Bude to Defender???

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Phulc

Re: Bude to Defender???

#121 Příspěvek od Phulc » 01 pro 2009 19:05

A z mojí nápovědy sis nevybral ? No to mi neříkejte pánové ...ale taková pjekně naleštěná KIKIA "NA " kolech no nech bejt .... :mrgreen:
Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Co Tě nezabije ... to se vrátí ... a zkusí to znovu !

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Miloš II » 01 pro 2009 19:24

Nicméně to co plánuje kamca: "..cestou pres byvalej SSSR/ Kazachstan, Uzbekistan,../ do Mongolska, pak poslat auto na Aljasku a projet celou Ameriku az na jich do Chile? Cesta by mela bejt tak na 3 az 5let." už je pro mně expedice (v tom pravym slova smyslu). Na takovejhle vejlet bych osobně s ničim jiným (ze stáje LR) než jsem psal prostě nejel. To je můj názor. :hmm:[/quote]

Asi jsem něco přehlíd neb vše nečtu, ale jen tak namátkou http://www.zigulikemdomongolska.cz/inde ... am=denicek
a ještě tenhle :mrgreen: :mrgreen: http://www.radio.cz/cz/clanek/84195 cituje:

Vy jste cestovali 17 let starou škodovkou. Proč jste se pro ni rozhodli a jak vám sloužila?

"Rozhodli jsme se pro ni proto, že to auto známe. Dá se dobře opravit, není to složitý motor. Za druhé je to levné auto. A třetí důvod byl ten, že my bychom sice mohli jet nějakým jeepem, ale jak já říkám, to je jako vylézt na osmitisícovku s kyslíkovým přístrojem."

MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

KRANG

#123 Příspěvek od KRANG » 01 pro 2009 20:12

Miloš II píše:Asi jsem něco přehlíd neb vše nečtu..
"Nečteš, nevíš" :wink: ...on to psal vedle a dával sem jen odkaz.
No právě moje pointa byla v tom, že čim jednodušší auto, tim snáze opravitelný. Některý lidi mně až udivujou čim jsou ochotný cestovat. Třeba tenhle pacient ujel sice "jen" 4000km ale zase v obytný multikáře :shock:
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

KRANG

#124 Příspěvek od KRANG » 01 pro 2009 20:42

Phulc píše:Toje fuřt samej LR nebo TOY ....co takhle Daevoo, Kia ,SSangyyong , Asia , to jsou KÁRY ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
..se musim podivat do chytrý knížky :mrgreen: :mrgreen:
Přílohy
PICT0680.jpg
PICT0680.jpg (118.66 KiB) Zobrazeno 4318 x
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

Phulc

#125 Příspěvek od Phulc » 01 pro 2009 21:07

a cos vyčet . Pecky né ? :mrgreen:
Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Co Tě nezabije ... to se vrátí ... a zkusí to znovu !

kamca
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od kamca » 01 pro 2009 21:31

KRANG píše:
zbynek píše: Já osobně bych na takovou expedici jel raději DII nebo DIII než Defendrem.
Tak na vejlet do Maroka nebo na Island možná ale pokud to bude "expedice" v pravém slova smyslu, tak jedině Def, D1 nebo RRC.
Ja uz se rozhoduju, sem rozhodlej, pak se zase rozhoduju a tak je to furt dokola jen mezi tim Defendrem a tou Toy 78.
Jedine co brani v rozhodnuti je rozpolcenost majitelu Defendru na jejich spolehlivost. 50% rika, ze pokud se o nej clovek stara, jezdi s rozumem tak se nic nes.re, druhejch 50% rika, ze se furt neco se.e. Takze za moje utrpeni muzete VY :mrgreen: :D :D
Kdyby aspon se mnou chtel nekdo jet kdo ma taky Defika, tak by nebylo co resit, ale nikdo se pridat nechce, to je s Vama fakt tezky :mrgreen: :D

zbynek
tel.: 724258113
auto: DII 99
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od zbynek » 02 pro 2009 07:20

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je velká švanda :mrgreen: Ty, Kamca nemáš to lehké, nezbyde ti než někam z nějakým Def vyrazit "okolo komína"
Jinak, tvoje opravdu EXPEDICE je smělý počin, na který nestačí jen nadšení, na to musíš mít i srdce. Cestuji rád, ale také se rád vracím domů, přiznám se že na takovou cestu bych neměl morál. Držím ti palce.
Všechno má svůj čas........

