tak to je moc pěkný
Moderátor: Miky_CZ
To se možná říká, aby se bylo na co vymlouvat, "proč mne ten hajnej vlastně vyhodil", ale jinak Tě ubezpečuju, že to tak není... Lesáci ví, jak je to všechno kontrolovaný, to by musel být vyloženej trotl...[/quote]Tim píše:Tak to pozor. 90% pytliakov sú lesáci. Práve preto tam nepotrebujú "civilov"většina lidí, co jede do lesa teréním vozem tam jede buď krást dřevo a nebo večer pytlačit
Ja tedy nevim, ale toto je nejvetsi nesmysl, ktery jsem kdy slyselAcon píše: Ono se to tak říka aj to tak je. Pretože ozajstných pytliakov = ľudí, čo vlastnia zbraň ilegálne a chodia do lesa ilegálne strielať je mizivé %. No lesáci vlastnia zbraň legálne a legálne sa s ňou v lese pohybujú.
A na to jsi prisel jak??? Co je to za nesmysl?? Nikdo nemusi nic odevzdavat, je to dano rezimem, jaky v dane honitbe je, pokud tam hospodari myslivci, tak rozhodne se nemusi vse odevzdavat, pokud je to honitba rezijni, tedy napr. statni, tak zamestnanci neco samozrejme odevzdavaji, ale maji tez narok na nejake pridely.Acon píše: A povedz mi, ktorý lesák nemá v chladničke divinu? A čo? Kúpil si ju? Určite nie a z legálneho odstrelu to nemá, lebo to musí odovzdať.
Presne taký istý ako medzi súkromnou cestou a štátnou=verejnouMylda píše:To co píše Hunter a Sivok jsem tu psal na stránce před tím.
Acon: Jen tak z principu by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi státním lesem a soukromým? ...
...Legálně si se zbraní zastřílíš na střelnici, zazávodíš na okruhu.....
Ale ja som nič také nepovedal. To že sa debata neskôr odklonila je druhá vec. No na začiatku som povedal, že pri troche dobrej vôle by bolo možné vyčleniť úseky ktoré by mohli ľudia užívať. Št. Lesy majú predsa mapy a moja utopická vízia je, že by som napr. niekde na Západnom SK mohol vojsť do lesa a pár dní by som mohol cestovať lesmi a lúkami SK až niekde na východ, prespávať na vyhradených miestach v prírode... Takých vjazdov a trás by mohlo byť viac cez lokality, ktoré by neboli takto ohrozované. Celkom akceptovateľná by bola podmienka ohlásenia kvôli regulácii aby tam naraz nešlo 200áut a kompetentný by poznali kto a ktorou trasou pôjde aby ho prípadne mohol niekto na trase skontrolovať dokonca skontrolovať tech. stav auta pred vstupom, či má platnú STK, 4kolkári či nemajú vykuchané tlmiče a tak. Myslím, že je to úplne reálne tak ako je reálne organizovať lov zveri, rýb a pod. Lesy by vedeli kto sa kde pohybuje, mali by nad tým kontrolu. A ešte by mohli z toho profitovať, lebo offroaďáci by sprejazdnili roky neprejazdné úseky a čo-to by mohli inkasovať aj na poplatkoch za vstup. Ak by som mohol legálne precestovať SK hory a lúky za poplatok čo ja viem 30€ tak odchádzam už zajtra. Je sobota...Mylda píše:.... Když dovolíš všem jezdit do lesa a všichni se tam vydají jezdit, tak co by z něho zbylo? Je to extrémní situace, ale je to tak.
Třeba já. Lesák a myslivec a nemám v mrazáku nic než vepřa a hovězí. A to fakt. Acone, s Tvými názory jsem téměř vždy souhlasil, ale tady je to prostě jinak, než si myslíš... I s tím nočním viděním atd... Jasně, pár lidí to asi má (neznám nikoho), pár lidí mezi myslivcema pytlačí pro svoje obohacení (znám dva, otec a syn), ale s klidným svědomím prohlašuju, že to je fakt výjmečný...Acon píše: A povedz mi, ktorý lesák nemá v chladničke divinu?
