Ježdění v přírodě

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
spider

#21 Příspěvek od spider » 20 bře 2007 01:42

Ahoj kuci jsem tady cerstve zaregistrovanej hodne jsem toho tady přečet a vše se mi líbí moc důležitejch info načerpal až na menší detaily jako váha free 2t a pod moc spokojen s vaším fórem.Jestli taky mohu přispět svou trochou do mlýna tak mám takovou zkušenost že kdzž se chci projet mimo asfalt tak na sebe hodím 95ky potisky (současná uniforma AČR) i s baretem a zatím se nikdo neodvážil nic namítat ani policajti které jsem na jedný spojovačce potkal.Dokonce mi někdo radil abych si pořídil do kufru pod kobereček magnetické fólie na dveře s nápisem LESY ČR ale k tomu jsem nenašel zatím odvahu.Určitě nechci někoho nabádat aby se inspiroval,jen si myslím že když už potkáte nějakýho toho prudila tak ho ani nenapadne vyskakovat jelikš si myslí že tam máte co dělat a šetří vám i sobě dávkování negativního adrenalinu. S pozdravem

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od erik » 20 bře 2007 19:23

spider píše:Ahoj kuci jsem tady cerstve zaregistrovanej hodne jsem toho tady přečet a vše se mi líbí moc důležitejch info načerpal až na menší detaily jako váha free 2t a pod moc spokojen s vaším fórem.Jestli taky mohu přispět svou trochou do mlýna tak mám takovou zkušenost že kdzž se chci projet mimo asfalt tak na sebe hodím 95ky potisky (současná uniforma AČR) i s baretem a zatím se nikdo neodvážil nic namítat ani policajti které jsem na jedný spojovačce potkal.Dokonce mi někdo radil abych si pořídil do kufru pod kobereček magnetické fólie na dveře s nápisem LESY ČR ale k tomu jsem nenašel zatím odvahu.Určitě nechci někoho nabádat aby se inspiroval,jen si myslím že když už potkáte nějakýho toho prudila tak ho ani nenapadne vyskakovat jelikš si myslí že tam máte co dělat a šetří vám i sobě dávkování negativního adrenalinu. S pozdravem
Spider, ty provokatere :D
Tak dobra, ja pridam taky jeden text nalepky:
Evropska komise pro envirodemenalni vztahy. Opatrena hvezdickama etc.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

spider

#23 Příspěvek od spider » 23 bře 2007 01:14

sem chtěl něco poslat a okopíroval jsem již okopírovanou zprávu---sorry eror--- :oops: Jen ještě k tomu ježdění mimo asfalt--myslím že je zbztečný provokovat v CHKO a jiných rezervacích když je spousta jiných terénů a zajímavých míst a myslím že by nebylo od věci zde zavést,myslím jen mezi námi,morálně etický kodex o rezervacích a tam nejezdit.Nechci se nikoho dotknout ,ale rezervace a ochrana neznamená jen zákaz, dobrodružství a tak trochu i frajeřinu.Jsou tady proto,aby se naši potomci mohli podívat jak to dříve vypadalo v panenské přírodě a proto vás chci poprosit, abyste jim tuto možnost svým hulváctvím nesebrali.Tím Rejvízem bych se moc nechlubil tady si to může přečíst kde kdo a nechci aby nás všechny někdo hodil do jednoho pytle.Zkus to příště někde jinde a zkus nemyslet jen na sebe.Není to výzva k osobní válce jen chci abychom měli pro ježdění v lese nějaká pravidla.Čest a zdar všem nebřichoplazkám.SPIDER :!:

erik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od erik » 23 bře 2007 08:13

Jsem rad za tvuj postoj k prirode a jezdeni. Ale presto si nemyslim, ze jezdit v CHKO prirode skodi. Pokud projizdis po ceste a to plati i mimo CHKO, tak konas jako lesaci a dalsi pracovnici oblasti. Problem vidim v tom, ze nedotknute prirode neprospeje treba 30 aut na offroadove akci, nebo celodenni jezdeni treba i jednoho auta na jednom miste. Jako nejvetsi projev hulvactvi povazuju silacke spanile jizdy skupiny "nadsencu" po louce neznameho vlastnika etc a mozna to nejdulezitejsi- stopy po taboreni ci campu. Na Zakarpatske Rusi nas ucili mistni offroadaci o tom, ze odpadky je treba odnest, ohniste, ktere jsme opousteli jsme opatrili novym drevem pro dalsi taborniky a podobne elementarni pravidla slusnosti, ktere neplati jen pro offroadaky.
Kurna dellite, doufam, ze to nebylo prilis pateticke :D
C:\Documents and Settings\sss\My Documents\My Pictures\Defik\jpg.jpeg
C:\Documents and Settings\sss\My Documents\My Pictures\Defik\jpg1
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,