kamca
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od kamca » 02 pro 2009 08:33

zbynek píše::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je velká švanda :mrgreen: Ty, Kamca nemáš to lehké, nezbyde ti než někam z nějakým Def vyrazit "okolo komína"
Jinak, tvoje opravdu EXPEDICE je smělý počin, na který nestačí jen nadšení, na to musíš mít i srdce. Cestuji rád, ale také se rád vracím domů, přiznám se že na takovou cestu bych neměl morál. Držím ti palce.
Ja jsem zase hrozne nerad na jednom miste, pokud mam stravit treba nedeli doma a nikam nejit, tak to je utrpeni. Navic domu jezdim tak jednou rocne , takze si myslim, ze to bude v pohode.
Jak rikal muj tatka" Doma je tam, kde Ti je dobre" :D

Old Black
tel.: +420 736 626 161
auto: SI, SIII
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Old Black » 02 pro 2009 08:41

Syn mně zase zlobí větou "Všude dobře, tak co doma?" :D Něco na tom je ...
Designové a průmyslové podlahy: http://www.profimat.cz

kamca
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od kamca » 02 pro 2009 09:14

Old Black píše:Syn mně zase zlobí větou "Všude dobře, tak co doma?" :D Něco na tom je ...
Neda se s nim nez souhlasit. Je tolik mist, ktera stoji za navstevu, ze za jeden zivot se to blbe stiha :Ja blb:

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od zbynek » 02 pro 2009 09:35

Souhlasím, pár koutů světa jsem již navštívil, ale pokaždé jsem náramě spokojen, když si sednu na skálu nad barák a.......... :Pohoda:
Přílohy
zleb.jpg
(181.34 KiB) Staženo 1502 x

Miloš II
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Miloš II » 02 pro 2009 09:57

zbynek píše:Souhlasím, pár koutů světa jsem již navštívil, ale pokaždé jsem náramě spokojen, když si sednu na skálu nad barák a.......... :Pohoda:
:mrgreen: Onehdá sem to drtil na horákovi kolem :ty jeden...:

"Nečteš, nevíš" :wink: ...on to psal vedle a dával sem jen odkaz.

Tak sem si to pročet :mrgreen: nic proti tomu, ale do roku 2015 to je tak daleko :coze: a ještě někde projít "rychlokurzem" (jak se stát mechošem snadno a rychle) :hmm: :hmm: No osobně bych se nechtěl do té doby každý ráno budit s rukou v nočníku (ne!! že to špatně pochopíš :mrgreen: ) Osobně bych něco pořídil a vyzkoušel to na ty neexpediční vzdálenosti :mrgreen: Maroko, Island a pak bych se rozhod. Cesta na 3 až 5 let je fakt dost. :mrgreen: MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

kamca
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od kamca » 02 pro 2009 10:50

Myslim, ze ta moje cesta se neda nazvat expedici a tim padem by nemela byt ani nijak zavratne draha.
Expedice je cesta, ktera vede nekam, kde nikdo nebyl, tudiz jsi odkazan sam na sebe, na pripravu, trenink, dovednosti a rekl bych ze s expedici je spojeno i vetsi riziko.
Dnes jezdi na expedici kazdej druhej :D a kdyz se neco podela, tak satelitnim telefonem zavola Vaska, ten aniz by vstal z kozeneho kresla zavola dodavatele nahradnich dilu, ten zavola nejakou spedici a expedicnik zatim ceka v klimatizovanem hotelu a popiji chlazeny pivo.
Tomu neco koupit a jen to vyzkouset se branim proto, ze pocitam kazdou korunu a nerad bych je jen tak vyhodil. Zivim se praci/ ridic/ a z te se moc zbohatnout neda :( :( Tak umet remeslo, to by bylo jine :Pohoda:

To Zbynek: Ta fotka je bomba. Strejda bydlel v Usti nad Labem kousek od hradu.

