Typový list nárazník.
Moderátor: Acon
- kubasaki
- tel.: 737154605
- auto: Defender 110 300Tdi
Typový list nárazník.
Nevíte někdo jestli je nějaká možnost sehnat někde typový list na tento nárazník, případně jak ho zapsat do TP, s panem Stehlíkem jsem už mluvil a ten mi nepomůže protože Land Rover prý nikdy neměl Superwinch jako originální příslušenství, jen Warn. Ze zastoupení Superwinche mi odpověděli toto:
Navijáky nemají typový list. Naviják je zvedací zařízení. Typový list který potřebujete je nejspíš od montážní sady, která naviják drží. To je asi k nárazníku, ve kterém je namontován. Takže se musíte obrátit na firmu, která naviják montovala, aby Vám poslala číslo schválení. V případě že by montáž probíhala u nás provedeme zápis do TP my. Máme od MD ČR schválení s přiděleným číslem 8SD .
Navijáky montujeme za cca 18000+dph. Ve Vašem případě by cena byla cca 50%.
S pozdravem
Jaroslav Šoltés
obchodní ředitel
tel.: 775 608848
Díky za rady.
Navijáky nemají typový list. Naviják je zvedací zařízení. Typový list který potřebujete je nejspíš od montážní sady, která naviják drží. To je asi k nárazníku, ve kterém je namontován. Takže se musíte obrátit na firmu, která naviják montovala, aby Vám poslala číslo schválení. V případě že by montáž probíhala u nás provedeme zápis do TP my. Máme od MD ČR schválení s přiděleným číslem 8SD .
Navijáky montujeme za cca 18000+dph. Ve Vašem případě by cena byla cca 50%.
S pozdravem
Jaroslav Šoltés
obchodní ředitel
tel.: 775 608848
Díky za rady.
- Přílohy
-
- SAM_3275.jpg (73.28 KiB) Zobrazeno 9112 x
Defender 110 300Tdi automat.
Re: Typový list nárazník.
... skus si preluskat na google cisla
RTC8137, RTC9588, STC50105
a zistis ci ma p. Stehlik pravdu ohladom SUPERWINCH
RTC8137, RTC9588, STC50105
a zistis ci ma p. Stehlik pravdu ohladom SUPERWINCH
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Já si taky myslím, že Superwinch LR oficiálně nabízel jako příslušenství....
Country boy...
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Tak určitě je to originál pro LR mechanický naviják.
Bohužel se zřejmě nikdy neprodával v ČR a asi se tu ani nabízel jako příslušenství. A to bude podstatné. Že to nebylo pro Český trh v nabídce.
Ještě bych zkusil znovu Stehlíka a vysvětlit mu, že se jedná o mechanický naviják originál LR a poslat mu i ta katalogová čísla co ti napsal Dano. Možná to jenom nezná. Jestli jsi mu napsal že je to Superwinch tak asi automaticky myslel, že se jedná o elektrický. Přeci jen ty mechaniky nejsou v našich krajích moc rozšířené.
A nebo si tam nech zapsat Warn a nalep si na ten naviják samolepku W. Myslím, že to nikdo nepozná.
K
Bohužel se zřejmě nikdy neprodával v ČR a asi se tu ani nabízel jako příslušenství. A to bude podstatné. Že to nebylo pro Český trh v nabídce.
Ještě bych zkusil znovu Stehlíka a vysvětlit mu, že se jedná o mechanický naviják originál LR a poslat mu i ta katalogová čísla co ti napsal Dano. Možná to jenom nezná. Jestli jsi mu napsal že je to Superwinch tak asi automaticky myslel, že se jedná o elektrický. Přeci jen ty mechaniky nejsou v našich krajích moc rozšířené.
A nebo si tam nech zapsat Warn a nalep si na ten naviják samolepku W. Myslím, že to nikdo nepozná.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Přesně takSláma Karel píše: A nebo si tam nech zapsat Warn a nalep si na ten naviják samolepku W. Myslím, že to nikdo nepozná.K

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já mám na D2 Ramsey, v TP zapsaný Warn a jediné, jak by so mohli dozvědět typ, je naviják a auta demontovat, protože je namontovaný za nárazníkem.
Takže lehce repásnout naviják (vyčistit, namazat, natřít, nalepit novou nálepku) a je to.
Takže lehce repásnout naviják (vyčistit, namazat, natřít, nalepit novou nálepku) a je to.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
Ještě teda mimo téma : Já mám naviják ComeUp na D3 a nemám ho zapsaný v TP a zatím to nikomu nevadilo
( on je vlastně taky pod nárazníkem,ale je částečně i vidět ) . 
D1 spomínat vůbec nebudu,páč tam není zapsané taky nic a vlastně tam taky nic není namontované - vše je jak má být ....
foto vkládat nebudu,bo si ji dovedete představit v reálu..... 