Ken
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Ken » 23 bře 2007 08:47

Souhlasím s oběma výše uvedenými názory a připojuji se též ke kodexu slušného chování vůči přírodě. Když velkolepé akce, tak zásadně na soukromém pozemku, v případě průjezdu cizím pozemkem s vědomím majitele dotčeného pozemku. K těm CHKO a rezervacím bych připojil osetá pole. Jinak auto dle mého názoru nadělá méně škody a hluku než motorka. Nedávno jsem se s takovým jezdcem potkal a měl jsem co dělat, abych uskočil z cesty :!:
Land Rover Defender 110 TD5

Jarys

#26 Příspěvek od Jarys » 23 bře 2007 09:25

No určitě se nechlubím tím, že jezdím v CHKO. Bohužel jsem tam vyrůstal a velmi dobře to tam znám a každé vyjetí z oblastí pro mně znamená desítky km navíc. Ale máš pravdu, není to žádná frajeřina a požitek koukat na nasr... turisty a proto jezdním málo opatrně a do koutů kde potkám co nejméně lidí.... no zatím bez problémů. Kdybys viděl to množství různé soukromé i státní techniky, která se po mých cestách pohybuje, tak bys pochopil. Různí dělníci a i ty cikáni co jsem zmínil se po mně ani neotočí když projíždím. Žádná válka, rozhodně s tebou souhlasím ale nemůžu jinak.
Disco mi zachránilo život

erik
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od erik » 23 bře 2007 10:29

Mel jsem diskusi s myslivcem na tema motorky , auta a ruseni zvere.Byl to obyc. vzdelany clovek a ne reditel zemekoule a toto je jeho nazor>
Traktory/ dieslovy motory a 4takty nizkzch otacek zveri vadi,ale malo. Srny,ktere jsou asi nejplassi neutikaji pred temito zvuky zbesile. Ale na co si zver nemuze zvyknout je zvuk motorove pily a motorek s vysokyma otackama. Asi to souvisi s frekvencema zvuku.
A moje zkusenost? Kdyz vidim srnu, zastavim a dam ji prostor aby pokud mozno v klidu utekla. Danek je jiny pan. Ten si hlavne ve stadu rozmyslel, ze je to jeho trasa a tak si jde kolem mne a staci jen zastavit a divat se jak prochazi kol auta a na mne, po Bohu na 2 miste na teto planete, kasle. Divocak chodil asi do skoly k Dankum...
Mejplassiho a agresivniho tvora co jsem potkal je spravce odlehleho reviru nedaleko... Toho jsem pristihl jak stahoval a porcoval danka na odlehlem miste v lese. Jeho vylekanost a rozpacitost pri odpovedi na otazku> proc toho danka cisti tady v lese? mne utvrdila v tom, ze i mezi myslivci jsou hajzli,ale to jsou i mezi offroadisty, zkratka vsude.
Ja jsem v zivote zabil asi 4 kapry na Vanoce.Vystrelil jsem 5 naboju na voj. katedre do terce. Nelibi se mi, ze myslivci si hledaji duvody aby strileli zver> regulace,skody na porostech a pod nesmysly, no v podstate maji peknou praci a vztah k prirode. A to je na nich zase ke chvale.