¨Acon píše:Ale ja som nič také nepovedal. To že sa debata neskôr odklonila je druhá vec. No na začiatku som povedal, že pri troche dobrej vôle by bolo možné vyčleniť úseky ktoré by mohli ľudia užívať. Št. Lesy majú predsa mapy a moja utopická vízia je, že by som napr. niekde na Západnom SK mohol vojsť do lesa a pár dní by som mohol cestovať lesmi a lúkami SK až niekde na východ, prespávať na vyhradených miestach v prírode... Takých vjazdov a trás by mohlo byť viac cez lokality, ktoré by neboli takto ohrozované. Celkom akceptovateľná by bola podmienka ohlásenia kvôli regulácii aby tam naraz nešlo 200áut a kompetentný by poznali kto a ktorou trasou pôjde aby ho prípadne mohol niekto na trase skontrolovať dokonca skontrolovať tech. stav auta pred vstupom, či má platnú STK, 4kolkári či nemajú vykuchané tlmiče a tak. Myslím, že je to úplne reálne tak ako je reálne organizovať lov zveri, rýb a pod. Lesy by vedeli kto sa kde pohybuje, mali by nad tým kontrolu. A ešte by mohli z toho profitovať, lebo offroaďáci by sprejazdnili roky neprejazdné úseky a čo-to by mohli inkasovať aj na poplatkoch za vstup. Ak by som mohol legálne precestovať SK hory a lúky za poplatok čo ja viem 30€ tak odchádzam už zajtra. Je sobota...Mylda píše:.... Když dovolíš všem jezdit do lesa a všichni se tam vydají jezdit, tak co by z něho zbylo? Je to extrémní situace, ale je to tak.
S tímto bych neměl problém, zrovna jsem to tu chtěl psát sám od sebeAcon píše:Ale ja som nič také nepovedal. To že sa debata neskôr odklonila je druhá vec. No na začiatku som povedal, že pri troche dobrej vôle by bolo možné vyčleniť úseky ktoré by mohli ľudia užívať. Št. Lesy majú predsa mapy a moja utopická vízia je, že by som napr. niekde na Západnom SK mohol vojsť do lesa a pár dní by som mohol cestovať lesmi a lúkami SK až niekde na východ, prespávať na vyhradených miestach v prírode... Takých vjazdov a trás by mohlo byť viac cez lokality, ktoré by neboli takto ohrozované. Celkom akceptovateľná by bola podmienka ohlásenia kvôli regulácii aby tam naraz nešlo 200áut a kompetentný by poznali kto a ktorou trasou pôjde aby ho prípadne mohol niekto na trase skontrolovať dokonca skontrolovať tech. stav auta pred vstupom, či má platnú STK, 4kolkári či nemajú vykuchané tlmiče a tak. Myslím, že je to úplne reálne tak ako je reálne organizovať lov zveri, rýb a pod. Lesy by vedeli kto sa kde pohybuje, mali by nad tým kontrolu. A ešte by mohli z toho profitovať, lebo offroaďáci by sprejazdnili roky neprejazdné úseky a čo-to by mohli inkasovať aj na poplatkoch za vstup. Ak by som mohol legálne precestovať SK hory a lúky za poplatok čo ja viem 30€ tak odchádzam už zajtra. Je sobota...
S tymto nesuhlasim. Riesit ochranu krajiny zakazom vstupu nie je rozumne riesienie - ak sa to riesenim vobec da nazvat.Mylda píše:Nemůžeš ale chtít, aby to tak bylo všude, alespoň ne u nás, kde na každém rohu je vesnice, člověk, silnice. Jako společnost se budeme rozrůstat a volné krajiny bude ubývat a my si ji musíme chránit. Za chvíli bysme mohli být obklopeni betonem, což by se nám nelíbilo nikomu.