D1 spomínat vůbec nebudu,páč tam není zapsané taky nic a vlastně tam taky nic není namontované - vše je jak má být ....

- kubasaki
Jde o to, že nárazník s navijákem mění celkovou délku vozidla a proto je potřeba ho mít zapsaný oficiálně třeba i kvůli povinnému ručení, představa že nedobrzdím a navijákem zmandluju auto za milion a pojišťovna na mě udělá dlouhej nos se mi moc nelíbí.
a to máš namontováno na tom autě co máš v popisu ? Defender 300tdi ? A je to N1 podle TP?
dalo by se to udělat asi tak:
dojít si na úřad, zažádat si o přestavbu - montáž navijáku. ten by měl dát rozhodnutí o tom co bude chtít za doložení, aby se to schválilo. Pokud je to N1 a 300tdi, tak je to auto starý jako metuzalém. Na něj v této kategorii nebyly požadavky co se týče crash testů ani ochrany chodců tak jako u nových aut, pouze vnější výčnělky.
Tedy s tím papírem dojít na STK, kde je technik "K" co dělá dovozy, aby to oměřil, okouknul ostré hrany např. dle 92/114/EHS, udělal protokol o kontrole kde zapíše změnu délky + provozní hmotnosti. S tím pak na úřad a zapsat. ... Nebo možnáby to teda ještě nemusela být přestavba, ale jen změna údajů v TP to teď přesně nevim .... tak asi takňák ...
dalo by se to udělat asi tak:
dojít si na úřad, zažádat si o přestavbu - montáž navijáku. ten by měl dát rozhodnutí o tom co bude chtít za doložení, aby se to schválilo. Pokud je to N1 a 300tdi, tak je to auto starý jako metuzalém. Na něj v této kategorii nebyly požadavky co se týče crash testů ani ochrany chodců tak jako u nových aut, pouze vnější výčnělky.
Tedy s tím papírem dojít na STK, kde je technik "K" co dělá dovozy, aby to oměřil, okouknul ostré hrany např. dle 92/114/EHS, udělal protokol o kontrole kde zapíše změnu délky + provozní hmotnosti. S tím pak na úřad a zapsat. ... Nebo možnáby to teda ještě nemusela být přestavba, ale jen změna údajů v TP to teď přesně nevim .... tak asi takňák ...
2010 UAZ 3164/2003 UAZ 3160/2000 TLC KZJ95/1979 TLC FJ55/1977 TLC 55/1962 ČZ175
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Přesně tyhle buzerce jsem měl na mysli. Mám ten samý nárazník, v něm husky naviják, ale v TP mám zapsný Warn. Je to rok cca 1993, takže tam není žádná cedule, co by výrazně protiřečila Warnu, a zatím s tím procházím. U policajtů i na technický. Smutný je, že jak mi řikal Elliot, je tohle normálně běžný a oficiální příslušenství pro LR. Jinak já mám N1, takže neporadím, jak to udělat. Přeju hodně zdaru a trpělivosti...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Bych řekl že Stehlík vychází z toho, co bylo schváleno MDČR. A to je doopravdy Warn. Máme štěstí, že neřeší kterej tip konkrétně.
Na druhou stranu, docela by mě zajímalo, jak by se tvářil na příslušenství, které je schválené mimo ČR, v jiné zemi EU. Možná by se tímto způsobem dalo postupovat a alespoň pro něco využít EU. Ono totiž to co je v jedné zemi EU schváleno zkušebnou, tak se nemusí v jiné znovu přezkušovat. Takže pro začátek by pomohlo sehnat třeba německé papíry.
Na druhou stranu, docela by mě zajímalo, jak by se tvářil na příslušenství, které je schválené mimo ČR, v jiné zemi EU. Možná by se tímto způsobem dalo postupovat a alespoň pro něco využít EU. Ono totiž to co je v jedné zemi EU schváleno zkušebnou, tak se nemusí v jiné znovu přezkušovat. Takže pro začátek by pomohlo sehnat třeba německé papíry.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- kubasaki
Otázka pro lumberjacka, máš v techničáku zapsaný nárazník nebo naviják?
Jak cituju v prvním přispěvku odpověď od zastoupení Superwinch :
Navijáky nemají typový list. Naviják je zvedací zařízení. Typový list který potřebujete je nejspíš od montážní sady, která naviják drží. To je asi k nárazníku, ve kterém je namontován. Takže se musíte obrátit na firmu, která naviják montovala, aby Vám poslala číslo schválení.V případě že by montáž probíhala u nás provedeme zápis do TP my. Máme od MD ČR schválení s přiděleným číslem 8SD .