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od default » 23 bře 2007 11:25

spider píše:...provokovat v CHKO a jiných rezervacích ... ...ale rezervace a ochrana neznamená jen zákaz, dobrodružství a tak trochu i frajeřinu.Jsou tady proto,aby se naši potomci mohli podívat jak to dříve vypadalo v panenské přírodě... :
Promin ale apriori si myslim, ze ta ochrana znamena (=mela by), ze nekde zustane kousek naprosto nedotcene prirody ne pro potomky ale pro prirodu jako takovou. Zadne cesty, silnice uz vubec, pesinky jen od zvirat. Taky zadni myslivci, lesnici, turisti jen na okrajich. Ja taky nekdy chci mit klid a nevidim jediny duvod ho tem zviratum brat jen proto ze ... (dopln cokoliv dle libosti).
K jezdeni na soukromych (pozor to jsou i statni) pozemcich: nejsem schopen/ochoten porusovat neci prava pro svoji zabavu nebo pohodli nebo tak neco. Ja nechodim ani po posekanem poli - protoze nekomu patri - je to cizi majetek. Na druhou stranu, pokud nekdo porusi moje prava (napriklad prujezdem auta po mem lese se zakazem vjezdu na ceste), tak jsem schopen i zabit...
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Sam

#29 Příspěvek od Sam » 23 bře 2007 19:34

Tak něco k ochraně přírody:

Určitě je prasárna jezdit v CHKO či Národním parku v nedotčených prostorách nebo rezervacích přes potoky po podmáčených loukách atp. Taktéž jezdit někomu po zasetých polích, vyčištěných loukách na kterých nechá ruce, čas a energii když to vrací do stavu v kterém to soudruzi převzali od dědů. A pošklebovat se pěšákům v okolí s pocitem své síly v terénním voze s vysokou průjezdností. :evil: Tak to bez diskuzí.

Na druhou stranu jsou přírodně velmi cenné plochy jako jsou bývalé či současné vojenské prostory, kde to je vhodné, ne li nutné :!:

Proč :?: Protože se tam zachovala společenstva organizmů pro jejichž životní cyklus je nezbytnost zachování občasných obnažovaných ploch. A to zajišťovala vojenská technika. Po skončení vojenské činnosti území z tohoto pohledu "chátra". Postupně se tam rozmáhají křoviny a to až do fáze zalesnění. Celý proces této změny charakteru krajiny se jmenuje sukcese. Pro to aby se vzácné druhy v bezesích udržely je nezbytný management - blokování sukcese. To znamená pečovat (obnažené plochy - obnažovat, periodické tůně - obnovovat, ... atd). To vše stojí ochranu přírody a stát peníze a ta může ušetřit :idea: na klubech vojenské techniky a offroaďákách, ... atd.) :idea: :idea: :!:

Všichni jsou spokojení: ochrana přírody si řekne kudy je potřeba jezdit a stanoví trasy. Přijedou blázni a nadšenci co to rozjezdí za své peníze dle instrukcí ochranáře jak po vojenském cvičení. Výsledkem jsou spokojení offáci, a spokojení ochranáři :wink: Ochranáři mají území, kde jsou vyježděné koleje v kterých se vytvářejí periodické tůně, obnažený povrch svahů kam se vracejí ranná sukcesní společenstva, ...atp.... Tuhletu "brutalitu" potřebují mizející druhy a právě tohle v okolní krajině už nemají :!: :!: V dalších letech se zase jezdí v jiných trasách :wink:

Dusan
auto: LR Defender 110 TD5

Re:

#30 Příspěvek od Dusan » 03 črc 2010 16:42

krtek007 píše:Tam jde asi hodne o to, co rozumis ti "jezdenim ve volne prirode". Napriklad lesni cesty a podobne by pro nas mely byt tabu, aspon podle zakona .... kontrolovat a pokutovat te muze dokonce i lesni straz:( Ovsem z vlastni zkusenosti muzu rict, ze kdyz jsem na lesni ceste auto pohrbil, tak me hajnej prijel vytahnout a jeste jsme pokecali:)) Ale asi to nebude pravidlo, spis bych si daval pozor. Stejny problem je pry brodeni v rece, jednak muzes dostat pokutu od LEsni a rybnicni straze a od policie, ale taky ve spravnim rizeni za ekologicke znecisteni. Asi to nebude zadna sranda, proto se u nas vetsina lidi boji jezdit....vyblbnout se pak jezdime do Rumunska.
Osobne by me taky zajimaly zkusenosti jinych, protoze ja jsem zatim zadney prusvih s jezdenim nemel.
Michal
Na jezdeni v rece mame dobrou vzpominku s Eliottem, kdyz nas z jedne nejmenovane reky "vylovili" hosi od PaCH :-)
.... ALEA IACTA EST