Jasně, nechtěl jsem na nikoho útočitMylda píše:Petmic: Nikdy jsem nikde nepsal o zákazu vstupu do přírody, což je naprostá blbost, k čemu by nám pak bylaPsal jsem i o kultuře a mentalitě národů, jak se chováme. Vím, že to funguje v mnoha státech. Mají ty trasy vyznačené a lidé si tam nedovolí prasit. Mimo to v UK je velmi malé procento lesů asi 10%, takže u nás mimo les taky mužeš jezdit po všech veřejných cestách, tedy lučních, polních. Nevím, jak to v UK mají s vjezdem do lesa, vzhledem k těm procentům bych tipoval, že to volné nebude
![]()
USKA: Už jsem byl nazván asi militantemsuper
Ano do lesa jezdím, hlavně do našeho, cestou do něj, nebo tam, kde o mně vlastníci ví a jsem s nima domluven. tak, aby to militantantství dovršeno. Les se běžně oplocuje, když máš zasázeno, kam je dokonce ze zákona zákaz vstupu
Chudátka zvířátka(vysoká, černá) nemají už mnoho přirozených nepřátel, tak se holt musí regulovat, jinak by nám ten kulturní les sežrala a žádnej by nevyrostl
Jinak od mala se děti učí, že v lese se neřve a nedělá se tam bordel, protože od pradávna byly lesy ceněny. Vždy jde o měřítko činnosti styl chování lidí. Z jistých důvodu je tak chráněn les a né polní cesta, takže Tě zemědělec jen tak nepožene. To tady nemá cenu rozebírat, každý si o tom udělá obrázek sám. Internetové diskuze jsou ošemetná věc
Svatá pravda, totéž jsem si říkal včera večer, poté co jsem viděl na náměstí to spokojeně si pokuřující a stále se množící stádo.Uska píše:A že se musí střílet taky beru, jinak by ta milá přemnožená zvířátka jednoho dne sežrala i nás
Spíše kvůli zbytnělému egu blbého lesáka.Hunter píše:...pokud Te z lesa vyhodi lesak, neni to kvuli zveri, ale kvuli lesu.
To jistě. Ale na lesních cestách obvykle porosty nebývají. A z těch nás právě lesáci často vyhazují -- kolik je jen závor, jež se dají autem objet mizerně nebo vůbec, ale čtyřkolky (nebo motorky, jež jsou obecně daleko horší) je objedou naprosto pohodlně a s prstem v nose?!?Hunter píše:Jak tu psal sivok, ono to da docela praci kus lesa vypestovat, a pokud Ti tam zacne radit nejake hovado na ctyrkolce a znici porosty
To jistě, ovšem automobil plaší zvěř daleko méně, než třeba skupinka cyklistů, již na sebe řvou jak na lesy, protože potichu jako chodci se bavit nedokáží. Proč je tedy tolik lesních cest, na něž cyklisté smějí, ale auta nikoli? To nedává ani špatný smysl.Hunter píše:pokud Te z lesa vyhodi myslivec, tak to je kvuli te zveri, ono nejde o to, zda jsi zver zabil, ale ze v dnesni dobe ma ta zver cim dal mensi prostor pro klidne ziti. A staci, kdyz se v zime parkrat prozene a muze to skoncit uhynem.
A mají naprostou pravdu, protože u státu tomu tak skutečně není. Stát není vlastníkem, stát je mým správcem. A můj správce mi nemá co zakazovat.Hunter píše:obecne, pokud si nekdo nepreje, aby mu kdokoliv vstupoval na jeho pozemek (rozumej i vlastnik jako je stat) nezbyva nez to respektovat, coz i dnes cini mnoha lidem stale potiz chapat.
To je docela otázka.Acon píše:V tej komunite sa pohybujem a myslím, že sa zhodneme na tom, že obaja máme tak trochu pravdu. Vieš sám, že je dnes u lesákov celkom bežné používať v noci silné svetlá na oslepenie zveri o nočných optikách ani nehovorím. Toto je už niečo, čo považujem za hranicou.
Tohle je docela dokonalá pitomostAcon píše:Normálnou jazdou po lesných cestách a zvážniciach nikoho a nič neohrozuješ. Strelbou, aj keď rozumnou môžeš, lebo nikdy nevieš kam to až zaletí a koho, alebo čo trafí aj keď pôvodne vieš kam strielaš.