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od erik » 02 pro 2009 11:17

kamca píše:Myslim, ze ta moje cesta se neda nazvat expedici a tim padem by nemela byt ani nijak zavratne draha.
Expedice je cesta, ktera vede nekam, kde nikdo nebyl, tudiz jsi odkazan sam na sebe, na pripravu, trenink, dovednosti a rekl bych ze s expedici je spojeno i vetsi riziko.
Dnes jezdi na expedici kazdej druhej :D a kdyz se neco podela, tak satelitnim telefonem zavola Vaska, ten aniz by vstal z kozeneho kresla zavola dodavatele nahradnich dilu, ten zavola nejakou spedici a expedicnik zatim ceka v klimatizovanem hotelu a popiji chlazeny pivo.
Tomu neco koupit a jen to vyzkouset se branim proto, ze pocitam kazdou korunu a nerad bych je jen tak vyhodil. Zivim se praci/ ridic/ a z te se moc zbohatnout neda :( :( Tak umet remeslo, to by bylo jine :Pohoda:

Jo. Neco na tom je...
expedice prof. Challengera vypadala jinak...
Je mi nekdy tak nejak horko, kdyz mame na dverich nalepeno " EXTREME EXPEDITION" , po dunach si to ritime tak 60 tkou a vedle nas prolet 110 tkou mistni domorodci, kteri jedou pro vodu pro dobytek.... pak se potkame v klimatizovane restauraci na obede :hmm: :idea: :shock:
Low tomu rika VYLET... tak autobusem s pruvodcemz CEDOKU a desnikem, to tez neni...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Miloš II
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Miloš II » 02 pro 2009 11:24

:mrgreen: Něco podobnýho sem řešil na Islandu a to v Husavíku bylo tam letiště a hotel, kterej poskytl adresu pro DHL a doručil mi tam přední kardan v pořizovací ceně 7000,-a dopravné 8000,- To vše pořešil Stavros (v té době pacient LR :mrgreen: :mrgreen: ) ještě jednou dík to vše řešeno půjčeným satelitním telefonem od strážkyně kráteru Askja (té taky dík). MilošII

kamca
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od kamca » 02 pro 2009 11:29

erik píše:
kamca píše:Myslim, ze ta moje cesta se neda nazvat expedici a tim padem by nemela byt ani nijak zavratne draha.

Jo. Neco na tom je...
expedice prof. Challengera vypadala jinak...
Je mi nekdy tak nejak horko, kdyz mame na dverich nalepeno " EXTREME EXPEDITION" , po dunach si to ritime tak 60 tkou a vedle nas prolet 110 tkou mistni domorodci, kteri jedou pro vodu pro dobytek.... pak se potkame v klimatizovane restauraci na obede :hmm: :idea: :shock:
Low tomu rika VYLET... tak autobusem s pruvodcemz CEDOKU a desnikem, to tez neni...
Ja tomu meme planu rikam "Trochu delsi cesta", neb vydat se na opravdovou expedici jsem posera :mrgreen:

Colonel

#137 Příspěvek od Colonel » 02 pro 2009 12:26

Ono taky, cim dal hur se hledaj mista, kde jeste nikdo nebyl :)
Disco I Modroush - holátko

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od zbynek » 02 pro 2009 14:30

Ale slovo EXPEDICE zní tak hezky a zvučně, kde, kdo se nad tím pozastaví. Uznávám ovšem že je to trochu ošidné :lol: Nic méně, není důležité jak svojí cestu pojmenuješ, důležité je jak si jí užiješ.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#139 Příspěvek od RudaK » 02 pro 2009 19:25

No já se vydal " Po stopách Járy Cimrmana " a sem taky spokojený ..... :lol: ( Von byl taky fšude )
Ešrě by bylo dobrý navštívit místa,kde vegetil " Eskimo Velzl " :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

kamca
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od kamca » 03 pro 2009 08:39

Tak bych mel pro zmenu jeden technicky dotaz. Nekde jsem cetl / nevim uz kde/, ze dobijeni u Defa neni zadna slava. Muj dotaz zni, zda kdyz budu mit split charge system/ dve baterky/, bude za jizdy jejich dobijeni v pohode, ikdyz bude zapnuta lednice a nejake dalsi drobnosti/ radio, navigace/? Rad bych totiz solarni panel umistil pod zahradku a vysouval by se pouze pokud by auto bylo zaparkovane. Diky

Odpovědět