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

Re:

#31 Příspěvek od Honzan » 07 črc 2010 11:36

default píše:K jezdeni na soukromych (pozor to jsou i statni) pozemcich: nejsem schopen/ochoten porusovat neci prava pro svoji zabavu nebo pohodli nebo tak neco. Ja nechodim ani po posekanem poli - protoze nekomu patri - je to cizi majetek. Na druhou stranu, pokud nekdo porusi moje prava (napriklad prujezdem auta po mem lese se zakazem vjezdu na ceste), tak jsem schopen i zabit...
Nejsem si jisty, ale podle auta jsi byl loni na Valachach. Nemam uplne pocit ze by cesta vedla jen necim soukr. pozemkem... Jet trasou a hrabat se bahnem jsi zcela jiste nemusel, takze to bylo pro zabavu... nekdy je lepe nekazat vodu kdyz pijes vino... :ty jeden...:
Jestli se pletu a nejsi to ty, tak se hluboce omlouvam... :Sorry:

No a k tematu: Pohybuju se vsude mozne, pesky, na kole, motorce, discoverou... Je to vzdy o pristupu k okoli. Pokud jsi ohleduplny nezbude po tobe mnoho stop, ktere by dalsi dest nezahladil uplne... Myslim ze je to o toleranci a pristupu lidi. Nejezdim po lese kde chodi rodinky na vychazku, taky nevybiram pekne pocasi, kdy je les plny turistu. Ideal je lehce destive kdy nikde nikoho nepotkas. Pokud potkam, chovam se maximalne ohleduplne, tak jak bych chtel aby se jiny projizdejici offroadak choval ke me...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

Pama
tel.: 724365722
auto: většina LR

Re: Ježdění v přírodě

#32 Příspěvek od Pama » 08 črc 2010 12:06

Snažím se řídit pár pravidly:
-jezdit ohleduplně
-jezdit jen po cestách a nejezdit mimo ně
-nesrat se do chráněných území ani do jiných omezení (vodní zdroje atd).
-Pokud možno neznečišťovat veřejné komunikace blátem.
-a pokud mě někdo vysvětluje, kolik zabiju zvířátek tak ho posílám do hřídele
(myslím že myslivci a hlavně silniční jezdci toho stačí pozabíjet nepoměrně víc).

A pro ochranáře a aktivisty pokud to budou číst:
Pokud vybojují oplocení kolem dálnic nebo rychlostních komunikací, či jiných komunikací
s výskytem migrující zvěře (dopravní značky jeleni ani spárkatá, či drobná nečte) zachrání
nepoměrně více životů zvířátek....
O úchylce vybíjet poslední zbytky drobné zvěře se snad ani nebudu bavit
(argument korekce kohoutů atd¨, či přemnožení drobné zvěře na různých územích je hnus).
Vím, že asi se mnou každý souhlasit nebude, ale já to prostě musím napsat).

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Re:

#33 Příspěvek od Tim » 13 črc 2010 16:30

erik píše:Mel jsem diskusi s myslivcem na tema motorky , auta a ruseni zvere.Byl to obyc. vzdelany clovek a ne reditel zemekoule a toto je jeho nazor>
Traktory/ dieslovy motory a 4takty nizkzch otacek zveri vadi,ale malo. Srny,ktere jsou asi nejplassi neutikaji pred temito zvuky zbesile. Ale na co si zver nemuze zvyknout je zvuk motorove pily a motorek s vysokyma otackama. Asi to souvisi s frekvencema zvuku.
A moje zkusenost? Kdyz vidim srnu, zastavim a dam ji prostor aby pokud mozno v klidu utekla. Danek je jiny pan. Ten si hlavne ve stadu rozmyslel, ze je to jeho trasa a tak si jde kolem mne a staci jen zastavit a divat se jak prochazi kol auta a na mne, po Bohu na 2 miste na teto planete, kasle. Divocak chodil asi do skoly k Dankum...
Mejplassiho a agresivniho tvora co jsem potkal je spravce odlehleho reviru nedaleko... Toho jsem pristihl jak stahoval a porcoval danka na odlehlem miste v lese. Jeho vylekanost a rozpacitost pri odpovedi na otazku> proc toho danka cisti tady v lese? mne utvrdila v tom, ze i mezi myslivci jsou hajzli,ale to jsou i mezi offroadisty, zkratka vsude.
Ja jsem v zivote zabil asi 4 kapry na Vanoce.Vystrelil jsem 5 naboju na voj. katedre do terce. Nelibi se mi, ze myslivci si hledaji duvody aby strileli zver> regulace,skody na porostech a pod nesmysly, no v podstate maji peknou praci a vztah k prirode. A to je na nich zase ke chvale.
Já se nemůžu udržet a na tohle musím reagovat... Jsem jak myslivec tak lesák (pozor nemotat dohromady, myslivec a lesák toho moc společného mít nemusí). S tou motorovou pilou nesouhlasím, nejednou jsem byl svědkem toho jak dřevorubec poráží strom a o 100metrů dál se pase srnčí... Jinak s tim odstřelem... Máš sčítání zvěře... Podle toho ti udělaj plán lovu kterej musíš splnit. Škody zvěří na porostech = veliká pokuta od LČR. Naštěstí tam pracuju takže tak veliká neni :D Prostě nějakej odstřel tam bejt musí ať chceš nebo ne, a naše "povedená" lidská rasa se tak roztahuje,že se to regulovat musí aby to nedegenerovalo. Kdo jinej by to dělal když naši předci tu vybili medvědy,vlky a další "doktory"? ale věř mi že drtivá většina z nás tráví víc času v lese dřinou a přípravou krmiva na zimu než lovem... Pokud tak neni, tak to není myslivec ale lovec plnejch mrazáků a na ty by měli taky vydat povolenku k lovu :D
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#34 Příspěvek od pablo.gs » 13 črc 2010 17:47

Pama píše:Snažím se řídit pár pravidly:
-jezdit ohleduplně
-jezdit jen po cestách a nejezdit mimo ně
-nesrat se do chráněných území ani do jiných omezení (vodní zdroje atd).
-Pokud možno neznečišťovat veřejné komunikace blátem.
-a pokud mě někdo vysvětluje, kolik zabiju zvířátek tak ho posílám do hřídele
Pokud jezdíš tak jak píšeš, tak jsi plně v právu a nemá tě kdo co prudit s nějakými zvířátky. Všechno je ošetřeno v zákonech a vyhláškách docela jasně. Že se lidi musí chovat ohleduplně a neobtěžovat rozstřikováním bláta nebo nadměrným hlukem je samozřejmost z vyhlášky, stejně na lesní cestě, jako na kolonádě. Ale to neznamená, že se na lesní cestu nesmí. Lesní a polní cesta, pokud splňuje charakter účelové komunikace je přístupná všem, pokud tam není značka zákaz vjezdu. Různý kecy ekoteroristů, houbařů neřkuli závory jsou irelevantní.
Řekl bych, že i pokud se člověk drží v mezích zákona tak si má kde zajezdit a nemusí to jít ani do konfliktu ani ku škodě životního prostředí.
Už jsem k tomu dával odkaz tady (šestý příspěvek): http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#35 Příspěvek od Safraporte » 13 črc 2010 18:23

haha, dva lidi zareagují na více jak tři roky staré posty a už to frčí :mrgreen:

o mysli(f)cích a ježdění v přírodě je psáno spousta tady http://www.offroadforum.cz/viewtopic.php?f=41&t=2642" onclick="window.open(this.href);return false; a mívám to jako čtení na pobavení pro dlouhé odpolední směny v práci :D
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 14 črc 2010 08:16, celkem upraveno 1 x.

