Ahoj,
doplňky tohoto typu se na L322 opravdu neprodávají, je potřeba si je nechat vyrobit.
O něco málo větší kola nejsou vůbec problém i bez liftu (například 255/55 r20 místo 255/50 r20), to sedí absolutně bez problému. Fungovat budou pravděpodobně i 255/60 r20 s minimálním drhnutím
Podložky nad měchy neseženeš, leda si je nechat vyrobit na míru, ale když dneska existuje X-Lifter, tak bych to moc neřešil. Ale pravda, při průseru kdy se Ti vyfoukne vzduch, tak už nemusíš dojet...
Šnorchl se většinou koupí něco podobného co hezky sedí na kastli a pak se řeší zbytek přesně na auto
Naviják - dá se koupit originální plotna co na L322 byla, je skvělá, pevná, ale opravdu špatně se shání
Rock sliders - opět o nich nevím, bude potřeba vlastní výroba, nebo koupit třeba pro D3 a upravit je
Zahrádka už takový problém není, minimálně poláci je vyrábí
Hotové doplňky prostě neseženeš, je potřeba si s tím pohrát, nebo to dát někomu šikovnému.
A motorově, záleží co od toho čekáš a co jsi ochotný dát.
5l je fajn motor a rozvody jdou udělat, materiál stojí pár kaček, je to spíš o práci...
4.4 tdv8 s 8q je skvělá dokud funguje, umí se posrat a pak to stojí dost peněz, ty motory pořádně nikde nejsou
3.6 tdv8 s 6q je velmi dobrá a hlavně spolehlivá, ty motory jsou na bazarech za 50tis. a stejně je nikdo nechce, je to za mne taková složitější M57

dá se zajímavě přifouknout atd, je to sázka dá se říct na jistotu, ale samozřejmě Tě umí taky potrápit (domeček na termostat, ventilová víka, vstřiky, turba, atd prostě klasika spotřebka). Turba se dají repasovat za pár kaček a funguje to, stejně jako rozvody u 5.0 je to spíš o té práci
M57 - to bych osobně dneska už nebral, ten motor je skvělej, ale 5q GM je na prd a bere hrozně výkonu. Leda si do toho dát rovnou 8q ZF, potom ten motor když se přifoukne, tak bude fungovat skvěle, ale to už je zase trochu anabáze. A za mne už první facelift je příjemnější na ježdění, což bohužel M57 nikdy v plném prvním faceliftu nebyla (2007) a pokud by jsi tam chtěl dát X-Lifter, je nutné hledat jedny úplně z posledních co už mají novější jednotku EASu.
Já osobně bych hledal 3.6 TDV8 ve 2010 druhém faceliftu, je jich málo, ale to auto je pěkný, vylepšený a přitom má spolehlivý motor i fajn převodovku. Je tam sice 1000 věcí co Tě můžou potkat u takhle starého auta, ale tak to jsme snad všichni zvyklí
A nebo si najdi 4.2 Supercharged, ten motor když je origo bez plynu, tak vydrží spoustu km, je to moc příjemný svezení, krásnej zvuk, atd.
A za mě jo, L322 decentně upravená má svoje kouzlo a vystoupíš z té "šedi" defíků a diskoték
No a taky záleží na co to chceš, jestli aby to bylo pěkný na oko, nebo aby to fungovalo v terénu. Protože L322 je skvělá a dá se s ní projet hromada věcí i v úplném originále