Topi28 píše: 28 led 2021 11:02
U benzínu je problém výběr, je jich málo.
OK tedy TDV8 3,6 jaký má tento motor mouchy? podle recenzí a nabízených aut 2x turbo (cca 100tis. výměna) vstřiky.. (u toho cenu nevím)
a něco dalšího? předpokládaný nájezd podle nabízených aut je okolo 250tis.+
Ono je málo i TDV8... ikdyž pravda, je jich víc. Holt to není octavie aby sis mohl vybírat mezi spoustou aut, chce to nějakou chvíli hledat a počkat na tu pravou
Za mě má TDV8 tyhle mouchy - turba odchází asi dost podobně jako u jiných aut, jen ten přístup je horší, prostě spotřební věc která jednou za čas odejde. Samotný motor když umře, tak je to většinou na ukapávající vstřik. Jinak nějaké extra vady nemají, občas zazlobí domeček na termostat a pak uniká chladící kapalina, ale to není nic strašného ani cenově, ani přístupem. Je asi lepší vzít starší TDV8 bez DPF, méně starostí a jede o něco lépe. Samozřejmě nafta více zatěžuje hydroměnič, takže se musí udělat odhadem někdy mezi 200-300tkm.
Ale pokud Ti nevadí provoz na benzín, tak je benzín určitě lepší varianta (myslíš spíš AJ-V8 ať už atmosférický nebo supercharged). U té 4.4 AJ-V8 Tě čekájí jen rozvody kolem cca 300tkm, jinak to žádné neduhy snad ani nemá... U 4.2 jsem ještě neslyšel, že by někdo rozvody měnil

Tam bude zase k řešení kompresor, udává se životnost cca 250tkm, ale co jsem se koukal v UK, tak nabízí repas kolem 600-800gbp, to není nic strašného.
BMW benzín 4.4 v předfaceliftu je spolehlivý, ale citlivý na rozvody, takže je lepší počítat s nimi při koupi a to se bavíme cca 50k někde v servisu (samozřejmě u té AJ-V8 bude cena podobná - ne li vyšší. Většinou je to důvod proč ten motor odejde, přeskočí řetěz a potká se to + ho trápí poškození nikasil vložek ve válcích. Umí zazlobit vanos, ale to už dneska taky není žádná tragedie bych řekl...
Jde o to co od toho auta očekáváš, předfacelift - horší výbava, jednodušší auto, víc ho trápí samovolné vybíjení, facelift - už modernější výbava, větší možnosti, ale s tím i více komplikací (EPB (ikdyž teda zrovna v L322 jsem neslyšel, že by s ní někdo měl problémy), atd).