Tim

#36 Příspěvek od Tim » 13 črc 2010 21:24

Promiň mam net v mobilu a moc nepoznam jak je co starý... Nicméně na ty tvoje povídání o myslivcích se rád juknu a taky se bobavim. Jináč nesmíš se divit... Offákům vadí v jejich zálibě myslivci tak na ně budou házet špínu,obráceně to platí taky tak. Já nejsem z těch co by jim vadilo že někdo projede po lese... Jde o to jak projede. A rozumnej chlap kterej si to střihne lesem mi vadí mnohem míň než pitomeček na čtyřkolce kterej dělá bordel kudy jede

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Dusan
auto: LR Defender 110 TD5

#37 Příspěvek od Dusan » 13 črc 2010 21:56

No ja jsem se myslivosti par let venoval... -toho casu uz se ji nevenuju asi 7 let, bohuzel musim rict, ze jako vsude plati, ze lidi jsou ruzni a i mezi myslivci jsou pekni vocasove. Bohuzel, nejhorsi jsou 60tnicic odkojeni komancem, co si mysli, ze nad ne neni a muzou vse...
.... ALEA IACTA EST

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#38 Příspěvek od Jenda » 13 črc 2010 22:22

...to sedi Dusane ale bohuzel uz plati ze je hodne novejch mladej kokotku co si tim nejak lecej mindrak a vrazdej jak sileny.Mohl bych o tom psat knizky.Sam jsem delal v NP Sumava a na jihu v lese,tak mam srovnani.Navic jsem v lese provozoval jisty konicek ,,sport" a to byli nepekny zkusenosti s ,,lesa pany".
Nicmene, k jezdeni v lese jen toto.Pokud je nekdo vul a dela bordel ,at dostane co si zaslouzi ale pokud se chovam slusne a vylozene neskodim,nevidim problem.Jediny problem je narusovani soukr.vlastnictvi a chranenych uzemi.O tom zadna,to je spatny.Bohuzel ,vetsina lidi tu miru nezna a nema zabrany.
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

Tim

#39 Příspěvek od Tim » 14 črc 2010 05:47

No vidíš. Mezi ty mladý se řadim taky se svými čerstvě 21 roky,ale zvířeti jsem život nevzal už víc jak půl roku. Máš pravdu,mezi myslivcema je hodně kriplů bez úcty k čemukoliv... Moje filosofie myslivosti je starat se,pečovat a odstřelit nemocné nebo vyloženě slabé kusy. Mezi mladými co dělaj myslivost ale podle mě tolik vrahů neni... Ještě k tomu oplocování silnic a dálnic... Tam kde to mají se to ukázalo jako strašný zlo. Bavil jsem se s německým myslivcem co u nás odebírá dřevo. Tam kde se krajina rozkouskovala ploty kolem silnic začla zvěř degenerovat a populace jde do háje... Když na těch pár hektarech máš 15-20 kusů,tak je jasný že časem se ty "incesty" v rodině projeví...

mikedee
auto: LR Disco 4
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od mikedee » 14 črc 2010 08:19

Vzhledem k tomu, ze vlastnim tez mnohem mensi ctyrkolovy terenni stroj a tak patrim do te nenavidenne komunity zbohatliku nicici lesy, pole, louky a rezervace, musel jsme tuto otazku jiz resit drive:

Preventivně informační odbor PP ČR | 8. 5. 2009, 10:59
DOTAZ:
Dobrý den, nedávno jsem řešil tento problém a v silničním zákonu jsem ho dostatečně nenašel:
1)Mohu na motocyklu na polní cestu?
2)Mohu na motocyklu na lesní cestu?
3) Jak rozpoznám lesní cestu, není-li označena značkou či závorou? (resp. kam až mohu zajet a kam už ne)
děkuji Vám za odpověď.
z ustanovení § 7 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích vyplývá, že komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodaření zemědělských a lesních pozemků je účelovou pozemní komunikací.
Polní a lesní cesty (sloužící k obhospodaření zemědělských a lesních pozemků) jsou tedy účelovými komunikacemi.
Příslušný silniční správní úřad může na návrh vlastníka účelové komunikace a po projednání s příslušným orgánem Policie české republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci. Na lesní nebo polní cestu tedy vjet můžete, pokud na ni není omezen přístup.
S pozdravem
kpt. Mgr. Veronika Benediktová
Policejní prezidium ČR
Preventivně informační odbor
Strojnická 27
170 89 Praha 7
telefon: 974 834 448
GSM: 725 190 260

Pokud by byl zajem, mohu odkazat na mnohastrankove diskuze na toto tema na strankach MXaru a ATVckaru.
Land Rover Discovery 4 S V6 2.7, Can Am Outlander XXC, Aprilia Mana 850 Nero Competicione
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)

Odpovědět