Chápu to tak že je jedno jaký naviják ale důležitý je nárazník neboli montážní sada. Pokud je to originál příslušenství od LR, tak by mi mělo dodat typový list LR.
Navijáky nemají typový list. Naviják je zvedací zařízení. Typový list který potřebujete je nejspíš od montážní sady, která naviják drží. To je asi k nárazníku, ve kterém je namontován. Takže se musíte obrátit na firmu, která naviják montovala, aby Vám poslala číslo schválení.V případě že by montáž probíhala u nás provedeme zápis do TP my. Máme od MD ČR schválení s přiděleným číslem 8SD .
Chápu to tak že je jedno jaký naviják ale důležitý je nárazník neboli montážní sada. Pokud je to originál příslušenství od LR, tak by mi mělo dodat typový list LR.
- desmosedici-rr
- auto: free
Je to trochu podobne,resil jsem zapis kol do tp u p.stehlika ,normalne to neslo chtel po me typovej list ke kolum,ktery jsem uz mel,tak jsem neco nasel na netu ale zas mu vadilo ze je to rakousky a ma to tyf,takze jsem si zjistil dovozce to byl alcar a tam mi bez problemu typovej list dali v cestine i bez nakupu kol u nich .....
Naraznik je soucast auta na ten nemuze byt typovej list, musi to byt bud k te montazni sade nebo k navijaku
Naraznik je soucast auta na ten nemuze byt typovej list, musi to byt bud k te montazni sade nebo k navijaku
- kubasaki
Ta montážní sada je právě ten nárazník, který prodlužuje celkovou délku vozidla, má uprostřed oproti standartnímu takovej kastlík v kterým je uloženej ten naviják.
- desmosedici-rr
- auto: free
Aha,takze tam je jinej naraznik nez orig.tak by to mel mit ten naraznikkubasaki píše:Ta montážní sada je právě ten nárazník, který prodlužuje celkovou délku vozidla, má uprostřed oproti standartnímu takovej kastlík v kterým je uloženej ten naviják.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Moc to podle mne řešíš, nechal bych si zapsat to, co posvětí Stehlík a basta. Pokud budeš mít naviják v TP, nikdo nebude nic řešit., dej samolebku, nebo ať máš klid, nech si vygravírovat kovový štítek. Nikdo nebude po nehodě auto měřit, maximálně zkontrolují, jestli je naviják zapsaný.
Superwinch byl jako doplněk...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- lumberjack
Ve velkém TP mám doslova: Další záznamy: 1.Variabilní provedení vozidlakubasaki píše:Otázka pro lumberjacka, máš v techničáku zapsaný nárazník nebo naviják?
*29; 4649 s předním ochranným rámem (ten na autě nemám, pokud nemyslí ten nárazník)
4 729 s navijákem Warn (Mám naviják husky...)
takhle to tam mám.. Vážně Ti přeju, abys to měl v pohodě.....
- lumberjack
Jsem si na ten naviják ušil ze starého gumáku obal, takže není poznat, co je to zač a vypadá to hodně originálně
, tak doufám, že jsem zase trošku odvedl pozornost... 

- RudaK
eliott píše:Moc to podle mne řešíš, nechal bych si zapsat to, co posvětí Stehlík a basta. Pokud budeš mít naviják v TP, nikdo nebude nic řešit., dej samolebku, nebo ať máš klid, nech si vygravírovat kovový štítek. Nikdo nebude po nehodě auto měřit, maximálně zkontrolují, jestli je naviják zapsaný.

- lumberjack
Nevim no, já osobně velkej techničák nevozím. S autem jezdím denně, proto to docela řeším. Říct, "moc to řešíš" mi nepřjde úplně fér s mýma zkušenostnma. Mám jen Defendera, jiný auto nemám, proto jsem pořád každýmu na ráně a rádi mě staví...RudaK píše:eliott píše:Moc to podle mne řešíš, nechal bych si zapsat to, co posvětí Stehlík a basta. Pokud budeš mít naviják v TP, nikdo nebude nic řešit., dej samolebku, nebo ať máš klid, nech si vygravírovat kovový štítek. Nikdo nebude po nehodě auto měřit, maximálně zkontrolují, jestli je naviják zapsaný.
Superwinch byl jako doplněk...![]()
![]()
přesně tak .