Pridavne elektricke kurenie
Moderátor: Acon
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Pridavne elektricke kurenie
Hladal som ale nic som nenasiel tak sa chcem spytat ci to niekto neriesil uz predomnou. Mam v merku to co je na obrazku je to doplkovy elektricky radiator od Das Auto o vykone 1kw. Kolegom je vzadu zima tak by som to chcel takto vyriesit nakolko je to sluzobne a teplovzducha webasto mi dotoho v praci urcite nekupia
a ten radiator sa da zohnat do 30eur plus nejaky ventilator a zapojit to cez rele. Samo ze by som to zapinal az pocas jazdy.

LR DEFENDER 110 SW
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Pridavne elektricke kurenie
1kW na 12V, to je 1000W/12V=83A. No to není zrovna málo, zlášť když budeme počítat spíš o trošku víc, protože tam bude 14V a výkon půjde asi nahoru. To už je na hodně velké relé - minimálně takové jako u žhavičů, ale spíš větší, protože to narozdíl od žhavení nepojede jenom pár sekund nebo minut. A k tomu přívodní vodiče o průřezu alespoň 14mm2 - docela slušná lana.
Jestli ti tohle utáhne alternnátor, tak proč ne.
Není lepší řešení dodatečný vodní výměník s ventilátorem někde mezi předními sedadly? Už to tady na fóru proběhlo.
Jinak 1kW by asi stačil, malej bufík má 2kW.
Jestli ti tohle utáhne alternnátor, tak proč ne.
Není lepší řešení dodatečný vodní výměník s ventilátorem někde mezi předními sedadly? Už to tady na fóru proběhlo.
Jinak 1kW by asi stačil, malej bufík má 2kW.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... tak budes prvy. Hlavne si skus za zadnymi sedadlami urobit prepazku aj ked iba z kartonu aby ti teplo neunikalo dalej do zadu v predchadzajucom aute som mal z plexiskla a pomahalo.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- komin
- Kontaktovat uživatele:
Tak nieje problem dat dva rele po 50A pripadne 3x30A a ked som to na tom obrazku studoval tak aj tak sa mi zda ze je tam jedno uzemnenie a asi 3x privod + cize je mozne ze v origo je to spinane podla toho aka je volna kapacita alternatoru takze by sa to mozno dalo aj regulovat trojpolohovym prepinacom jedno rele dve alebo tri.
LR DEFENDER 110 SW
- komin
- Kontaktovat uživatele:
No ide hlavne o nohy hore sa to celkom da.Mal som tam drevenu prepazku ale isla prec lebo v hornbachu nevosla paleta obrubnikovDanoDEF píše:... tak budes prvy. Hlavne si skus za zadnymi sedadlami urobit prepazku aj ked iba z kartonu aby ti teplo neunikalo dalej do zadu v predchadzajucom aute som mal z plexiskla a pomahalo.

LR DEFENDER 110 SW
... no neviem ale tym 1kW budes musiet kurit cely cas proste furt na nohy v zadu je zima a nohy citis najviac. Ten jeden kilowatt ti poriadne zatazi alternator skoro na MAX a to samozrejme ovplyvni aj spotrebu.
Kedysi som mal fiat ducato bus 9miest . Pod druhou radou sedadie som mal kurenie z favorita a v aute bola pri minus 8 sauna
.Voda bola pripojena od vstupu do origo kurena T kusom. Odporučam - lacne riešenie a hlavne funkčne

. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
- komin
- Kontaktovat uživatele:
Nechcem aby to vykurilo auto ale aby to trosku pomohlo a prave dufam v to ze su tam vlastne 3 sekcie aby sa to dalo regulovat. Kolko ma vlastne alternator na TD5 ma aspon 140A? No a spotreba tu neriesim aspon mi budu konecne musiet upravit normu lebo za 9,7l jazdit zime je umenie.
LR DEFENDER 110 SW
...127A
...za 9,7 sa neda ani v lete.
...za 9,7 sa neda ani v lete.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom doplním - a kolik si bere TD5ka na vlastní provoz? Teď nemyslím světla, ale motor a nutné drobnosti okolo. Aby to neběželo nadoraz dlouhodobě, to by ten alternátor nejspíš neustál - neuchladil by se nejspíš stator a usměrňovač.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... ale mozes do kufra nalozit baterky zo zalohy od MA...Y a tie ti to potiahnu v noci budes nabijat. 

- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Ten alternator tohle dlouhodobe nemuze vydrzet. Elektricky topeni tohoto typu v aute mi prijde jako nesmysl a jen za zastavbu (takovou, u ktere se nebudes muset bat pozaru) das stejne, nebo vic, nez za bufika... Ona se i firme ta cena s bufikem srovna, az si pujdes pro nvej altik... 

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
- komin
- Kontaktovat uživatele:
K tej spotrebe mam normu 9,7 mimo mesta a 10,7 v meste a dasa do toho vojst aj ked tesne ale cez leto vpohode setri liter na sto. Dano s tvojimi balonmi sa ani necudujem ze to nejde
No ale baterky na Matre su trakcne asi by im nerobilo uplne fajne keby som z jednej tahal 70A
Altik to podla mna zmakne a ked nie tak smola daju tam druhy.

Altik to podla mna zmakne a ked nie tak smola daju tam druhy.
LR DEFENDER 110 SW
Tak si kup dalsi 100A altik daj ho tam kde byva kompresor klimy a anglicku na to robia montaznu sadu a hod si tam dalsiu baterku a malo by to byt ok. Altik tam mozes dat aj normalny mne jeden ostane budem davat vacsi tak ti ho prepustim. Mato
- komin
- Kontaktovat uživatele:
Diky ale je to sluzobne auto tak prave preto riesim ako to vyriesit tak aby som do toho neinvestoval lebo vsetko ostatne okrem toho radiatora v robote mam druha baterka tak isto nieje problem.matooo píše:Tak si kup dalsi 100A altik daj ho tam kde byva kompresor klimy a anglicku na to robia montaznu sadu a hod si tam dalsiu baterku a malo by to byt ok. Altik tam mozes dat aj normalny mne jeden ostane budem davat vacsi tak ti ho prepustim. Mato
LR DEFENDER 110 SW
tak za altik par korun a ta montaz stoji okolo 40 libier plus klinak;-) alebo kup chlapom lepsie boty 

... ja viem presne co riesi cca v roku 1999-2000 som bol na tom rovnako.
- komin
- Kontaktovat uživatele:
Nooo len moj boj so statnymi uradnikmi je dopredu odsudeny na prehru, ale nevadi vzdy som rad "sikal proti vetru"DanoDEF píše:... ja viem presne co riesi cca v roku 1999-2000 som bol na tom rovnako.

Dnes som splasil druhu baterku tak uvidime co dalej.
LR DEFENDER 110 SW
- komin
- Kontaktovat uživatele:
Prislo mi kurenie dnes tak som to skusal zatial na stole ake to ma odbery pri 14V. Ma to tri samostatne clanky s jednou zemou, po pripojeni si jeden clanok zacne brat 26-27A po zahriati to klesa na 19-20A co nieje ziadna katastrofa
este musim zohnat 3x automobilove rele aspon 30A jak napotvoru nikde ich nemaju a nejaky ventilator najlepsie okolo 15cm priemer a moze to ist do auta.

LR DEFENDER 110 SW
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Ventilátor dej z PC. 

Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.