedál.patrik píše:ja som urobil 940km na plnu nadrz-po hrdlo po rozsvietenie kontrolky .40%dialnica60 %okresky. som spokojny
Tak tos mne trochu sklamal,když považuješ změření spotřeby na desetinu za nepřesný údaj. Poradím Ti,je to jednoduché. Natankuješ do plné tak ať vidíš hladinu,vynuluješ si denní počítadlo, a jezdíš.Pro lepší vypovídací hodnotu najedeš tak cca 600km za předpokladu,že jezdíš kombinované úseky. Pak opět přijedeš a dotankuješ do stejné úrovně,vydělíš.... A pro sobě podobně nevěřící Tomáše to spočítáš třeba na tisíciny.Kalkulačka to zvládne.No a to je celé. Tak vidíš,nic složitého.Pro orientační představu to úplně stačí.Pokud ne,pak už přichází na řadu kalibrační nástroje,ale to je jiná kapitola. Tak napiš,kolik Ti spotřeba vyšla.Potapěč píše:9,2 a 9,9 l/100km prosil bych upřesnit na tři desetiná místa![]()
![]()
![]()
To je panečku přesnost, ale ruku do vohně bys nato asi nedal, že?
Přesně tak měřím spotřebu i já, ale vždy zaokrouhluji minimálně na 0,5 litru. Uvádět spotřebu při tomto způsobu tankování na decilitry je nesmysl a utopie.ALF píše:Tak tos mne trochu sklamal,když považuješ změření spotřeby na desetinu za nepřesný údaj. Poradím Ti,je to jednoduché. Natankuješ do plné tak ať vidíš hladinu,vynuluješ si denní počítadlo, a jezdíš.Pro lepší vypovídací hodnotu najedeš tak cca 600km za předpokladu,že jezdíš kombinované úseky. Pak opět přijedeš a dotankuješ do stejné úrovně,vydělíš.... A pro sobě podobně nevěřící Tomáše to spočítáš třeba na tisíciny.Kalkulačka to zvládne.No a to je celé. Tak vidíš,nic složitého.Pro orientační představu to úplně stačí.Pokud ne,pak už přichází na řadu kalibrační nástroje,ale to je jiná kapitola. Tak napiš,kolik Ti spotřeba vyšla.Potapěč píše:9,2 a 9,9 l/100km prosil bych upřesnit na tři desetiná místa![]()
![]()
![]()
To je panečku přesnost, ale ruku do vohně bys nato asi nedal, že?![]()
![]()
Alf
No, to sice dělámeliott píše:... to bys musel měřit ujeté km pomocí GPS
Pokud najedeš dle tachometru 600km a ve skutečnosti 610 tak když máš podle tacho spotřebu 9.2 udělá Ti 10 km 0.15 tedy 9.35 /100km. Najedešli podle tachometru 610 a ve skutečnosti je to 600km,tak oproti spotřebě 9.2 je skutečná 9.04. Nevidím tento rozdíl jako podstatný. Ale neměl jsem v úmyslu na stránkách 4x4 řešit takto detailně spotřebu,jak majitelé Smartů.Jen jsem se nechal vyprovokovat.Už to neudělám.eliott píše:Jo, to je sice hezký postup, ale kde máš korekci na proměřování tachometru případně rozdíl v pneu?? Každému měří tacho jinak, to bys musel měřit ujeté km pomocí GPS