střešní stan - sundaváte na zimu??
- The Siki
- auto: RL Defender 110 Td5
střešní stan - sundaváte na zimu??
Ahooj všichni, s nástupem podzimu mám dotaz. Vy co máte střešní stan, sundaváte ho na zimu? Mám ho tam teprve od května, ale pamatuju se, jakej to byl vopruz ho tam přimontovat, předpokládám, že odmontovat ho bude vopruz ještě větší..... S kým jsem se zatím bavil, tak co člověk to jiný názor..... Dík za ev. postřehy..... Siki
Re: střešní stan - sundaváte na zimu??
Já tedy zatím střešní stan ještě nemám, ale mám tu zkušenost, že každý materiál vlivem mrazu více či méně stárne, křehne, degraduje a mění své vlastnosti. Takže pokud to není nutné, tak bych ho venku nenechával. Laminátu se asi stane prd, ale u plachtoviny a hlavně šití se bude zkracovat životnost.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- The Siki
Hmm diky za postřeh, myslím si to stejné.... jenom se mi do toho zoufale nechce...... 

- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Sundávám. Vlhko, plíseň, mráz a tím pádem i praskavost materiálu by stan odepsaly za méně jak půlku běžné životnosti. Určitě doporučuji sundat.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
prvy zimu som ho dal dole, poslednu zimu som si ho nechal. prakticky ziaden rozdiel medzi stavom;-)
ale vsetko (spacaky, vankuse, matrac atd) som zo stanu vybral pred zimou.
ale vsetko (spacaky, vankuse, matrac atd) som zo stanu vybral pred zimou.
- injaaa
- tel.: 724334303
- auto: Def 90, D3
já ho na zimu prodal 

- The Siki
Haha tos udelal dobre ale co v lete??
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně sundat. V mrazu materiál ztrácí pružnost a vlivem vibrací bude praskat. Hlavně popraská i hydrofilní úprav materiálu. Ta se mimo jiné ničí tím že stan je vystaven slunečnímu svitu(UV), tímto se výrazněji snižuje jeho trvanlivost než třeba mrazem.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem ho na zimu též sundal. Tedy přesněji jsem se nevlezl pod most... a teď hledám někoho, kdo umí opravit laminát

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
Doporučuju na zimu sundavat! ..sám ho mám ale už sedum let na střeše
V zimě se dá využít jako rakev na lyže apod.
Během posledních pár let je ale pod přístřeškem, kterej jsem zvednul o metr abych tam vůbec zajel.

V zimě se dá využít jako rakev na lyže apod.
Během posledních pár let je ale pod přístřeškem, kterej jsem zvednul o metr abych tam vůbec zajel.
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz
Takže moje rada je, pokud jsi línej sundavat stan, postav přístřešek 

Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track